Cîțu și Ro-Vaccinare demontează un fake-news al lui Barna: România nu e pe locul 25, ci pe 4 în UE, privind populația vaccinată

5
1506
Situația vaccinării cu ambele doze, în țările Uniunii Europene

În iureșul zlei de miercuri, un adevărat război al declarațiilor între PNL și USR-PLUS, vicepremierul Dan Barna a făcut o afirmație falsă pe o temă sensibilă: campania de vaccinare. Într-o conferință de presă, copreședintele USR-PLUS a spus că România este „pe unul din ultimele locuri, 25 din 27 la nivelul Europei”.

În realitate, România ocupă locul 4 la administrarea ambelor doze, respectiv pe locul 7 la totalul dozelor administrate. Corecția a venit de la premierul Florin Cîțu și de la Ro-Vaccinare.

Ro-Vaccinare a emis un comunicat, contrazicându-l pe Dan Barna: România este în topul țărilor UE la campania de vaccinare, fiind pe locul 4 la persoanele vaccinate cu ambele doze și pe locul 7 la totalul dozelor administrate. Ro-Vaccinare nu furnizează procente, ci numărul persoanelor vaccinate.

Situația procentuală e prezentată de Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook. Conform graficului la zi, România se află pe locul 4 în UE, cu 7,6% populație vaccinată cu ambele doze, fiind depășită doar de Malta, Ungaria și Danemarca.

Fake-news-ul lui Dan Barna

„Faptul că stăm de săptămâni întregi într-un balet politic fără să fim atenți, fără să vedem un sprijin al premierului, este o problemă dramatică, pe care vrem să o clarificăm în cadrul coaliției. Spun asta pentru că i se reproșează lui Vlad Voiculescu lucruri pe care nu le-a avut niciun moment în control.

Campania de vaccinare este coordonată direct de către premierul României, campania de vaccinare este decisă de către premierul României. Faptul că suntem pe unul din ultimele locuri, 25 din 27 la nivelul Europei, în condițiile în care am pornit foarte bine și am fost în primele zile sus, nu arată nici performanță și nici înțelepciune strategică.”

Mesajul lui Florin Cîțu

„Suntem tot mai aproape de revenirea la normalitate.

România ocupă locul 4 în topul țărilor din UE privind persoanele vaccinate anti-Covid cu ambele doze.

Avem un nou record de vaccinări în ultimele 24 de ore: 76.590 de persoane. Au fost deschise noi fluxuri și capacitatea de vaccinare în România depășește 115.000 de persoane pe zi.

Vă încurajez pe toți să vă vaccinați!

Cu toții vrem să scăpam de pandemie și să ne întoarcem la viețile de dinainte. Revenirea la normalitate este la îndemâna noastră și ține de fiecare dintre noi.”

Precizările Ro-Vaccinare

„România – în topul țărilor UE la campania de vaccinare! Locul 4 – persoane vaccinate cu ambele doze (1.466.149). Locul 7 – total doze administrate (3.838.804). Peste 100 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în țările membre UE, conform celor mai recente date publicate de ourworldindata.org, media din ultimele 7 zile fiind de 2,3 milioane de doze/zi.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu! Ministrului i-a fost fatal ordinul semnat pe șest de adjuncta sa, care pleacă și ea

* USR-PLUS condiționează rămânerea la guvernare de plecarea lui Cîțu, după demiterea lui Voiculescu

* Miniștrii USR-PLUS au boicotat prima ședință de guvern fără Vlad Voiculescu!

VIDEO. Șoșoacă, mahala extremă. Interzisă pentru nepurtarea măștii, a intrat cu forța, ajutată de șoșoc. A pus „bulumacul” în ușă și tot ea a strigat că a fost „bătută”, „învinețintă”. Șoșocul a promis că „rupe ușa”

Radu Moraru vrea să se unească urgent cu Șoșoacă și George Simion, să adune pe Nașul TV toate forțele rusofile, anarhiste. Cică o așa dictatură n-a fost nici sub Ceaușescu!

Șoșoacă simte ceva: “Eu cu bărbatu-meu și Lazarus – se caută motive să fim internați la spitalul de nebuni! Dacă dispărem, căutați-ne la spitalele de nebuni! E posibil să fim internați acolo!”

Firma ex-ministrului Sebastian Vlădescu, judecat pentru corupție, se ocupă de mententanța TIR-ului ATI defectat la „Victor Babeș”. Sincopa a dus la moartea a 3 pacienți Covid

VIDEO. Cerva îmbrâncește un ambulanțier cu bolnav pe targă. Țipă isteric: „Fir-ați ai dracu’ cu Salvarea mamii voastre! Criminalii dreacu’ care sunteți!”

Jurnalistul Mălin Bot l-a executat pe infractorul Dan Andronic! Executorul a extras 3.000 de lei din contul EVZ, după un proces pierdut de mogulul Mafia Media

5 COMENTARII

 1. Dan Barna NU (!!!) a emis niciun „fake-news”: statistica citată de el (care este a aceluiași „portal”!) are, pur și simplu, ALTE CRITERII de măsurare!

  România e pe locul 24 (!!!!!) în Uniunea Europeană la… numărul total de doze-de-vaccin raportat la populație, cu 19,95%!
  (După noi mai sunt doar, în ordine: Croația, Letonia și Bulgaria!)

  De altfel, statistica aceasta a fost prezentată și pe pagina de „Facebook” a Comitetului Național pentru Vaccinare!!!!!!
  (De acolo și a luat-o liderul Alianței U.S.R.-P.L.U.S.!)

 2. Hai ca nu ai inteles nimic.
  Daca verifici topul pe Europa in functie de vaccinarea cu prima doza romania e pe locul 25 din 27.

  Important e sa acoperi cat mai multa lume cu prima doza pentru ca oricum ai o protectie de 80%.
  Dar nah, Ro-Vaccinare trebuie sa-l spele putin pe Citu.

  • Așadar…, premierul Florin Cîțu (P.N.L.) continuă să inducă în eroare opinia publică din România, prin manipularea (GROSOLANĂ a) statisticilor (adică: ascunderea celor… nefavorabile!), iar vicepremierul Dan Barna (Alianța U.S.R.-P.L.U.S.)… NU a lansat NICIUN „fake-news”!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here