Căutarea lui Sebi, copilul de 7 ani din Arad, devine dramatică. Băiatul plecase să muncească la stână

0
3377
Sebi, copilul dispărut

Operațiunea de căutare a lui Sebi, băiatul de 7 ani din satul Vânători, comuna Mișca, județul Arad, a devenit dramatică. Aproximativ 200 de persoane, majoritatea voluntari, au participă și duminică la căutarea copilului, a cărui dispariţie a fost anunţată sâmbătă seara.

Mama copilului spune că băiatul a plecat sâmbătă dimineață la joacă în sat şi nu s-a mai întors acasă. În realitate, copilul a plecat la o stână din marginea satului, să muncească, la fel cum fac alți 5 frați ai săi (în total sunt 13 frați).

Operaţiunea de căutare a continuat toată noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona localităţii Vânători, unde s-au alăturat mai multe forţe, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Adina Aconstantinesei, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, s-a acţionat pe o rază de circa 20 de kilometri de casa copilului, cu ATV-uri, maşini de teren, câini antrenaţi şi camere de termoviziune.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a precizat că, pe timpul nopţii, căutările au fost îngreunate de ceaţa densă şi de temperaturile scăzute, care au ajuns la minus 5 grade Celsius.

Pleşca a menţionat că mama copilului a sesizat dispariţia la 112 abia sâmbătă la ora 19,00, deşi acesta era plecat de acasă de dimineaţă. Ea a spus că băiatul de 7 ani a plecat să se joace în sat şi nu s-a mai întors seara.

Totuşi, unii localnici au declarat autorităţilor că băiatul a plecat, împreună cu alţi copii, la o stână de oi de la marginea satului, fiind duşi acolo de un localnic. Copilul s-ar fi îndepărtat de grup la un moment dat şi nu a mai fost găsit.

Sebi

La căutări participau, duminică dimineaţă, aproximativ 200 de persoane, majoritatea voluntari din zonă, dar şi echipaje ale Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi ISU.

În funcţie de condiţiile meteo, autorităţile ar putea folosi la căutări un elicopter şi drone.

Tiberiu Haasz, primarul comunei Mişca (de care aparţine satul Vănători), a declarat sâmbătă seară că familia din care face parte copilul dispărut este nevoiaşă şi numeroasă, cu 13 copii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here