Cei 295 de militari ruși care au dezertat din Ucraina, înfruntându-i pe KGB-iști, au fost capturați de procurori în Siberia

0
8298

Invadatorii ruși care au fugit de pe câmpul de bătălie din Ucraina, de frică să nu-și piardă viața, au fost capturați de procurorii lui Putin tocmai în disctrictul autonom Iamalo-Neneț, locul lor de proveniență, situat în nordul Câmpiei Siberiei de Vest. Informațiile au fost furnizate de postul de televiziune Canal 24 din Kiev.

Potrivit Codului Penal al Federației Ruse, dezertorii riscă până la 10 ani de închisoare cu executare, pentru că au acționat ca parte a unui grup organizat și au fugit cu armamentul din dotare. Inițial, rebelii au reușit să scape de serviciile speciale din cadrul FSB. Ei s-au deplasat la granița Rusiei cu așa-zisa „Republică Populară Lugansk” (teritoriul Ucrainei), unde au avut o confruntare cu foștii KGB-iști.

Militarii au scăpat din acea situație, după care au călătorit câteva săptămâni până într-o zonă rusească din Arctica. Acolo însă forțele teritoriale ale FSB și-au luat revanșa. Au informat Procuratura despre locul în care se află dezertorii, iar procurorii i-au prins rând pe rând.

În ciuda acestui episod, militarii ruși continuă să dezerteze în număr mare de pe front.

Vă prezentăm dezvăluirile făcute de postul ucrainean Canal 24.

„Aproape fiecare unitate a armatei invadatoare are un număr mare de teroriști putiniști care nu mai vor să lupte”

Sunt dezertori în fiecare unitate a armatei ruse. „În ciuda faptului că tiranii din conducerea militaro-politică rusă păstrează controlul asupra majorității trupelor sale, aproape fiecare unitate a armatei invadatoare are un număr mare de teroriști putiniști care nu mai vor să lupte. Aceștia nu înțeleg de ce ar trebui să moară într-un război de care țara lor nu are nevoie, fiindcă n-a fost atacată de nimeni.”

Se recrutează tot mai mulți adolescenți. „Surse din serviciile speciale ucrainene confirmă creșterea semnificativă a procentului de adolescenți recrutați în tabăra ocupanților și că sunt complet demotivați pe zi ce trece atunci când află cum stă situația pe front. Artileria și aviația țării noastre descurajează cel mai bine dorința sadică a rușilor de a lupta.”

Rușii mai dețin superioritatea doar în aer. „În încercarea de a avansa în regiunile Donețk și Lugansk, teroriștii ruși se confruntă în mod constant cu o rezistență incredibilă din partea apărătorilor Ucrainei. Prin urmare, ei pot nimici doar pe cale aeriană orașe și poziții ale armatei noastre, ceea ce se datorează unor micro-reușite la nivel tactic.”

Chiar și militarii cei mai îndoctrinați de propaganda rusă au înțeles că Ucraina nu avea de gând să atace pe nimeni. Tot din tranșee au început să vadă sfârșitul întregii campanii a lui Putin”

Divizii pline de idioți. „Potrivit serviciilor speciale ucrainene, în multe divizii sparte ale armatei ruse predomină ideea idioțeniei totale în înaltul comandament militaro-politic. Chiar și cei mai îndoctrinați militari de propaganda rusă au înțeles că Ucraina nu avea de gând să atace pe nimeni. Tot din tranșee au început să vadă sfârșitul întregii campanii a lui Putin.”

Se sparg echipamentele militare. „Cu fiecare tanc distrus de un ATGM (rachete antitanc), bombardament aerian, acoperire cu artilerie sau bombardament cu drone, rușii vor să trăiască mai mult, dar simt că nu sunt destinați să se mai întoarcă acasă. Din cauza acestei situații de pe fronturi, monștrii ruși se rănesc din ce în ce mai mult pentru a fi înapoiați acasă, sparg echipamente pentru a nu merge la o recunoaștere în teren și refuză, de asemenea, să participe la ostilități.”

„Măcelarii lui Kadîrov” sunt inutili. „Având în vedere că Rusia nu este legal în război, nimeni nu poate urmări armata pentru refuzul de a lua parte la ostilități. Echipele de execuție ale lui Kadîrov, care se presupune că vor înăbuși revoltele în rândul armatei, se dovedesc a fi în general inutile dacă numărul celor care refuză depășește câteva zeci.”

