VIDEO. Prigojin: „Planul Ucrainei e de a ne aplica trei lovituri și de a elibera tot teritoriul până la granițele din 1991. Au primit o cantitate gigantică de armament din Vest”

0
2071
Prigojin s-a jucat pe hartă, arătând unde crede el că va ataca Ucraina

Oligarhul rus Evgheni Prigojin, proprietarul mercenarilor Wagner care luptă în Bahmut, a fost înregistrat într-un videoclip de peste 5 minute unde arată, cu creionul pe hartă, planul Ucrainei pentru ofensiva de primăvară. Prigojin afirmă că a intrat în posesia acestor informații și că ucrainenii au concentrat o forță uriașă în spatele frontului, cu care ar urma să aplice 3 lovituri strategice și că vizează eliberarea întregului teritoriu până la granițele din 1991.

Ucraina a acumulat în spatele liniei de contact, în Donbass, circa 200.000 de oameni echipați cu „o cantitate gigantică de armament furnizat de Occident“, spune Prigojin în înregistrare. Oligarhul pare sincer alarmat de situație, iar publicarea filmului s-ar părea că este un fel de avertisment public către Putin și conducerea Armatei ruse, la care se pare că nu mai are acces – după cum s-a plâns chiar el de curând.

Conform lui Prigojin, ucrainenii vor încerca simultan mai multe ofensive.

Într-o lovitură surpriză ar urma să captureze regiunea rusească Belgorod, pentru a putea negocia apoi retrocedarea ei cerând Moscovei în schimb altceva.

Într-o altă ofensivă ar urma să încerce încercuirea grupării Wagner, ceea ce ar rupe frontul rusesc pe 30-40 de kilometri. Prin această gaură ar urma să pătrundă forțele ucrainene spre direcția Donbass.

O a treia ofensivă ar fi înspre Zaporojie, cu obiectivul ocupării orașelor Melitopol, Berdiansk și Mariupol. S-ar reteza astfel legăturile terestre ale Rusiei cu Crimeea. Apoi ar fi atacat Podul Crimeei, peste strâmtoarea Kerci, încercuirea peninsulei fiind completă.

Iată mai jos expunerea lui Prigojin, exemplificată cu creionul pe hartă.

Ofensive în Belgorod, Bahmut și Zaporojie, cu obiectivul de a ocupa o regiune rusească de graniță și de a-i scoate pe ruși din Donbass și Crimeea

„Ce face inamicul? Primăvara vine. Pământul se usucă, vântul suflă, temperaturile sunt de 15-18 grade. Așadar, totul este favorabil pentru a permite trimiterea vehiculelor grele pe teren.

Ucrainenii au primit un număr uriaș de diferite vehicule de la NATO: mașini blindate, tancuri, Leopardurile despre care toată lumea discută. Și-au antrenat rezervele de circa 200.000 de oameni. 200.000 de rezerve, ce vor să facă ucrainenii?

Ucrainenii îi vor concentra în diverse puncte. Au mai multe obiective pe care le vor atinge. Pornind de la nord spre sud, primul atac pe care e probabil să încerce să-l dea va fi în regiunea Belgorod (oraș din Rusia aflat la granița de nord-est cu Ucraina – n. red.), pentru a deveni o bună monedă de schimb ca să pună presiune pe Federația Rusă. Așadar, frontiera dintre Belgorod și Harkov trebuie să fie întărită cât de mult posibil și trebuie să devină practic inexpugnabilă. Sper că așa se întâmplă.

Al doilea, de la nord la sud, ei (ucrainenii – n. red.) cu siguranță vor încerca să străpungă linia Svatove – Kreminna, ca să atingă Valuiki.

Al treilea, se vor concentra în Bahmut.

Acum, mai în detaliu despre Bahmut. Pentru a lovi formațiunile rusești și ca o modalitate sigură de a demoraliza forțele și a obține un bun avantaj, și de asemenea pentru a nu permite ceea ce a fost plănuit strategic absolut corect de Ministerul Apărării (al Rusiei – n. red.), care prin luarea Bahmutului ar deschide spațiul operațional. Dacă te uiți pe hartă, aceasta este linia de contact cu o maximă concentrare de lupte în Bahmut și aici este câmpul operațional în adâncime. Câmpuri nesfârșite până la Dniepr. Și, de fapt, până în Europa. Dacă ești o pasăre migratoare, poți zbura la Paris, să te c…i pe Turnul Eiffel.

