Cioloș despre guvernarea PSD-PNL: „S-au organizat în bande de partid care fie fură de la cetățeni, fie instigă la violență“

2
1197
Gabriel Marinov (cu icoanele în mână) a fost numit guvernator al Rezervației Delta Dunării pe criteriul carnetului de partid. Este de la PSD și membru într-o organizație care geme de masoni

Ultima mutare făcută de Guvernul PSD-PNL, care a înlocuit o expertă angajată prin concurs cu un angajat de la Protecția Copilului Tulcea în postul de Guvernator al Deltei Dunării, i-a provocat o reacție vehementă lui Dacian Cioloș, președintele USR. Acesta a arătat cum singurul criteriu care a contat în această schimbare a fost carnetul de PSD-ist al noului numit, reconfirmare a contraselecției și a mentalității de gașcă promovate de actualele partide de guvernare.

Premierul liberal Nicolae Ciucă a semnat marți revocarea din postul de Guvernator al Administrației Rezervației Biosferei “Delta Dunării” a specialistei Atena-Adriana Groza și numirea în loc a lui Teodosie Gabriel Marinov, director la DGASPC Tulcea.
Atena Groza fusese angajată anul trecut prin selecție realizată de o firmă specializată, într-un proiect în care au fost implicate mai multe ONG-uri și care a durat două luni.

Noul guvernator are calitatea de a fi PSD-ist și de a avea, la fel ca alți membri ai Guvernului propulsați de acest partid, legături cu masoneria. Teodosie Marinov a fost șeful DGASPC Tulcea și a mai ocupat în trecut alte funcții în guvernările PSD: subprefect al județului Tulcea, consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea.

Potrivit Newsweek, Marinov face parte dintr-o organizație dubioasă, conectată la serviciile de informații, masonerie și partidele politice. „Fundația Culturală Delta” reunește oameni precum Eugen Ovidiu Chirovici (fost președinte al Marii Loje Naționale a României), Corneliu Vișoianu (partener de afaceri cu magnatul Bogdan Buzăianu), Florin Ghiulbenghian, Florinel Horvath, Aurel Virgil Mantea (toți masoni), Mircea Ursache (fost vicepreședinte ASF) și Anca Magdalena Chiser (ex-secretar de stat la Ministerul Economiei).

Dacian Cioloș conchide, în textul său despre modul în care s-a făcut schimbarea la Administrația Deltei Dunării, că actuala guvernare „restaurează contraselecția din administrația publică și demonstrează că suntem un stat captiv politrucilor, cei care s-au organizat în bande de partid care fie fură de la cetățeni, fie instigă la violență“.

Dacian Cioloș despre schimbarea de la Rezervația Naturală Biosfera Delta Dunării

Dacă ești ascultător și slujești mâna care te trage de sfori, poți să fii orice, chiar și guvernator. E important doar să faci parte dintr-o gașcă, să fii cu ai tăi, cei care te pun în funcții și te salvează de câte ori ai nevoie, tu doar asculți și livrezi pentru șmecherii de la partid. Ceea ce pentru un om normal pare deplorabil și rușinos pentru noua clasă de politruci înseamnă devenire și reușită. Nu e vorba despre servitute și umilință decât în fața șefului tău, pentru că în rest te ajungi și devii „șef pe plantație”.

Așa că, doamnelor și domnilor, permiteți-mi să vi-l prezint pe noul guvernator al Deltei, care vine de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea.
Ce-l recomandă? E de la PSD și e numit de premierul PNL și asta e suficient.

Spre deosebire de ei, cât USR a fost în Guvern, noi am ales ca pentru postul de guvernator al Deltei să facem un proces mai complicat și transparent, contrar tuturor obiceiurilor locului. Am făcut o selecție cu o firmă de recrutare specializată, un apel public de CV-uri care a durat două luni și am implicat în proiect toate organizațiile neguvernamentale care au ca obiect de activitate Delta Dunării. Nu ne-a obligat nimeni, se putea numi și atunci un politruc luat din subordinea unui baron local pe care îl aruncam direct în poziția de guvernator. Însă am ales un proces care avea ca rol recredibilizarea administrației publice și am numit-o în acest mod pe Atena Groza, un om cu 20 de ani de experiență în conservarea biodiversității, dezvoltare durabilă și managementul ariilor protejate.

Față de selecția noastră, domnul de la asistență socială și protecția copiilor Tulcea are în ochii celor care l-au numit mult mai multă experiență decât un profesionist recrutat. E om de partid și, în ziua de astăzi, să fii om de partid e practic tot ai nevoie pentru a reuși în viață.

Această ultimă numire decredibilizează încă o dată întregul sistem, dacă mai era nevoie de așa ceva. Restaurează contraselecția din administrația publică și demonstrează că suntem un stat captiv politrucilor, cei care s-au organizat în bande de partid care fie fură de la cetățeni, fie instigă la violență.

Îi mulțumesc Atenei Groza pentru aceste câteva luni în care a muncit cu dedicare pentru Delta Dunării și le cer scuze oamenilor Deltei pentru că nu am reușit să facem în așa fel încât destinul lor să nu mai ajungă niciodată la mâna politrucilor.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Legătura directă dintre AUR și legionari. Gafa enormă care-l va distruge pe Călin Georgescu, premierul preferat de Rusia în România

* Din gândirea antisemită și totalitară a „Căpitanului” Corneliu Zelea Codreanu – idolul președintelui de onoare al AUR

* Aristotel Căncescu – 7 ani și 10 luni de închisoare, pentru corupție. Sentință definitivă, fostul baron liberal e deja în arest

* „Justiția lui Iohannis” refuză să judece contestația judecătorului Danileț de excludere din magistratură! De aproape două luni, acesta e lipsit de venituri și privat de dreptul la apărare

* La 83 de ani, Arșinel face scandal că nu-i e prelungit mandatul de director la teatru! Nicușor Dan, atacat de Gâdea și Firea cu minciuni și invective

* VIDEO. Bestia PNL de la Mogoșoaia, către o consilieră USR: „Chiar dacă fac 7-8-10 ani de pușcărie, vă las în căruț cu rotile!”

* Pensiile speciale au crescut 73% în ultimii 6 ani. 8% în plus doar anul trecut! Nasui: “Acesta este statul specialilor”

* Cadoul UE pentru România: 47 de miliarde de euro în 15 ani. Am primit 71 de miliarde și am contribuit cu 24

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (77) / Pâinea neagră din cazarmă

* Cântăreața Anda Adam și-a parcat BMW-ul de 150.000 € pe locul rezervat persoanelor cu handicap, ca să meargă mai puțin până la ușa Mall-ului

2 COMENTARII

    • Este de fapt zeama coclita a fostului FSN. S-au ascuns toti securistii, masonii, comunistii, trantorii, in spatele unor sigle care inca mai prostesc populatia. Aici se ajunge ca unii se pisa pe el de vot. Data viitoare votati partide care incearca sa mai schimbe lucrurile. USR este o alternativa daca are in spate oameni onesti care au intentia sa aduca prosperitate cetatenilor. La Fesenisti usa este inchisa si se vor perpetua ca lacustele zeci de ani de acum inainte. Dovada Buzata, un betivan vataf pe un judet sarac, insa el putred de bogat. Si-a infipt nulitatea procreata din niste oua clocite fix la secretariatul general al guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here