Ciorbea, alegi poporul sau mafia? Procurorul general îi cere Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanţa clanurilor penale

0
1873
Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, Romania

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, i-a solicitat luni Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, sesizarea Curții Constituționale cu privire la excepția de neconstituționalitate a O.U.G. nr. 7/2019, prin care au fost modificate legile justiției, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Public.

”Solicitarea anterior menționată a fost transmisă, pentru informare, Președintelui Consiliului Superior al Magistraturii și Prim-ministrului României”, mai precizează sursa citată.

Avocatul Poporului este singurul care poate opri o ordonanţă de urgenţă de la aplicare.

„În ziua de 25 februarie 2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a O.U.G. nr. 7/2019, prin care au fost modificate legile justiţiei. Solicitarea anterior menţionată a fost transmisă, pentru informare, Preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii şi Prim-ministrului României”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, remis MEDIAFAX.

De altfel, încă de vineri, procurorul general Augustin Lazăr a anunţat că Ministerul Public va cere instituţiile abilitate de a sesiza Curtea Constituţională fie cu conflict de natură constituţională, fie cu verificarea caracterului textului ordonanţei de urgenţă pe legile justiţiei.

Magistraţii din Bucureşti şi din mai multe oraşe ale ţării au protestat, săptămâna trecută, faţă de ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei. Totodată, activitatea parchetelor din Capitală, Constanţa, Piteşti, Iaşi sau Timişoara va fi suspendată săptămâna viitoare, timp de mai multe zile.

CITIŢI ŞI:

Cărtărescu: „Sunt mândru de magistrații care nu se lasă subordonați unui partid. Sunt mândru de miile de protestatari. Suntem zgribuliți, dar fericiți

Cititorii ziaristii.com sunt optimiști: 55% cred că scăpăm de Dragnea în 3 luni, 76% – până la alegerile prezidențiale, 94% – până la parlamentare

LIVE VIDEO. România e în stradă! Mesaj proiectat în Piața Victoriei: „Dragnea la pușcărie!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here