Dar în ceea ce privește ziua de azi, inamicul a concentrat un grup de peste 80.000 de oameni. Acest grup din jurul Bahmut este în Siversk, Sloviansk, Kramatorsk, Drujivka, Konstaninivka și Ceasiv Iar. Acest fel de inel este un element în din inelul Donbass, urmat de câmpuri. Așa că obiectivul principal al ucrainenilor este să țină aceste linii.

Dacă păstrează acest aliniament, ei au o destul de bună manevrabilitate aici, pot merge mai departe și încerca să taie unitățile Wagner, lucru despre care am vorbit deja acum o lună. Unitățile Wagner încercuiesc gruparea armatei ucrainene din Bahmut, punând presiune acolo, în timp ce obiectivul armatei ucrainene este să încercuiască Wagner.

Imediat după ce taie legăturile Wagner cu propria tabără, ei (ucrainenii – n. red.) vor deschide o gaură de 30-40 de kilometri unde ei se pot infiltra, concentra, și va urma a treia serie de atacuri pe care ei vor încerca s-o dea.

Se vor duce în mai multe direcții simultan. Pe dedesubt, ei se vor duce spre Lisiceansk – Severodonețk, încercând să împartă în două Lugansk și Donețk.

Aceasta este direcția primului atac (arată spre Belgorod – n. red.).

Aceasta este direcția celui de-al doilea atac (arată spre Donbass – n. red.).

Aceasta este direcția grupului care va lansa al treilea atac (arată spre Bahmut și, apoi, către est – n. red.).

Pasul următor, cu siguranță ei vor încerca, prin concentrarea în Dnipro (arată cu creionul spre orașul de pe Nipru – n. red.), să atingă direcția Zaporojie și să dea mai multe lovituri în apropiere de Zaporojie, cu scopul de a ajunge la Berdiansk, Melitopol și Mariupol. Cu aceasta ar bloca Crimeea.

Aceasta este o hartă veche, cu frontiera de-a lungul Crimeei. Ei vor bloca Crimeea și apoi, cel mai probabil, vor încerca să rezolve cu Podul Crimeei (cel deja aruncat în aer anul trecut – n. red.).

Cu aceasta, ar împinge situația la frontierele din 1991.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Donald Trump arată cum ar aduce pacea în „cel mult o zi”: ar lăsa Rusia să rupă bucăți din Ucraina! Fox News a cenzurat în favoarea fostului președinte

* Donald Trump zice că va fi arestat marţi! El invocă „scugeri ilegale de la biroul procurorului districtual din Manhattan, corupt şi extrem de politizat”

* Minciunile putiniste aduc amenzi grele RTV-ului lui Ghiță & Ciutacu: 75.000 de lei pentru „Zelenski nazist, tâmpit, diavol, nenorocit” / Mircea Toma (CNA): „Este un discurs al urii, extrem de periculos. Vorbim deja despre o chestiune de siguranță națională”

* Propaganda rusă anunță mincinos pentru a 7-a oară, prin Cozmin Gușă, că România „a început mobilizarea rezerviștilor” pentru a intra „în războiul lui Biden – Nuland – Zelenski”

* România lui Iohannis: a scăpat de pușcărie și Darius Vâlcov, „creierul“ lui Dragnea. A luat șpagă 4 milioane de lei, dar „fapta s-a prescris“!

* Record mondial: Guvernul lui Iohannis a ajuns la peste 200 de secretari de stat, de 5 ori mai mulți decât are Japonia! Grindeanu (PSD) are 9 secretari de stat, iar Boloș (PNL) – 7

* Culisele războiului din PNL: Iohannis, ținta reală a atacului lansat chiar de omul său, Rareș Bogdan, la adresa lui Aurescu. În tabăra liberală e panică din cauza prăbușirii în sondaje

* A mai fugit un PSD-ist corupt: baronul de Neamț, Ionel Arsene, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență

Doar în ultimele două luni, Guvernul Ciucă a înființat 26 de noi posturi la Secretariatul General, cu salarii medii de 14-16.000 de lei pe lună!

* Colonelul Turcescu și-a găsit locul: s-a angajat la televiziunea clanului Firea-Pandele! Milionarul putinist va fi plătit generos de locuitorii orașului Voluntari. Va fi coleg cu Oana Lovin și Mădălin Ionescu, prietenii ambasadorului Kuzmin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.