Șoc și groază la conspiraționiști: „Djokovici se va vaccina”. Finala Nadal – Medvedev l-a determinat să ia această decizie

1
1899
Novak Djokovici a realizat, în sfârșit, că trebuie să respecte regulile în lumea civilizată, dacă vrea să facă parte din ea

Tenismenul sârb Novak Djokovici se va vaccina anti-Covid, pentru a putea participa la marile competiții, a anunțat jurnalistul și scriitorul german Daniel Müksch (fost tenismen și el), apropiat al campionului sârb. Müksch este cel care l-a ajutat pe Djokovici să-și scrie autobiografia.

Sârbul a privit cu frustrare, la televizor, cum rivalul său, spaniolul Rafael Nadal, câștigă finala Australian Open după un meci dramatic, în 5 seturi, în fața rusului Daniil Medvedev. Djokovici fusese expulzat din Australia cu câteva săptămâni în urmă, după un imens scandal, deoarece a încercat să intre în țară ocolind legislația în vigoare.

Fiu al unui conspiraționist stupid, însurat cu o antivaccinistă convinsă și posesor al unor păreri bizare, precum aceea că poți schimba compoziția apei cu puterea minții, Djokovici a refuzat până acum să se vaccineze. Totuși, încurajat de anturaj, a încercat să participe la Australian Open, deși știa că în țară nu intră decât cei imunizați anti-Covid.

Pentru asta, sportivul a recurs la mai multe falsuri. Mai întâi, a prezentat un document care atesta că a trecut prin boală în decembrie, chiar înainte să vină în Australia. Respectivul test figura însă negativ pe site-ul Ministerului Sănătății de la Belgrad, rezultatul “pozitivându-se” ulterior, după ce câțiva jurnaliști au avut curiozitatea să-l verifice și să scrie despre subiect. Apoi s-a aflat că, de fapt, Djokovici n-a stat în izolare în perioada presupusei infectări cu Covid.

Australienii au descoperit și că sârbul el venea din Spania, deși în formularul de călătorie declarase că vine direct de-acasă, din Serbia.

În cele din urmă, a fost expulzat în timp ce tatăl său organiza la Belgrad mitinguri de susținere și chema la lupta cea mare împotriva capitaliștilor opresori.

Dacă nu se vaccina, urma să piardă competițiile majore, locul 1 mondial și multe milioane de euro

La scurt timp după aceste incidente, Djokovici a mai primit o lovitură. Ajuns acasă, sârbul a aflat că și Franța a schimbat regulile de participare la Roland Garros – doar cei vaccinați vor putea participa.

Devenit probabil fără voie idolul conspiraționiștilor și antivacciniștilor din întreaga lume, Djokovici a dat, în cele din urmă, înapoi.

Într-o intervenție la postul Servus TV, scriitorul Daniel Müksch a menționat: „Novak Djokovici se va vaccina. Asta aud de la apropiații săi. Probabil că titlul câștigat de Nadal la Melbourne l-a convins să facă asta”.

Aflat încă pe primul loc ATP, cu 11.015 puncte, Djokovici și-ar pierde rapid această poziție dacă n-ar participa în primăvară la următoarele mari turnee, inclusiv la Roland Garros. Rusul Daniil Medvedev, aflat pe locul 2, s-a apropiat la mai puțin de 900 de puncte, având acum 10.125. Câștigătorul de la Australian Open, Rafael Nadal, e pe locul 5, cu 6.875 de puncte.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Rafael Nadal încheie glorios Australian Open, întorcând fantastic de la 0-2 la 3-2. O mare lecție dată lui Novak Djokovici

Ce a înțeles tatăl lui Djokovici: „50 de gloanțe în pieptul lui Novak. Tentativa de asasinare a celui mai bun sportiv din lume s-a încheiat“

* Simona Halep și-a dat afară antrenorii după ce a fost eliminată în „optimi” la Australian Open

Eliminare dureroasă a Simonei Halep, în „optimi”, la Australian Open. Și Sorana Cîrstea a pierdut

Start în forță pentru tenismenele române la Australian Open: 5 din 6 s-au calificat în turul 2. Salt de la 57.164 la 112.382 de dolari

VIDEO. Simona Halep începe anul cu un turneu câștigat la Melbourne, înainte de Australian Open. Este primul triumf după 16 luni

Fotbal: Edi Iordănescu e, oficial, selecționerul României. Primul obiectiv: câștigarea grupei în Liga Națiunilor

La 76 de ani, Mircea Lucescu a fost desemnat antrenorul anului în Ucraina! Românul a câștigat campionatul și Cupa, cu Dinamo Kiev, și a jucat în grupele Ligii Campionilor

S-a făcut dreptate: Lewandowski a fost desemnat de FIFA jucătorul anului 2021. Messi n-a mai păcălit și juriul forului mondial, precum pe cel de la „France Football”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here