Primarul Ciucu promite un super-spital în Sectorul 6, cu 26 se specialități, 6 laboratoare și UPU. Comprația „complet deplasată” și „inabilă” cu spitalul construit deja din donații de Asociația „Dăruiește Viață“

2
661
Ciprian Ciucu (stânga) în ianuarie 2021, când râdea de minciunile sfruntate ale fostei primărițe PSD. "Ceva frumos… Am venit la Primăria Capitalei și am găsit spitalul metropolitan făcut de Firea”, scria pe Facebook liberalul Ciprian Ciucu. Doi ani mai târziu, a venit rândul lui să promită că va face un spital „ca un Ferrari"

Ciprian Ciucu, primarul PNL al Sectorului 6, a fost joi seara protagonistul unui episod stupefiant, care-l apropie de primarii PSD ai legislației trecute, Gabriela Firea (la București) și Daniel Tudorache (Sectorul 1). Ciucu promite și el că va face un mare spital în Capitală și vorbește depreciativ despre spitalul deja făcut, din donații, de Asociația Dăruiește Viață. Este exact „rețeta“ arogantă care i-a costat scump, în planul imaginii, pe Firea și Tudorache în 2019-2020.

Au trecut doar doi ani de când Ciprian Ciucu, primarul PNL pe atunci abia ales al Sectorului 6, râdea de minciunile megalomanice ale Gabrielei Firea și, după o vizită la Primăria București, pleca ducând în cârcă, la propriu, „spitalul metropolitan“ promis de PSD-istă în campania electorală din 2016.

Venit la cârma Sectorului 6 pe creasta valului schimbării care a măturat administrația PSD din București, Ciucu găsise în holul Primăriei Generale macheta mărețului „spital metropolitan“, despre care Firea spusese că va fi gata până în 2020.

Liberalul a luat masa, împreună cu colegul său Radu Mihaiu, primarul USR al Sectorului 2, și s-a prefăcut că o mută de acolo. Apoi a comentat ironic pe contul său de Facebook: „Ceva frumos… Am venit la Primăria Capitalei și am găsit spitalul metropolitan făcut de Firea”.

Joi, 23 martie 2023, adică doi ani mai târziu, Ciprian Ciucu promite și el că va construi în Sectorul 6 un spital extraordinar. Și tot ca Gabriela Firea acum 4 ani, pare să-i stea în gât spitalul pentru copii bolnavi de cancer pe care Asociația Dăruiește Viață deja l-a făcut de-adevăratelea (nu doar în conferințe de presă și pe hârtie), fără niciun ban de la buget, adică 100% din donații.

Firea și prietena sa, Dana Budeanu, le-au făcut în 2019 albie de porci pe fetele care au muncit voluntar atâția ani ca să ridice spitalul de oncologie pediatrică. Firea nu doar că n-a făcut nimic, dar ar fi vrut să-i împiedice și pe alții să facă. Mai întâi, pe 22 octombrie 2019, vizibil iritată de faptul că Asociația Dăruiește Viață o punea, prin reușitele sale, într-o lumină foarte proastă, Firea a distribuit pe contul său de Facebook o postare abjectă a Danei Budeanu: „Ăștia căcare face ei un spital vrea să doneze Pintea un aparat dă radioterapie! Dă ce? Luați unu din ăia 35 dă milioane euroi donați! Nu așa ați măcănit la teveu, căcă luați voi? Să dea la săraci Pintea! Da’ mai stați puțin căcă vine Vlăduț regele medicamentelor și vă dă el din ăia 15 milioane dă la Plus scuzi de la Magicacamp! #MARSCUMANIPULARILE”.

Firea și Budeanu, la pachet, dovedeau nu doar invidie, dar și un cinism cutremurător: în loc să se bucure și să încerce să ajute la ridicarea unui spital, ele îndemnau ministrul Sănătății de atunci să nu furnizeze un aparat de radioterapie care urma să fie folosit pentru copiii bolnavi de cancer! Acest episod, singur, a ilustrat perfect toată guvernarea PSD în București, de-a lungul anilor.

Acum suntem în 2023 și primarul liberal Ciprian Ciucu, de la Sectorul 6, compară spitalul pe care spune că O SĂ îl facă el cu un Ferarri, în timp ce spitalul FĂCUT DEJA de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu ar fi doar un Logan. Așa se și explică, spune Ciprian Ciucu, de ce prețul DIN BANI PUBLICI al spitalului pe care O SĂ îl facă a săltat brusc de la 70 la 160 de milioane de euro: ”Pentru că va fi un spital modern, cu tehnologie de ultima oră. Când compari un Logan cu un Ferrari, nu-l compari la kilogram. Am refăcut studiul de fezabilitate la cererea și cu indrumarea BDCE”.

Totuși, Ciucu se deosebește cu ceva – cu mult și cu multe! – de Firea. De exemplu, se prinde mai repede când face gafe care-i dăunează electoral. Dacă Gabrielei Firea i-au trebuit în 2019 nu mai puțin de 11 zile ca să șteargă postarea mizerabilă, Ciucu și-a cerut scuze rapid, când a văzut că a stârnit o furtună: „Comparația mea a fost complet deplasată și pentru asta îmi pare rău. Ceea ce vroiam să spun (și am făcut-o inabil) este că nu putem compara un spital cu o singură specialitate – pediatrie oncologică – cu un spital cu 26 se specialități, 6 laboratoare și o unitate de primiri urgențe. My bad, îmi cer scuze, Dăruiește Viața are toată considerația mea”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Donald Trump arată cum ar aduce pacea în „cel mult o zi”: ar lăsa Rusia să rupă bucăți din Ucraina! Fox News a cenzurat în favoarea fostului președinte

* Donald Trump zice că va fi arestat marţi! El invocă „scugeri ilegale de la biroul procurorului districtual din Manhattan, corupt şi extrem de politizat”

* Minciunile putiniste aduc amenzi grele RTV-ului lui Ghiță & Ciutacu: 75.000 de lei pentru „Zelenski nazist, tâmpit, diavol, nenorocit” / Mircea Toma (CNA): „Este un discurs al urii, extrem de periculos. Vorbim deja despre o chestiune de siguranță națională”

* Propaganda rusă anunță mincinos pentru a 7-a oară, prin Cozmin Gușă, că România „a început mobilizarea rezerviștilor” pentru a intra „în războiul lui Biden – Nuland – Zelenski”

* România lui Iohannis: a scăpat de pușcărie și Darius Vâlcov, „creierul“ lui Dragnea. A luat șpagă 4 milioane de lei, dar „fapta s-a prescris“!

* Record mondial: Guvernul lui Iohannis a ajuns la peste 200 de secretari de stat, de 5 ori mai mulți decât are Japonia! Grindeanu (PSD) are 9 secretari de stat, iar Boloș (PNL) – 7

* Culisele războiului din PNL: Iohannis, ținta reală a atacului lansat chiar de omul său, Rareș Bogdan, la adresa lui Aurescu. În tabăra liberală e panică din cauza prăbușirii în sondaje

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.