„Ocupanții au mers la granița Rusiei cu regiunea Lugansk, unde aproape că au deschis focul asupra ofițerilor FSB”

Militarii ruși pot fi pedepsiți oficial doar dacă dezertează. „Aproape singura opțiune de pedepsire a armatei ruse, pe care o poate folosi Ministerul Apărării, este dezertarea. Dar pentru aceasta, Hoardele lui Putin trebuie nu numai să nu intre în luptă, ci să fugă din locurile de desfășurare a propriilor unități. Un caz destul de relevant a avut loc la mijlocul lunii aprilie în Donbass. Orcile, care nu voiau să moară și să lupte, au decis să plece acasă.”

Dezertorii aproape că au tras asupra ofițerilor FSB. „După ce au aflat că vor fi împinși în luptă pentru a sparge pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei, 295 de oameni din Okrugul Autonom Neneț, împreună cu propriile lor arme, au părăsit locurile de desfășurare ale brigăzii. Ocupanții au mers la granița Rusiei cu regiunea Lugansk, unde aproape că au deschis focul asupra ofițerilor FSB, după care au călătorit câteva săptămâni în hinterlandul rusesc din Arctica.”

Au ajuns în arest preventiv. „Cu toate acestea, militarii lui Putin nu s-au bucurat să stea mult timp în atmosfera calmă a cazărmilor de acasă. La ei au venit foarte repede reprezentanți ai parchetului. Neoamenii au fost reținuți și trimiși în centrele de arest preventiv. Potrivit codului penal rus, ei pot primi până la 10 ani de pușcărie, pentru că au acționat ca parte a unui grup organizat și au fugit și cu mitraliere.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Sorin Oprescu – 10 ani și 8 luni de închisoare! În total, 63 de ani și 4 luni pentru cei 9 membri ai grupului infracțional organizat – mai mult decât în „dosarul Colectiv”!

* A fugit și Sorin Oprescu! Deși fiul său locuiește la Viena, fostul primar a ieșit din țară pe la Giurgiu, în ziua a doua de Paște

Piedone, primarul lui Dan Voiculescu, va sta la închisoare doar 1 an și 4 luni, din cei 4 ani primiți în „dosarul Colectiv”

* A murit mama corupților Radu și Alexandru Mazăre. N-a rezistat să-și vadă în pușcărie și primarul, și deputatul

„Le e frică de Kovesi”. Guvernul n-a luat încă niciun ban din fondurile UE pentru perioada 2021-2027, iar banii din PNRR pentru autostrăzi sunt ca și ratați de Grindeanu!

Iohannis: „Pentru creșterea prețurilor, nu căutați vinovați în clasa politică, Guvern, Parlament! Putin e de vină”

Guvernul PSD-PNL, înapoi în comunism, la lupta cu chiaburii și burghezii. E înfierată specula: „acumularea de mărfuri”, „limitarea vânzărilor”, prețurile „nejustificat de mari”

Silviu Mănăstire pleacă de la B1 TV și trimite săgeți către patronul Sorin Oancea. Nemulțumiri financiare: „Profitul televiziunii a fost de peste 6 milioane de euro”

Dat afară de la TVR, „gornistul penalilor”, Ionuţ Cristache, a fost recuperat de condamnatul Dan Andronic. De luni, emisiune la EVZ

Trompeta rusească George Simion: „Deblocați portul Constanța de navele din Ucraina!”. Contul liderului AUR colcăie de xenofobie, conspirații și ură

* Demența unui artist genial devenit putinist irecuperabil. Emir Kusturica: „Scopul ultimelor două războaie este acela de a șterge rușii și sârbii de pe fața pământului” / „Acțiunile SUA au dus la nenorocirile din Donbass, și nu introducerea trupelor rusești”

Încă o navă rusească a fost lovită de ucraineni lângă Insula Șerpilor! Vasul Bobrov e în flăcări, tractat către Sevastopol

Șoc la Moscova: Putin l-ar fi dat afară pe șeful Armatei! Generalul Gherasimov a lipsit de la parada de 9 mai, după ce ar fi fost rănit în regiunea Harkov

Putin a eliminat aviația de la parada de 9 Mai din motive politico-militare, nu meteorologice! Ar fi fost avertizat că ar putea fi lichidat

Medic oncolog: „Dacă metastaza a ajuns cu adevărat la oase”, pentru Putin „totul s-ar putea termina în 2022 sau 2023”

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

General ucrainean ex-KGB: „SUA și Marea Britanie controlează orice puncte strategice de pe teritoriul Rusiei”

Viktor Orban, pe urmele lui Putin: Croația are „mare și porturi” care i-ar fi fost smulse Ungariei! Zagrebul, indignat de revizionismul maghiar

CTP: „Pacifismul” este ilogic, slujește propagandei lui Putin. România este de partea bună a istoriei

Ioan Feher, trădătorul care i-a ajutat pe hackerii ruși să atace instituții ale statului român, e fan AUR și citește site-ul lui Buble. E adept al lui Putin și susține Rusia, dar trăiește la Londra!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here