„AUR este troll-ul PSD. Îl folosesc pentru voturi-cheie, îl hrănesc, îi dau platformă, probabil într-un plan pentru 2024”

1
1547
A rămas până azi neelucidată întâlnirea secretă dintre George Simion, Vasile Dâncu și Marcel Ciolacu din 11 decembrie 2020, petrecută la doar câteva zile după alegerile soldate cu surprinzătoarea intrare în Parlament a AUR. Niciunul dintre protagoniștii acelui moment surprins de paparazzi n-a dorit vreodată să comenteze de ce s-au văzut, ce au discutat și câte astfel de întâlniri au mai avut

În Parlament, situația reală arată altfel decât aparențele din live-urile făcute de George Simion, Diana Șoșoacă și ceilalți AUR-iști, acest partid jucând de fapt un rol de troll al PSD-ului, a relatat joi seara, într-o emisiune la postul B1 TV, noul președinte al USR, deputatul Cătălin Drulă, conform Agerpres. Fostul ministru al Transporturilor afirmă că AUR este hrănit și ajutat de social-democrați, care uneori se și folosesc de votul său în momente-cheie.

Planul pe care Drulă îl intuiește este acela de a crește AUR pentru 2024, când candidatul acestei formațiuni ar trebui să fie ajutat să intre în turul II al alegerilor prezidențiale, pe post de fals adversar al reprezentantului PSD, forțând astfel mâna electoratului să voteze din nou un șef de stat social-democrat după 24 de ani, dar pe aceeași strategie ca și în 2000.

Așa s-ar explica și de ce, în toate momentele importante petrecute în Parlament de după decembrie 2020, AUR a avut poziționări care au ajutat PSD. Fie că a fost vorba de voturi „din greșeală” împotriva eliminării pensiilor speciale, fie că a fost circul făcut pe tema introducerii certificatului verde – pe care PSD nu știa cum să-l evite -, fie subiectul facturilor la energie deturnate într-un scandal de agresiune, toate au ajutat de fapt social-democrații să iasă de la înghesuială.

În ciuda eforturilor făcute de televiziunile finanțate de PSD din bani publici ca să lipească imaginea USR de a AUR, diferența între cele două formațiuni este fundamentală, declară Drulă. În timp ce USR are oameni competenți și instruiți, care au demonstrat că pot să-și asume funcții în stat și oferi soluții, în spatele live-urilor făcute de AUR pe Facebook e un vid. În plus, USR are un discurs pașnic și civilizat, în timp ce extremiștii intrați în Parlament în decembrie 2020 sunt agresivi, cu tendințe fasciste și simpatizanți ai legionarilor, mai afirmă președintele USR.

Cătălin Drulă despre legăturile subterane ale AUR cu PSD și momentul în care se va alege un nou președinte la USR

„AUR este de foarte multe ori în Parlament pionul, troll-ul PSD. Îi folosesc pentru voturi cheie în anumite privinţe, îi hrănesc, le dau platformă, probabil într-un plan – dacă tot vorbeaţi de strategie politică şi de viziune – într-un plan ca, în 2024, cumva să ajungem în scenariul «domnule, trebuie să nu iasă Vadim preşedinte, haideţi toţi să ne punem în spatele candidatului PSD».

E o diferenţă atât de mare, de la cer la pământ, între cele două variante, pentru că noi avem substanţă, avem oameni care pot oferi soluţii, care ştiu politici publice, care au putut conduce ministere, primării, în timp ce la partidului liderului de galerie nu este nimic în spate. Noi ne cunoaştem între noi în Parlament, fiind acolo, adică sunt pur şi simplu nişte vorbe meşteşugite şi un live. A doua diferenţă este: noi am promovat întotdeauna un discurs democratic, civilizat, paşnic. Un om care recurge la violenţă, care merge în zona fascismului, a extremismului, a unei relaţii ambigue cu sângeroasa mişcare legionară (…), despre cine vorbim? Mă scuzaţi, un pic sunt indignat: ce legătură este între asta şi USR? Adică nu e absolut nicio legătură.

N-am luat încă o decizie în privinţa asta (a candidaturii la şefia USR – n.r.) Va trebui să decidem în perioada imediat următoare când facem congresul. Evident, nu putem să stăm la infinit într-un interimat, dar o să luăm decizia asta şi în funcţie de situaţia pandemiei, de situaţia de sănătate publică şi în funcţie de un oarecare moment de oportunitate politică externă, pentru că cred că oamenii s-au săturat de congresele astea din partide. Eu îl văd a fi în anul acesta.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Să mulțumim Cerului, în română și ucraineană, că Putin nu a negociat cu Trump belicoasele-i pretenții!

Un general rus dezvăluie adevăratul motiv pentru care Putin vrea să invadeze Ucraina: să-și păstreze bogăția furată de la popor! „Îi cerem să renunțe la politica criminală de provocare a unui război. Demisia!”

VIDEO. ÎPS Teodosie: „Domnul Putin nu este atât de negru precum îl prezintă toată lumea. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim“

Cel mai dur atac al lui Nicușor Dan la adresa Antenei 3: „Minte isteric, pentru a o pune pe Firea din nou primar”; „o mașinărie infernală”, care „manipulează, dezinformează, distorsionează, înveninează”, face „presiuni josnice”

Cine e Drulă, noul lider USR: „Bunicul a fost deținut politic. Tata n-are nicio legătură cu sistemul de putere de dinainte sau de după ‘89. Eu am premii naționale la Olimpiada de Informatică și am scris un manual pentru liceu”

Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă! Georgică-muștiuc e încadrat la ultraj, Prostul Solemn la cultul fasciștilor, iar Senatoarea Urlătoare are mai multe capete de acuzare

Tatăl lui George Simion, condamnat penal pentru că a bătut 5 polițiști! Ulterior, a lovit și un reporter. „E scandalagiu, îi place băutura. Dacă mergi la el, ai grijă! E foarte violent!”

VIDEO. Amenințări de tip AUR ale șefului deputaților PSD: „Poate te întind pe-aici, pe jos!” / „George, ia-ți maimuța de aici!” / „N-are cum să mă bată pe mine Simion niciodată!”

Pensii speciale de magistrat, date pe furiș de PSD-iști. Propunere de extindere a numărului de beneficiari

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (83) / Ordin de la Bucureşti: împuşcaţi-i pe Ceauşeşti!

1 COMENTARIU

  1. AUR este o basina putoroasa emanata din FSN coclit vopsit in PSD. Uitati-va la parlamentari, la cei care conduc filialele din tara si veti vedea zoaiele comunistilor. Tortionari, interlopi, infractori. Fauna demna de Muzeul Antipa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here