Ciolacu fuge de Palatul Victoria ca dracu’ de tămâie! PSD nu vrea nici anticipate, dar nici la guvernare

1
1078
Marcel Ciolacu, PSD
Marcel Ciolacu se ferește ca nu care cumva PSD să ajungă din nou la guvernare și să stârnească furia opiniei publice

Strategia PSD e clară: vrea să stea cât mai departe de guvernare ca să se refacă din perspectiva celor două rânduri de alegeri de anul acesta și, în plus, să atace PNL și USR cu fake-news-uri cum e acela cu pensionarea la 70 de ani sau să pună tălpi în parlament. 

Marcel Ciolacu fuge de Palatul Victoria cât poate de tare, anunțând că niciun PSD-ist, în cazul în care va trece în parlament o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, nu va fi propus să preia poziția de prim-ministru.

Întrebat, într-o intervenţie telefonică la B1 TV, dacă există vreo înţelegere între PSD şi PNL pentru a declanşa împreună alegerile anticipate, Ciolacu a spus că PSD este singurul partid de opoziţie.

„Cum poate să facă opoziţia o  înţelegere cu puterea ca să facă anticipate?”, a adăugat el.

El a spus că alegerile anticipate au loc, în primul rând, dacă există o criză politică, respectiv nu există o majoritate care să numească un guvern. Ciolacu a menţionat că în România sunt toate forurile democratice alese – Parlament, Guvern, preşedinte, anunță News.ro.

„Marea problemă este încercarea de a modifica legi electorale cu câteva luni, cu două-trei luni înainte de desfăşurarea lor la termen. (…) Nu că ar avea de suferit neapărat PSD-ul, pentru că până la urmă oamenii sunt aleşi prin vot şi vom vedea ce va ieşi la vot. Gândiţi-vă la precendentul pe care PNL doreşte să-l creeze în acest moment”, a afirmat el.

Marcel Ciolacu fuge de alegerile anticipate la fel de tare cum fuge de posibilitatea revenirii la guvernare.

Ciolacu a adăugat că, dacă moţiunea de cenzură trece, „în acel moment s-a creat o altă majoritate”.

Întrebat dacă PSD va vota un al doilea guvern propus, Ciolacu a afirmat: „Presupun că majoritatea care a votat căderea Guvernului se va întâlni şi va lua o hotărâre. Este o posibilitate”, a declarat el, fără a prezenta o strategie.

Ciolacu a mai susţinut că „este exclus”, cât timp el este preşedintele interimar al PSD, să încurajeze lipsa din Parlament a parlamentarilor, răspunzând la întrebarea despre posibilitatea ca social-democrații să blocheze încercarea Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea în parlament pe legea alegerii primarilor în două tururi. Lipsa cvorumului ar duce duce la amânarea șediței parlamentare.

Întrebat dacă, în cazul în care va face o nouă majoritate, PSD va merge la Cotroceni să propună un premier, Ciolacu a declarat: „Asta e logica democrată, aşa scrie la Constituţie”.

„PSD-ul nu va face o propunere de prim ministru. Este o decizie a partidului. Vom vedea la momentul respectiv. Chiar dacă se creează o altă majoritate, PSD-ul nu va propune din rândurile PSD-ului un membru de partid să preia funcţia de prim-ministru”, a continuat el.

Întrebat dacă PSD va propune un tehnocrat sau pe cineva din alt partid, Ciolacu a spus: „Vom vedea”.

„Consider că nu este oportun acum ca PSD să propună un nou prim-ministru”, a mai spus el.

În concluzie, strategia lui Marcel Ciolacu este să-l țină prizonier în Palatul Victoria pe Ludovic Orban cât mai mult timp posibil fără a-i da posibilitatea acestuia să facă nimic astfel încât să erodeze PNL, iar PSD să-și revină după o guvernare dezastruoasă de trei ani.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. O fată de 14 ani, prinsă la furat într-un magazin de haine din Alexandria, a fost aruncată în stradă dezbrăcată!

* Zborul până la moarte: 2 minute! Ultimele 120 de secunde ale celor 176 de oameni din avionul doborât de iranieni

* Moise Guran intră în politică? Cioloș și Barna i-au propus să fie șef de campanie în alegeri

* CTP demască „fățărnicia” Antenei 3! Cristina Țopescu a fost „atacată” de șefii postului TV pentru că nu se tăvălea în mocirlă

* Cristina, ultimul SMS: 23 decembrie, ora 18.02

*Cristina Țopescu, cauza morții. Anchetatorii au două piste: supradoză accidentală de medicamente sau sinucidere

* Ștefan Bănică, fost soț al Cristinei Țopescu, mesaj emoționant: „Vei avea un loc special în sufletul meu”

1 COMENTARIU

  1. De râsu’ kurului, un borfaș analfabet / agramat apropiat al teroristului Haysam să fie al 3’lea om (ăsta numai om nu e !) în statul român (al 2’lea fiind o fosilă mizerabilă KGB’istă !) ! Și ne mai mirăm că am ajuns în halul ăsta și ne întreabăm de ce nu ne mai revenim !?!? 😤😠

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here