vineri, aprilie 12, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaSoluția lui Lech Walesa pentru pacea mondială: spargerea Rusiei în 60 de...

Soluția lui Lech Walesa pentru pacea mondială: spargerea Rusiei în 60 de țări și reducerea populaţiei acesteia la „mai puţin de 50 de milioane de locuitori”!

-

Lech Walesa, fostul președinte polonez care și-a condus țara din comunism în democrație, crede că aducerea Federației Ruse în civilizația non-războinică a secolului XXI ar fi posibilă doar prin spargerea acestui uriaș imperiu în mai multe țări, conform popoarelor care-l compun. Asta ar însemna reducerea populației Rusiei la „mai puţin de 50 de milioane de locuitori”, printr-o „revoltă a popoarelor anexate de Moscova”.

Într-un interviu acordat postului francez de televiziune LCI (La Chaine Info), Lech Walesa (78 de ani), legendarul fondator al Sindicatului Solidaritatea (anticomunist) și fost preşedinte al Poloniei în perioada 1990-1995, a declarat că securitatea globală ar putea fi asigurată printr-o „revoltă a popoarelor anexate de Rusia”, relatează News.ro.

Lech Walesa îndeamnă Occidentul să meargă mai departe decât să elibereze Ucraina. El cere ca inclusiv Rusia să fie eliberată! „Chiar dacă Ucraina va câştiga acest război, este posibil ca peste 5 ani să ne aflăm în aceeaşi situaţie, iar în 10 ani să vedem un alt Putin ridicându-se”, a avertizat Lech Walesa.

Pentru ca acest scenariu să poată fi evitat, trebuie forţată o schimbare a sistemului politic intern din Rusia, crede Walesa. El sugerează „să organizăm o revoltă a popoarelor din această ţară”.

- Advertisement -

Pentru Lech Walesa, un singur lucru poate asigura securitatea mondială: dezmembrarea Rusiei actuale, pe care el o vede ca fiind o mare putere imperială.

„Sunt 60 de popoare care au fost anexate, aşa cum sunt astăzi o parte dintre ucraineni. Ar trebui ca aceste popoare să se ridice la luptă, pentru că sunt doar două variante: ori se schimbă complet sistemul politic rusesc, ori Rusia trebuie să fie redusă la o populaţie mai mică de 50 de milioane de locuitori”, a mai explicat Lech Walesa.

Populaţia actuală a Federaţiei Ruse este în jur de 144 milioane de locuitori, dar se află în scădere permanentă, de la an la an.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Umilință totală pentru Rusia la reuniunea G20: Lavrov a plecat mai devreme, supărat că e evitat de toată lumea! „Agresori”, „invadatori”, „ocupanţi” – asta a auzit Lavrov la tot pasul

* VIDEO. Deputat din partidul lui Putin: „Din păcate, nu putem alege premierul britanic așa cum l-am ales pe Trump în SUA”

* DELIR. Șeful Parlamentului de la Moscova proclamă că Alaska, vândută către SUA în 1867, ar aparține Rusiei! În orașe au apărut panouri pe care scrie „Alaska e a noastră!”

* Putin pregătește o nouă armată de invazie: sunt mobilizați forțat bărbații din abia cuceritele Severodonețk și Lisiceansk, iar în Rusia se oferă 3.800 de euro/lună pentru tanchiștii voluntari

* Încă un mahăr Gazprom „sinucis”! Iuri Voronov a fost găsit plutind în piscina palatului său. E al șaselea manager de top al Gazprom mort de la începutul anului

* Colaps economic al Rusiei: producția de mașini a scăzut cu 97,6%, frigidere – 58,1%, mașini de spălat – 59,2%, vagoane de tren – 59,8%

* Kiril, patriarhul KGB cu avere de 4 miliarde de dolari, într-o țară unde preoții au salarii de 450 de dolari. Biserica Rusă face bișniță cu țigări, alcool, pietre prețioase, funcționează ca un clan mafiot și exportă intoleranță

