În regimul Iohannis-PSD, prețul gazelor a crescut de două ori mai mult în România decât în restul UE: 134% față de media de 77%. Electricitatea și gazele, mai scumpe decât în Germania!

4
402
Stabilitatea pe care se laudă Iohannis că a realizat-o cu Guvernul PSD-PNL a adus pe capul românilor un dezastru și o criză fără margini. România a ajuns să aibă prețuri la gaze și electricitate mai mari decât Germania, Franța și Danemarca!

Regimul Iohannis-PSD, care conduce România din noiembrie 2021 încoace, se dovedește cel mai nociv din câte a avut țara noastră după revoluția din 1989 încoace. Datele statistice publicate de Eurostat arată că în România, țară cu resurse proprii de gaze, acestea au înregistrat o creștere aproape dublă față de restul Uniunii Europene! În același timp, energia electrică a ajuns să aibă un preț mai mare decât în Germania, unde salariul mediu este de 3.800 de euro/lună, de peste 4 ori mai mare decât în România (900 de euro/lună).

Conform Eurostat, România e în top 3 țări UE la prețul electricității!

În prima jumătate a anului 2023, prețul mediu la electricitate în România a fost de 0,3373 euro/kilowatt-oră, ceea ce a clasat țara noastră pe locul 5 în Europa, după Irlanda, Olanda, Lichtenstein și Belgia – țări cu locuitori care au venituri salariale net superioare românilor. În mod șocant, Germania are un preț pe kilowatt-oră mult mai mic, de numai 0,2973 euro! Franța – 0,1889 euro/kilowatt-oră, iar Danemarca – 0,2976 euro/kilowatt-oră!

Acest lucru s-a întâmplat pentru că, în ultimul an, sub Guvernul PSD-PNL prețul electricității a crescut în țara noastră cu 77% (a treia cea mai mare creștere din UE), în timp ce în Germania, de exemplu, a crescut cu doar 26%, iar în Spania a fost chiar o scădere substanțială, de -41%!

În primele 6 luni ale anului 2023, România a ajuns să aibă a 5-a cea mai scumpă electricitate din Europa!

Cazul gazelor este și mai aberant. România a înregistrat, în ianuarie-iunie 2023, o creștere fulminantă a prețului la acest combustibil, de 134%! Este a doua cea mai mare creștere din UE, după Letonia (139%), cu diferența că România stă pe pungi de gaze în subsol, în timp ce balticii – nu.

La nivelul UE, creșterea medie a prețului gazelor a fost aproape la jumătate față de cea din România, de numai 77%. Germania a avut o creștere procentuală de 3 ori mai mică (53%), iar Franța – de doar 21%.

În preț absolut, de asemenea, România are printre cele mai mari tarife la gazele naturale. Noi plătim 0,1203 euro/kilowatt-oră, pe când germanii plătesc 0,0969 euro/kilowatt-oră, francezii – 0,0784 euro/kilowatt-oră, polonezii – 0,055 euro/kilowatt-oră etc.

România, țară cu resurse proprii de gaze naturale, își pune locuitorii să plătească mai mult decât Germania pentru acest combustibil

Aceste prețuri sunt absolut nejustificate, indiferent că vorbim de costul producției, al transporturilor, nivelul veniturilor în țara noastră etc. Guvernul are un interes major și direct ca prețurile la gaze și electricitate să fie cât mai mari – taxele strânse la bugetul de stat vor crește proporțional cu sumele plătite de populație.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* Prăpădul PSD-PNL. Cu Câciu la Finanțe, datoria externă a României a crescut cu 173,4 miliarde de lei, adică 3% din PIB – un record absolut!

* Aberație: un elev cu media 1,97 primește bursă de merit, elevi cu medii peste 9,00 nu primesc!

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* Șmecheria scârboasă prin care fostul șef al Curții de Apel Constanța și-a crescut pensia de la 5.400 la 6.400 de euro: s-a detașat o lună la Penitenciarul Poarta Albă, apoi s-a pensionat la 51 de ani!

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* USR acuză represalii în stil mafiot din partea șefului ANPC. Prin intermediul unui off-shore, PSD-istul ar lua taxă de protecție de la proprietarii restaurantelor din Herăstrău închise de Clotilde Armand

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* VIDEO. „Allahu Akbar!” Film viral cu un cântăreț palestinian din Gaza în delir când Hamas trage cu rachete și plângând disperat, câteva minute mai târziu, când Israelul ripostează

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

4 COMENTARII

  1. Nu aveau alta alternativa sa tina cireada de paraziti care se infrupta din banul public. Pe vremuri galeata, uleiu si zaharul, un bairam cu mici din carne resapata si bere la PET era alternativa ieftina pentru Pesedea. Acea patura a cam disparut si singura sansa sa primesti voturi chiar daca esti un nenorocit ordinar este sa gasesti surubul unde sa strangi sa primesti ce vrei. Ciolacu nu e prost doar ticalos a speriat bugetarimea ca o sa vina reforme, dar nu o sa se faca nimic. Fraierii o sa tina cu PSD pentru ca daca vine USR o sa-i dea afara. Se va vota pentru supravietuire si bugetarii sunt multi impreuna cu familiile lor. Doar asa mafia creata sub inaltul patronaj al Premierului de la Grivco va supravietui alegerilor importante, vitale, cruciale, de la anul.

  2. Se putea să nu profite un pic și gașca de bandiți bolșevici PCR-USL ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here