Clotilde Armand, apel la Cioloș și la Barna după ce aceștia au aruncat USR în aer: „Cetățenii unde sunt în tot acest episod?“

5
737
Clotilde Armand face apel la Dan Barna și Dacian Cioloș să înceteze războiul care distruge USR-ul

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Bucureștiului, a făcut duminică seara un apel public la Dacian Cioloș și Dan Barna să înceteze războiul care, de câteva zile, aruncă USR în aer, dând impresia că vor să-l îndrepte spre sciziune. Clotilde le-a reamintit că singura șansă a partidului e să livreze performanță și că în rest sunt doar false lupte fără câștigători.

Tabăra lui Dan Barna, învinsă la alegerile interne pentru șefia partidului, controlează Biroul Național unde se iau deciziile și unde Dacian Cioloș e boicotat în permanență. Acesta a venit zilele trecute cu un ultimatum, cerând o reformă a instituțiilor și mecanismului de decizie din USR, în caz contrar amenințând cu demisia.

A urmat un război public, în care Barna l-a atacat violent pe liderul partidului, numindu-l iresponsabil și acuzându-l că vrea să externalizeze puterea de decizie în USR. Cioloș a replicat că reformele inițiate de el sunt prevăzute în programul cu care a câștigat alegerile în partid și că acestea sunt unica șansă de a salva USR-ul.

În polemică au intrat zeci de parlamentari și europarlamentari ai partidului, dar și sute de membri care au publicat, la rândul lor, scrisori deschise.

Clotilde Armand este, alături de Dominic Fritz (Timișoara) și de Allen Coliban (Brașov), cel mai important primar al USR. Ea le cere lui Dan Barna și Dacian Cioloș, fără să le pronunțe numele, să înceteze acest război care va ruina partidul.

Mesajul pe care Clotilde Armand îl transmite lui Dacian Cioloș și Dan Barna

USR trebuie să livreze performanță administrativă, să demonstreze în primul rând la nivel local că poate transforma o primărie erodată de corupție într-una performantă. Peste tot în teritoriu. De la sat până la oraș. Acesta este singurul program politic cunoscut de mine și asumat de mine.

Din lupta cu bâlciul și senzaționalul unui așa-zis conflict politic intern, nimeni nu are de câștigat. Dimpotrivă. Avem o responsabilitate imensă pe umerii noștri, nu mai avem timp de conflicte.

«Ce se întâmplă după ce acest episod se sfârșește? Cetățenii unde sunt în tot acest episod?» – acestea sunt adevăratele întrebări. Pentru că altfel suntem doar într-o falsă luptă, unde nu există niciun câștigător. Există doar învinși. Ce se întâmplă acum cu USR poate lăsa răni adânci și mult dezgust celor care încă mai cred în noi. Criza USR trebuie să sfârșească curând.

Hai! #LaTreabă! Că avem multe de făcut.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Scrisoarea celor 37”: USR se îndreaptă spre rupere. 40,2% dintre fruntașii partidului îl susțin pe Cioloș în lupta cu „gruparea Barna”. Semnatarii: 20 de deputați, 9 senatori, 5 europarlamentari și 3 foști miniștri

* Drulă îl critică dur pe Cioloș și spune că e gata să preia conducerea USR. „A fost destul de șocant”

* Încă o bombă lăsată de Firea lui Nicușor Dan: datorii de 33 de milioane de euro către turcii de la Otokar! Aceștia puteau să blocheze conturile Primăriei în orice moment

* Lui Gâdea i s-a înfundat cu noua conducere a TVR: nu mai poate folosi televiziunea de stat ca pe o anexă a Antenei 3! Furtul și intoxicarea duc la procese în justiție și plângeri la CNA

* Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

Vîntu îl face praf pe Călin Georgescu: “Dobitocul ăla nu are cunoştinţe elementare”

Orban către Cîțu: „Băi, nesimțitule!”. În ședința solemnă a Parlamentului, la 15 ani de la aderarea României la UE, Cîțu le-a dat cuvântul Dianei Șoșoacă și la 3 AUR-iști, nu și lui Orban

* Viorel Lis a rămas fără super-pensia de revoluționar, chiar dacă s-a milogit în instanță să i-o lase. S-a plâns că și-a tot pierdut cunoștința timp de trei luni

Arșinel era director deși lua pensie de handicap de gradul 2, care presupune „pierderea totală a capacității de muncă”!

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (80) / Oala de noapte a Comandantului Suprem

* Rușii l-ar fi otrăvit cu droguri pe președintele Zelenski, ca să nu mai apuce al doilea mandat! La fel au procedat și cu Iușcenko, în 2004, când i-au pus dioxină în mâncare

5 COMENTARII

 1. Sunt de acord cu Clotilde. Sciziunea USR e urmarita de infiltratii rusilor sau a cozilor de topor ale Rusiei, care au subminat si coalitia PNL USR UDMR dinainte.

 2. Să propună direct fundațiile baronilor și patronii pe viitorii europarlamentari sau deputați și senatori ai mașinăriei de vot era mai potrivit la PSD-PNL-AUR.
  Orice document strategic, al unui nou președinte USR, normal era să înceapă cu liniștirea electoratului cum că, în pofida alungării de la guvernare în finalul de Epocă Iohannis, partidul va continua lupta împotriva corupției și incompetenței.

 3. O intrebare buna. „De ce s-a detonat Ciolos tocmai acum”.

  O tehnica de sabotaj sovietica presupunea lasarea in retragere a unor bombe de mare putere, cu un detonator special ce actiona atunci cand se difuza o anumita melodie la radioul sovietic.

  Tehnica a fost descoperita de specialistii radio-difuziunii finlandeze. Astfel ca sa scape de ele, armata finlandeza a echipat mai multe camioane cu emitatoare radio ce difuzau pe aceeasi lungime de unda ca sovieticii o melodie plina de armonici astfel incat detonatorul sa nu receptioneze niciodata secventa potrivita de note. („Njet Molotoff!” cred ca se chema. Instructiva).

  Romanii nu stiau astfel de subtilitati, asa ca le-a sarit in aer cartierul general de la Odessa. Stabilit, culmea infatuarii, in cladirea NKVD-ului, cu nenumarate subterane niciodata verificate.

  Si in pragul unui atac rusesc ca sa faca Ciolos, Barna, Corlatan, Simion et c-ie? Pai se detoneaza.

  Si ce fac romanii? Ei da, de destepti ce sunt arunca cu bosh in ventilator….

  Ciolos – da guvernul jos de dragul mafiei constantene, ataca Polonia de dragul homosexualilor in timp ce Polonia era atacata; ne-am lamurit.
  Barna – la audierea in parlament propune schimbarea arhitecturii de securitate
  Corlatean – baga in degringolada ministerul de externe (pe asta nu-l intreaba nimeni ce a fost cu delapidarile de la Ambasada din Chisinau?)
  Simion – bolshevik, nenorocit, psihopat. Numai presa romaneasca juiseaza la pericolul nazismului fara sa vada pericolul bolshevik, gingiile vinete si fruntea diminutiva.

  Niste putzoi care alearga bezmetic cu chibritul aprins pe langa butoiul cu benzina, strigand isteric „dau foc ma, dau foc”. Bombe, bombite si pocnitori acordate pe Radio Moskva.

  „Njet Vladimir!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here