Încă o victorie a românilor asupra lui Dragnea: șnapanul Mircea Drăghici nu va fi tartorul alegerilor!

0
7654

Presiunea opiniei publice a dat rezultate: deputatul Mircea Drăghici, trezorierul PSD, nu va fi președintele Autorității Electorale Permanente (AEP). Este a doua „rejectare” a acestuia în această lună, după ce a fost refuzat – de președintele Klaus Iohannis – și ca ministru al Transporturilor.

Revolta stârnită în opinia publică și unele murmure din partid l-au obligat pe Liviu Dragnea să renunțe la intenția de a-l impune pe Mircea Drăghici la șefia AEP, instituția care gestionează organizarea alegerilor.

Oficial, s-a comunicat că Drăghici a renunțat la candidatura pentru această funcție, la fel cum făcuse recent și cu candidatura la șefia Ministerului Transporturilor. Dar decizia este a lui Dragnea, singurul care decide în PSD.

Strâns cu ușa, PSD s-a reorientat: îl va susține pe actualul secretar general al AEP, Constantin Mitulețu Buică, să devină președintele instituției.

Este o mare înfrângere a PSDragnea și o umilință pentru Mircea Drăghici, la numai 6 zile de la ședința Comitetului Executiv al PSD în care a fost validată, prin vot, decizia ca trezorierul partidului să fie susținut pentru funcția de președinte al AEP.

Mircea Drăghici a intrat și în vizorul procurorilor DNA, după ce revista Newsweek România a dezvăluit că trezorierul PSD și-a tras aproape un milion de euro din banii partidului, alocați de la bugetul statului (deci bani publici). Pe 8 februarie, DNA a început urmărirea penală în cazul utilizării subvențiilor primite de PSD în alte scopuri decât au fost declarate.

Drăghici este inițiatorul modificării legii finanțării partidelor politice, lege prin care au fost majorate excesiv sumele acordate de stat formațiunilor politice.

AEP este instituția care verifică, printre altele, și modul cum sunt cheltuiți banii publici de către partide. Deci, Drăghici-AEP (președinte) ar fi urmat să verifice modul în care Drăghici-PSD (trezorier) a drenat sume enorme spre Drăghici-cetățeanul! Ar fi fost un conflict de interese strigător la cer.

CITIȚI ȘI:

PSD vrea să fure alegerile cu șmenarul Mircea Drăghici la butoane! Bolnav de lăcomie, acesta ar urma să devină șeful Autorității Electorale Permanente

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here