Cărtărescu: „Sunt mândru de magistrații care nu se lasă subordonați unui partid. Sunt mândru de miile de protestatari. Suntem zgribuliți, dar fericiți”

3
1695
Dacian Cioloș și Mircea Cărtărescu

Protestele de aseară au fost un succes. Mesajul de solidaritate cu magistrații s-a făcut auzit. Peste 50.000 de români au coborât în stradă. Au fost 15.000 în București, 7.000 la Cluj-Napoca, 5.000 la Sibiu, 5.000 la Timișoara, 3.000 la Iași, alte multe mii – însumat – la Brașov, Oradea, Arad, Baia Mare, Satu Mare, Bacău, Piatra Neamț, Galați, Brăila, Constanța, Pitești etc.

Printre protestatarii din Piața Victoriei (București) s-au regăsit personalități artistice și culturale (Mircea Cărtărescu, Oana Pellea, Mihai Șora, Marius Manole, Lidia Bodea etc.), precum și lideri politici – Dacian Cioloș (PLUS), Dan Barna (USR), Raluca Turcan (PNL).

Scriitorul Mircea Cărtărescu a postat un text și câteva poze din Piața Victoriei. El a scris: „Protestele revin în România, ca răspuns la încercările PSD de a-și aservi total justiția. Sunt mândru de magistrații care nu se lasă subordonați unui partid și de cei zece mii de bucureșteni care-au ieșit iarăși, pe frig și ninsoare, în stradă. Sunt mândru și de celelalte proteste din toată țara. În poze sunt cu câțiva prieteni zgribuliți, dar fericiți că sunt unde trebuie să fie”.

CITIȚI ȘI:

Cititorii ziaristii.com sunt optimiști: 55% cred că scăpăm de Dragnea în 3 luni, 76% – până la alegerile prezidențiale, 94% – până la parlamentare

LIVE VIDEO. România e în stradă! Mesaj proiectat în Piața Victoriei: „Dragnea la pușcărie!”

3 COMENTARII

  1. Este imbucurator ca intelectualii sunt din nou in strada! La fel ca in 1990, dupa aproape 30 de ani risipiti, trebuie sa ne lasam preocuparile obisnuite deoparte, cartile neterminate si sa fim in strada.

  2. Justiția trebuie sa fie independența !
    Aici nu este loc de interpretări și trebuie auzit glasul celor care mai gândesc încă in România. NUCIUN partid NU are voie sa între cu bocancii in justiție dar in același timp sa nu fie pentru muma și pentru alții ciuma! De ce nu recunosc magistrații cât rău au făcut decidenții din justiție cu aceste protocoale încheiate cu instituțiile de forța ! Întreb și eu ca roman de ce domniile voastre din justiție ați putit sa va puneți semnătura ? Care a fost rațiunea de ați făcut așa ceva? Va descalificați din start ca magistrați sau erați înregimentați in acel câmp tactic al unei persoane care și-a făcut instituția de ocară! De Așa ceva sa numai avem parte! JUSTIȚIA TREBUIE SA FIE DREAPTA ȘI FERITA DE ORICE FEL DE INGERINTE POLITICE. GUVERNELE VIN ȘI PLEACĂ DAR JUSTIȚIA TREBUIE SA RĂMÂNĂ NECLINTITA ȘI SA JUDECE CORECT NEPARTINIC.CINE A CĂLCAT PE BEC SA PLĂTEASCĂ!ASA ESTE IN ORICE STAT DEMOCRATIC!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here