Copii de 12-14 ani au comis atrocități și un masacru cu 130 de victime în Burkina Faso. Copiii-soldați sunt recrutați de jihadiști

1
1430

Copii de 12-14 ani au comis cel mai grav atac din ultimii ani în nordul statului african Burkina Faso, unde în această lună au fost masacrați locuitorii unui sat, iar casele distruse, raportează surse ONU citate de Reuters.

Incredibilul atac s-a produs în satul Solhan, în seara zilei de 4 iunie, când o bandă de atacatori, aproape toți copii cu vârste între 12 și 14 ani, au năvălit în localitate. Copiii-soldați au deschis focul asupra locuitorilor, provocând un carnagiu.

Organizațiile extremiste musulmane, precum Al Qaida și Statul Islamic, recrutează și îndoctrinează copii, pe care-i învață să tragă cu armele și apoi îi trimit în astfel de misiuni cumplite. Adesea, situația în care sunt puse forțele de menținere a păcii sub egida ONU este de-a dreptul imposibilă. Ei au în față copii în care ezită să tragă, dar care sunt înarmați până-n dinți și prezintă un pericol mortal.

Extremiștii musulmani par imposibil de eliminat din Africa de Vest – regiunea Sahel, unde au baze puternice și susținere din partea populației.

UNICEF a emis un comunicat în care vorbește despre drepturile fundamentale ale copiilor, după masacrul din Solhan: “Condamnăm dur recrutarea copiiilor și adolescenților de către grupările armate. Este o încălcarea gravă a drepturilor lor fundamentale”.

Acesta a fost cel mai grav atac al copiilor-soldat, afirmă autoritățile locale din Burkina Faso. În această țară, din cauza atacurilor islamiste, 1,2 milioane de oameni au fost nevoiți să fugă de la casele lor, iar sute au fost uciși în ultimii 3 ani.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Ofensiva Moscovei: Cozmin Gușă încearcă să construiască o mișcare care să scoată România din Uniunea Europeană!

* O uriașă escrocherie: „uniunea ziariștilor” cu pensii speciale. Gen. Pavel Abraham, col. Dogaru, baronul Morega, pușcăriașul Roșca Stănescu, caraghiosul Brătianu-„Cartof” iau 50% în plus la pensie. Schema a fost pusă la cale de Doru Dinu Glăvan de la Radioul public

Radu Moraru, dement: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacațele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

* „Sărmăluță” și Mustăciosu au pierdut procesul cu TVR: emisiunea-trompetă a PSD nu revine la ora 21.00

* Tudorel Toader a tras toate sforile ca să-și bage fiul lector la Universitatea „Cuza” din Iași, pe care o conduce. I-a inventat chiar și o carte!

* Mineriada din 13-15 iunie 1990. Cum a clonat regimul FSN un post de radio. Ziaristul care avea în birou un poster uriaș cu Ion Iliescu

* Thriller la Euro 2020: Germania – Ungaria 2-2! Nemții au fost la 6 minute de eliminare, deși au jucat toate meciurile la München!

* Dramatism în „grupa morții”: timp de 90 de minute, Portugalia a migrat pe toate locurile, de la 1 la 4! În 13 minute era eliminată, în alte 17 era lider

1 COMENTARIU

  1. Poate unii ar trebui sa se mire mai putin si sa citeasca/sa vada mai mult.

    „Africa Addio” e o buna introducere. Tot ce a scris, cu compasiune si intelegere, marele ziarist Douglas Reed ar trebui studiat cu deosebita atentie.

    Daca prostolacii care au condus Romania si-ar fi facut temele acum 40-50 de ani Romania ar fi in alta situatie. Incultura si corectitudinea politica a acelor ani i-a costat pe romani 9 miliarde de dollari valoare 1980 bani pierduti in afaceri imbecile in tari mai mult decat volatile.

    Dar ce se mai mira si contemporanii… pe urmele prostolacilor. Unii invata din greselile altora, altii pe propria piele. Romanii nu invata niciodata si sunt mandri de asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here