Cea mai modernă navă militară construită în România: la Galați, cu tehnologie olandeză, pentru Marina Olandeză

0
1858
Nava militară CSS Den Helder / FOTO: Damen

Cea mai modernă navă militară construită vreodată în România, de peste 20.000 de tone și cu o lungime de aproape 180 de metri, se află în lucru la șantierul naval Damen din Galați. Anunțul a fost făcut de compania olandeză. Nava CSS DEn Helder va intra în dotarea Marinei Olandeze.

Miercuri, 2 iunie, la Şantierul Naval Damen Galaţi a avut loc ceremonia de punere a chilei la Nava de Suport Logistic – Combat Support Ship (CSS) Den Helder. Evenimentul marchează o etapă importantă ȋn procesul de construcţie a noii nave de aprovizionare şi suport logistic destinată Forţelor Navale Regale olandeze, anunță Compania într-un comunicat.

Debitarea tablei pentru această navă a ȋnceput ȋn şantierul gălăţean ȋn decembrie 2020. Odată cu punerea chilei, toate bloc-secţiile necesare construcţiei efective a navei ȋn România sunt pregătite pentru asamblare. Cea mai mare parte a proiectării navei a fost realizată ȋn Olanda, ȋn timp ce documentaţia de execuţie a fost realizată de Marine Engineering Galaţi.

Finalizarea navei și „botezul” acesteia vor avea loc în 2023. După punerea ȋn funcţiune a echipamentelor, teste şi probe de şantier, nava va naviga către Den Helder, unde va fi predata organizaţiei DMO. Ulterior, vor fi instalate accesoriile şi sistemele de luptă, apoi, ȋn 2025, nava va fi livrată forţelor navale olandeze.

Nava a fost proiectată ȋn strânsă colaborare cu DMO şi RNLN şi are la bază conceptul navei Joint Support Ship HNLMS Karel Doorman, construită anterior tot ȋn şantierul gălăţean.

Nava de aproximativ 180 de metri lungime va avea un deplasament de circa 20.000 de tone, un echipaj standard compus din 75 de membri şi poate găzdui la bordul său ȋncă 85 de persoane.

Pe lângă spaţiul pentru combustibil şi muniţie destinate aprovizionării altor nave, CSS Den Helder dispune de spaţii suficiente pentru mai multe elicoptere şi 20 de containere.

Nava militară CSS Den Helder / FOTO: Damen

Īncepând cu anul 1999, Șantierul Naval Damen Galați a livrat peste 400 de nave clienţilor din întreaga lume (printre acestea, 30 de nave militare construite pentru 13 ţări diferite, inclusiv ţări membre ale NATO și UE).

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Cine a participat la scandaloasa lansare de carte a lui Dan Voiculescu, la Academie: actorul George Mihăiță, soțul Oanei Stancu-Zamfir, Meleșcanu, Cătăniciu, Leocadia, Piedone și beizadeaua-deputat

* Omul lui Tudorache, fost șef al Poliției Locale Sectorul 1 care o fila pe Clotilde, e pericol pentru propria-i familie! Are interdicție să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția și de fiica sa

* Marele jaf de la Capitală. Contracte rămase de la Firea: 400 de lei pentru înlocuirea unei șipci la o bancă, 4 lei pentru golirea unui coș de gunoi

* Guvernul a prezentat PNRR: în 5 ani se fac 434 km de autostradă, 311 km cale ferată modernizată, 3.000 km de șosele pentru biciclete, 45.000 hectare împăduriri

* Șoșoacă a dat buzna peste medicii de la centrul de vaccinare și le-a ținut o lecție de medicină! :))) Ignoranță totală!

Șoșoacă: „Veți fi pseudo-oameni, o altă specie! Vaccinul îl înlocuiește pe Dumnezeu, modifică structura ADN-ului! Provoacă avorturi, sterilitate. Experimentul va dura până în decembrie 2023”

* Deputatul Lasca, „aghiotantul” Șoșoacăi, condamnat definitiv: 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru că a bătut un șofer în trafic

Furie în Italia: ucigașul judecătorului Giovanni Falcone a fost eliberat „pentru bună purtare”! A participat la peste 100 de asasinate. A răpit, omorât și dizolvat în acid un copil de 11 ani

* Legendarul Kasparov, la București: „Nu președintele Putin, ci dictatorul Putin!” / „Domnule Biden, nu faceți pe plac dictatorilor!”

* Ne râde Caucazul: România – Georgia 1-2! Cât o să-și mai roadă unghiile Mirel Rădoi pe banca naționalei de fotbal?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here