Gorjeanul infectat cu coronavirus a fost la o petrecere în weekend!

0
332
China, coronavirus
Peste 1.000 de persoane au murit în urma epidemiei

Tânărul depistat pozitiv cu virusul COVID-19, miercuri seară, a ajuns la Institutul Matei Balș din București. Transportul s-a desfășurat în condiții normale pentru astfel de situații și nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane.

Bărbatul, originar din localitatea Prigoria (Gorj), a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător și având condiții de izolare totală a pacientului.

De asemenea, pe timpul transportului, pacientul a fost asistat, pe lângă personalul medical, de un echipaj specializat în intervenții de tip CBRN (situații de contaminare chimică, biologică, radiologică sau nucleară).

El a fost predat personalului Institutului Matei Balș și va rămâne izolat complet de restul pacienților. Medicii au stabilit deja o schemă de tratament, iar starea sa este bună, neavând simptome specifice.

Mai grav este că numărul de persoane cu care a intrat în contact gorjeanul infectat poate fi destul de mare. Tânărul a fost la o petrecere a firmei, în weekendul trecut, unde inevitabil a avut contact cu alte persoane. Faptul a fost confirmat de primăriţa din localitate.

„El este salariat la o companie unde italianul este patron principal și au fost, într-adevăr în contact, în ultimele zile. De două zile au fost izolați, am avut poliția în permanență aici. Astăzi după-amiază a fost și medicul de familie aici și nu avea nici un simptom.  Eu intuiesc că va fi destul de gravă situația și va trebui să extindem testarea la toți cei care au fost la acel eveniment. În jur de 30 de persoane.  În urmă cu câteva zile tânărul a participat la un eveniment, la șeful său”, a spus Iuliana Iliescu.

Vestea bună e că al doilea bărbat suspect de infectare cu coronavirus, tot din Gorj şi tot din anturajul italianului depistat pozitiv, nu a ieşit pozitiv la analizele medicale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here