luni, aprilie 22, 2024
AcasăMass-mediaCele două conspiraționiste au adus noi amenzi postului Realitatea Plus. CNA a...

Cele două conspiraționiste au adus noi amenzi postului Realitatea Plus. CNA a sancționat xenofobia, antivaccinismul, propaganda ilegală pentru AUR și pentru Piedone

-

Ședința de marți, 5 martie, a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) a adus trei noi amenzi pentru Realitatea Plus. Două dintre ele (10.000 + 10.000 de lei) au fost generate, direct sau indirect, de Alexandra Păcuraru, iar alta (7.000 de lei) de Anca Alexandrescu.

Conform comunicatului CNA, organismul audiovizual a aplicat marți patru amenzi: trei pentru Realitatea Plus (în total, 27.000 de lei) și una pentru Radio Sud din Craiova (10.000 de lei).

Dacă postul de radio oltean a fost sancționat din motive tehnice, toate cele trei amenzi încasate de televiziunea familiei Păcuraru au fost atrase de grave abateri editoriale:

  • 10.000 de lei – pentru xenofobie și discrminare în emisiunea din 14 decembrie 2023 a Alexandrei Păcuraru, fiica patronului pușcăriaș Maricel Păcuraru;
  • 10.000 de lei – pentru propagandă ilegală făcută Caravanei Medicale AUR (mascată grosolan în „Caravana România Suverană”) și lui Cristan Popescu Piedone (primarul Sectorului 5 și președintele PPUSL, partidulețul lui Dan Voiculescu) în două emisiuni de știri din 15 decembrie 2023, decizie editorială impusă de beizadeaua patronală Alexandra Păcuraru;
  • 7.000 de lei – pentru propagandă antivaccinistă, mincinoasă, în emisiunea moderată de Anca Alexandrescu, fostă actvistă PSD.

Propaganda făcută Caravanei Medicale AUR a atras postului Realitatea Plus mai multe amenzi, dar televiziunea familiei Păcuraru continuă să sfideze legea, semn că miza financiară e foarte mare. AUR dirijează spre Realitatea Plus o parte din banii primiți de la stat ca subvenție politică.

- Advertisement -

Emisiunea „România Suverană”, moderată de „gaița patrioată” Alexandra Păcuraru, a fost amendată de mai multe ori și pentru xenofobie și instigare la ură pe criterii etnice, ca urmare a unor ediții violent anti-occidentale și pro-ruse.

În schimb, Anca Alexandrescu are un istoric consistent de atacuri cu iz șantajist, mai ales în apărarea intereselor dubioase ale familiei Păcuraru.

Comunicatul CNA din 5 martie

„Întrunit în ședința publică din data de 05.03.2024, Consiliul Național al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de direcția de specialitate ca urmare a sesizărilor primite și a decis să aplice postului Realitatea Plus următoarele sancțiuni:

- Advertisement -

amendă de 10.000 de lei pentru emisiunea «România Suverană» din 14.12.2023, în cadrul căreia au fost încălcate dispozițiile art. 47 alin. (3) din Codul de reglementare a conținutului audiovizual, conform cărora «Sunt interzise în programele audiovizuale afirmaţii defăimătoare generalizatoare la adresa unui grup/comunităţi definit(e) de gen, vârstă, rasă, etnie, naţionalitate, cetăţenie, credinţe religioase, orientare sexuală, nivel de educaţie, categorie socială, afecţiuni medicale sau caracteristici fizice». Printre afirmațiile unuia dintre invitați: «Dar vreau să vă spun că statul este cel care stabilește normalitatea. Da? Și este obligat statul, la un moment dat, să impună și să fie respectată normalitatea, chiar dacă intervine în forță. Da? (…) Deci, statul n-a putut interveni și statul nu poate interveni în momentul de față pentru a stăvili anormalul. Normal pe care noi îl considerăm anormal. Și atunci, cum spune tânărul nostru coleg, riscul este să devină obligatoriu»;

amendă de 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor art. 139 din Codul audiovizualului [„Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală”] la difuzarea edițiilor din 15.12.2023 ale emisiunilor „Day Time News” și „Prime Time News”. Printre titlurile afișate: „Caravana România Suverană vindecă țara”; „Piedone deschide academie pentru cei care vor să ajungă primari”;

amendă de 7.500 de lei pentru emisiunea «Culisele statului paralel» din 11.12.2023, la difuzarea căreia au fost încălcate dispozițiile art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului [«În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: (…) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă»]. Titluri afișate pe ecran: «Dezvăluiri cutremurătoare ale cercetărilor despre vaccin»; «Ce spun oamenii de știință despre vaccinurile făcute în grabă»; «Acuzații: Pfizer nu a spus adevărul despre vaccinuri»; «Demisie după tunul cu vaccinuri, cine face un pas în spate». (…)

Anca Alexandrescu l-a slujit multă vreme pe Liviu Dragnea, susținându-l în încercarea de a distruge statul român în interesul marilor corupți

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

HORROR. Beizadeaua de la Realitatea spune insistent, în direct, că Băsescu moare în curând! „Dacă mai aveți câteva zile pe pământ…” / „Oricine ajunge acolo știe că nu mai are multe zile”

- Advertisement -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -