Fostul teolog și ofițer MAI băgat de Firea în conducerea RADET a fost numit director interimar la Termoenergetica. Ce spunea Nicușor Dan acum 5 ani

2
2254

Claudiu Crețu, absolvent de Teologie și al Academiei de Poliție, a fost numit director interimar al Companiei Municipale Termoenergetica, scrie SpotMedia.ro. Crețu, care e și administrator special al ELCEN (furnizorul de energie termică pentru București), va avea un mandat de numai 4 luni și este unul din cei 6 oameni impuși în 2017 de majoritatea PSD-ALDE în conducerea RADET.

Decizia numirii lui Crețu a fost luată de Consiliul de Administrație al Termoenergetica, dar în spatele ei stă, fără discuție, primarul Nicușor Dan.

Piruetele profesionale ale lui Claudiu Crețu (41 de ani) sunt absolut spectaculoase, chiar dacă această recalificare s-a produs exclusiv în interiorul instituțiilor de stat (n-a lucrat niciodată în privat).

Noul director al Termoenergetica e din Brăila și a făcut mai întâi Seminarul Teologic din Galați, apoi Facultatea de Teologie de la București.

La capătul ei a făcut prima schimbare de macaz radicală, înscriindu-se la Facultatea de Drept și la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Noul făgaș s-a dovedit lozul câștigător. Crețu a făcut și master în Administrație Publică Europeană, tot la Academia de Poliție, apoi s-a înscris, în 2015, la un program internațional de masterat româno-francez făcut de ASE și de Școala de Stat din Paris.

În paralel, în intervalul 2005-2013, a lucrat ca ofițer de poliție. În 2014 a fost detașat la ANAF, ca ofițer specialist.

Apoi a avut loc a doua mare reprofilare. Proaspătul director al Termoenergetica a devenit, în 2014, director la Controlul și Managementul Calității de la RADET! În 2016 a urcat ierarhia și a ajuns consilier al directorului general RADET, iar un an mai târziu, în 2017, a fost numit administrator special al ELCEN.

Crețu a fost băgat în Consiliul de Administrație al RADET chiar de Gabriela Firea în august 2016, imediat după ce aceasta a venit în funcție, iar propunerile acesteia au fost validate de majoritatea PSD-ALDE.

La momentul respectiv, Nicușor Dan scria pe Facebook, după votarea celor 6 promovați de Firea – între care și Claudiu Crețu: “Gabriela Firea şi-a arătat astăzi dispreţul faţă de consilierii aleşi de cetăţeni. Când consilierii USB au întrebat-o despre CV-urile persoanelor propuse pentru Consiliul de Administraţie al RADET, regie vitală pentru nevoile de bază ale cetăţenilor care a acumulat datorii de aproape un miliard de euro, a răspuns, aşa cum mi-au povestit consilierii: «Nu le aveam, se vor printa acum, vi se vor înmâna, facem o pauză pentru consultarea CV-urilor şi votăm ulterior». CV-urile au ajuns la consilieri cu un minut înainte de vot“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Ofensiva Moscovei: Cozmin Gușă încearcă să construiască o mișcare care să scoată România din Uniunea Europeană!

* O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

Radu Moraru, dement: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacațele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

* „Sărmăluță” și Mustăciosu au pierdut procesul cu TVR: emisiunea-trompetă a PSD nu revine la ora 21.00

* Tudorel Toader a tras toate sforile ca să-și bage fiul lector la Universitatea „Cuza” din Iași, pe care o conduce. I-a inventat chiar și o carte!

* Mineriada din 13-15 iunie 1990. Cum a clonat regimul FSN un post de radio. Ziaristul care avea în birou un poster uriaș cu Ion Iliescu

* Thriller la Euro 2020: Germania – Ungaria 2-2! Nemții au fost la 6 minute de eliminare, deși au jucat toate meciurile la München!

* Dramatism în „grupa morții”: timp de 90 de minute, Portugalia a migrat pe toate locurile, de la 1 la 4! În 13 minute era eliminată, în alte 17 era lider

2 COMENTARII

 1. La Termoenergetica, după Burghiu vine Crețu??!!

  Ce au în comun d-nii Crețu și Burghiu?
  Amândoi sunt absolvenți de Academie de Poliție. Adică specialiști în termoficare 😀.
  Succesul va fi garantat cu dl. Crețu ca șef la Termoenergetica. El este fost angajat al RADET unde a ocupat diverse funcții de conducere, inclusiv director general adjunct. S-a evidențiat cu ceva dl. Crețu ca șef la RADET? Nada!

  https://www.national.ro/politica/nicusor-dan-a-gasit-solutia-izbavitoare-pentru-apa-calda-si-caldura-bucurestenilor-numeste-sef-la-termoenergetica-un-controversat-preot-politist-708296.html

  Aveți aici CV-ul d-lui Crețu. Curge energetica prin venele lui…

  https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/fuziunea-radet-elcen-adjunctul-regiei-fost-ofiter-mai-la-pasapoarte-si-la-directia-de-integritate-a-fiscului-numit-administrator-special-17200755

  Uite așa se va întoarce PSD la guvernare.
  Dacă astea sunt soluțiile bazate pe specialiști „popi-polițiști” ale PNL-USR-PLUS… scapă cine poate.

  https://m.ziuanews.ro/politica/pnl-a-bagat-in-partid-un-pesedist-sub-acoperire-de-la-doi-s-un-sfert-pe-filiera-lui-burduja-1299250

 2. Încet-incet…, începem să REvenim la o anumită… NEÎNCREDERE în VERTICALITATEA-MORALĂ a lui Nicușor Dan!!!

  Prea se adună…, în ultimul timp…, gesturi (doar… aparent?!?) INEXPLICABILE (!) ale noului primar-general al Capitalei!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here