Cîțu: „România nu mai e o țară a celor cu salarii mici. Mai mult de 1% dintre angajați au peste 3.000 de euro net”. Dar 28,5% au salariul minim pe economie!

4
4990
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a afirmat marți, jubilând, că „mai mult de 1% dintre angajații din România au un salariu mai mare de 3.000 euro net și crește ponderea celor care au peste 1000 de euro net”. Asta l-a făcut să tragă o concluzie bizară: „România nu mai este o țară a celor cu salarii mici”.

Realitatea, în cifre oficiale: 1,58 milioane de români, dintre cei 5,55 milioane de angajați, lucrează pe salariul minim în economie. În procente: 28,5%.

Premierul Cîțu a comentat marți cifrele alarmante privind inflația prognozată pe 2021 (5,6%) și 2021 (3,4%).

„Este o estimare a BNR. Ieri însă am văzut cifre interesante, cum mai mult de 1% dintre angajații din România au un salariu mai mare de 3.000 euro net și cum crește ponderea celor care au peste 1000 de euro net. România nu mai e o țară a celor cu salarii mici. Avem din ce în ce mai multe salarii mari, în euro, nete, ceea ce înseamnă că România devine o destinație pentru investiții cu valoare adăugată mare, nu mai e o destinație pentru salarii mici și mijlocii”, a fost concluzia premierului.

Acesta a amintit că salariile sunt determinate de piaț, și că atât veniturile, cât și prețurile nu sunt determinate de intervenția Guvernului, ci de cerere și ofertă.

„Ne mutăm spre o economie liberală. Creăm oportunități pentru toți românii, creăm investiții”, a afirmat el, adăugând că, astfel, „cei care lucrează acum pe salariul minim pot apoi să meargă pe salarii mai mari”.

1,14 milioane de români (20,5%) iau 282 de euro pe lună

În luna februarie 2021, numărul contractelor de muncă înregistrate cu salariul minim pe economie era de aproape 1,58 milioane, dintr-un total de 5,55 milioane de angajați, conform datelor obţinute de „Ziarul Financiar” de la Inspecţia Muncii.

Dintre acestea, în sistemul REVISAL erau înregistrate:

 • 1,14 milioane de contracte de mun­că pe sa­la­riul minim brut pe economie de 2.300 de lei
 • 115.290 de contracte pe salariul minim brut de 2.350 de lei (salariul minim brut pentru angajaţii cu stu­dii superioare)
 • 320.726 de contracte pe salariul minim brut de 3.000 de lei (salariul minim brut pentru angajaţii din construcţii).

Salariul minim net pe economie este de 1.386 de lei – sumă aferentă brutului de 2.300 de lei. Asta înseamnă că un salariat angajat pe „minim” ia în mână 282 de euro. În această situație se află 1,14 milioane de români, adică 20,5% din totalul salariaților.

Isărescu: „Prognoza nu arată prea frumos”

Banca Națională a României a majorat de la 4,1% la 5,6% estimarea de inflație la finalul acestui an, respectiv de la 3% la 3,4% estimarea pentru anul 2022.

Principalul motiv pentru această creștere este scumpirea prețurilor la gaze, energie electrică, carburanți și materie primă, spune guvernatorul Mugur Isărescu.

„Prognoza nu arată chiar frumos. După acest vârf care este deja în prezent, îl avem aici după noi, inflaţia care va fi anunţată peste două zile va depăşi 5% sau va fi în jur de 5%. Şi subliniez acest lucru pentru că de regulă, când noi facem o prognoză la sfârşitul anului, să spunem va fi 5,6%, cum este şi aici, există tendinţa să se spună aşa: «Banca Naţională prognozează de acum înainte o inflaţie de 5,6%, preţurile vor creşte cu 5,6%». Nu este aşa. Inflaţia e deja 5%, deci mai degrabă vedem – bineînţeles şi cu acţiunea politicii monetare, care a început deja să se întărească – o temperare a creşterilor de preţ. Acesta este efortul nostru, să menţinem inflaţia între 5-5,5% până la sfârşitul anului, pentru ca apoi, datorită efectului de bază, indicele preţurilor de consum în ianuarie să coboare deja sub 5%, pe la 4 şi ceva la sută”, a anunțat luni Mugur Isărescu.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

Robert Turcescu a semnat din nou! De data asta, alături de PSD și AUR, pentru demiterea primăriței Clotilde Armand. Furtună anti-Turcescu pe pagina lui Turcescu

VIDEO. Sfaturile interlope ale lui Mirel Curea (EVZ) pentru eliminarea lui Mălin Bot: „Îl provoci și îl bați de se cacă pe el”. Dan Andronic și Robert Turcescu se hlizesc

* VIDEO. Mălin Bot s-a dus peste Mirel Curea, în bârlogul acestuia. Marele „dirijor de interlopi” a devenit „pisicuțul de pe gard”!

* Prietenia cu Eros Ramazzotti i-a fost fatală lui Dragoș Săvulescu. Fosta soție a cântărețului italian a făcut gafa decisivă. Și fugarul român a luat o decizie sinucigașă

VIDEO. Antena 3 și RTV s-au înecat în minciuni. Au „teleportat-o” pe Clotilde Armand în sala cu voturi, „confundând-o” cu o altă femeie!

VIDEO. Șoșoacă, scelerată: „Dacă îndrăznește cineva să pună mâna pe noi, să ne vaccineze, va muri!”

A fost arestat un om al lui Dan Voiculescu, fost deputat al lui Tăriceanu! Își șantaja fostul asociat să-i cedeze un iaz

* China a fost depășită de SUA în ultima zi a Olimpiadei! Propaganda chineză nu mai poate clama superioritatea comunismului asupra democrației

* Oroare în Pakistan: fiica unui diplomat a fost decapitată de fiul unor bogătași, în casa acestora dintr-un cartier exclusivist al capitalei Islamabad

4 COMENTARII

 1. ” Premierul Florin Cîțu a afirmat marți, jubilând, că „mai mult de 1% dintre angajații din România au un salariu mai mare de 3.000 euro net și crește ponderea celor care au peste 1000 de euro net”. Asta l-a făcut să tragă o concluzie bizară: „România nu mai este o țară a celor cu salarii mici” (…) „.

  POFTIIIIIIM??????????????????!!!

  CE SPUI TU ACOLOOO…, „Cîț”(ule-mititel)???????????????????!!!

  „DE UNDE-AI ÎNVĂȚAT TUUU… SOCOTEALA ASTAAA?!!!”
  (Aproape-citat…, așadar… doar parafrază, la o replică populară/CELEBRĂ din SUPER-„GUSTATUL” mini-serial cinematografic, de la începutul anilor ’70, cu „B.D.” – Brigada-Diverse” –: Jean Constantin către Puiu Călinescu!!!!!)

 2. Cititi dezvaluirea lui Valeriu Nicolae despre impostorul angajat de citu ca secretar general al guvernului platit cu 10 000 de euro de prostii care castiga 285 de euro. Citu si camarila lui bugetara, cu 1600 de capuse in plus fata de guvernul PSD este un pericol, nu poti fi premier cand tu recunosti cu gura ta ca tu esti premierul doar a 1% dintre cetatenii unei tari! Ieri citu a fost urecheat public chiar de manole de la BNR cu inflatia care ii va aduce lui citu mai multi oameni in strada decat lui ceausescu in iarna lui 1989!

  • Iată că recunoști, bă, „tudorOV-ule, ăsta-iii… OBIECTIVUL vostru, al TRĂDĂTORILOR-de-ȚARĂ din SIMBRIA-RUSKOILOR BESTIEI de Putin: scoaterea maselor în stradă, ca să răstoarne Puterea de centru-dreapta!!!

   DIN FERICIRE, poporu’ român nu-i prost în-masă șiii…, mai ales, VĂĂĂ… URĂȘTE, pe voi, RUSKOII-PUTINIȘTI ÎMPUȚIȚI, mă, „tudor”OV-ule: de-aia abia-abia adunați maximum vreooo… sută-două de prăpădiți, adică mai puțini decât… steagurile și rublele alocate vouă, TRĂDĂTORILOR-de-ȚARĂ, de către… Ambasada-MUSCALĂ!!!

   CARAGHIOȘILOR!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here