* Cine este Tetsuya Yamagami, asasinul fostului premier japonez Shinzo Abe. Motivul crimei pare religios: politicianul ar fi promovat o sectă căreia mama criminalului i-a donat bunurile familiei

* A început bătălia pentru „speciali”! UE somează România să includă și pensiile militare în reforma pensiilor, ministrul Bode spune că nu e cazul

* Gâdea, Ciutacu, Mircea Badea, Antena 3 și România TV, dați în judecată de procurorul care a supervizat alegerile din Sectorul 1. Acesta le cere despăgubiri totale de 225.000 de euro

* Pariul meu cu Peter Imre, tăiat de Patriciu. Olimpiada lui Oprescu

* Arșinel și deputatul Roman rămân fără certificatele de revoluționar! Actorul nu și-a pus viața în pericol, AUR-istul era comandantul unui batalion al forțelor de represiune!

- Advertisement -

8 COMENTARII

  1. La fel China si Turcia. China e un imperiu cu multe natiuni cu limbi si culturi diferite. Turcii sunt o minoritate in Turcia care e o ramasita a Imperiului Otoman.

  2. Nu este prima oara cand se face propunerea de dezmembrare a Rusiei. Se discuta de prin Martie. Si bineinteles ca putinisto-rusofilii, neutralistii anti-ucraineni (carora nu le auzeama chibitul cand Ucraina ne sicana cu Bastroe sau cu scolile romanesti din Bucovina pe vremea cand la Kiev ministerele, armata si securitatea erau intesate cu consilieri rusi ) si alti pseudo-pacifisti (cu conditia ca Rusia sa nu fie jumulita ci doar Ucraina) incep sa urle ca nu este fair si uman sa „umilim” pe baietii astia asa de treaba care doar vor sa fie apreciati, asa cum a facut Vladimir Vladimirovici cand a decorat pe calaii de la Bucea. Germania a fost si ea pe punctul sa fie dezmembrata in cel putin 4 bucati dupa razboi dar s-a ramas cu varianta a doua state pentru ca aliatii au preferat sa contrapuna zonei de ocupatie sovietice (Sowjetische Besatzungszone sau DDR cum se auto-declara) o Germania de vest unificata in loc de o varietate de state (Bavaria, Wuertemberg, Germania de Nord, etc.). Reducerea la 50 milioane a populatiei Rusiei nu inseamna eliminarea restului de pana la 144 de milioane prin infometare cum a facut Stalin cu ucrainenii sau cum prevedea planul Morgenthau dezindustrializarea Germaniei si moartea prin infometare a 30 de milioane de germani. Inseamna ca partea cea mai importanta din Rusia actuala sa fie redusa aproximativ la teritoriul Principatului moscovit de dinaintea Pacii ruso-polone de la 1686 (asa zisa „Pacea Eterna”) daca nu chiar la frontierele pe care le-a mostenit Ivan cel Groaznic. Adica o Rusie fara acces la Marea Baltica, Marea Neagra si Marea Caspica (de unde le-a placut sa bombardeze orasele ucrainene), fara Caucazul de Nord- care se poate constitui intr-un stat separat la fel ca si Siberia. Anomalia exclavei Koenigsberg poate sa fie rezolvata printr-un arbitraj international dupa plecarea populatiei ruse adusa dupa 1945 iar Carelia pana pe linia Ladoga-Onega-Marea Alba la care sa se adauge Peninsula Kola transferateFinlandei. Rusia „celor 50 de milioane” urmand sa rama cu iesirea la Oceanul inghetat cu portul Arhanghelsk exact asa cum a mostenit-o Petru cel Mare care a inaugurat acest imperiu al raului. „Traiasca Rusia Moderna si Democratica de la Arhangelsk la Stalingrad si de la Smolensk la Urali”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -