joi, mai 30, 2024
AcasăNewsUn spital din Botoșani a cumpărat mașină de spălat de 20.000 de...

Un spital din Botoșani a cumpărat mașină de spălat de 20.000 de euro, care stă nefolosită pentru că arde rețeaua electrică!

-

20.000 de euro a costat mașina de spălat ultramodernă adusă în ianuarie acest an la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani și care, de atunci, n-a fost folosită nici măcar o singură zi, scrie Adevărul!

Aparatul a fost achiziționat de conducere fără prea multe evaluări, iar după cumpărare s-a descoperi că rețeaua electrică nu face față.

Supermașina de spălat a fost cumpărată anul trecut din Italia de fosta conducere a spitalului. A sosit în România acum 4 luni și, de atunci, ocupă spațiul unei anexe a unității medicale.

Fostul și actualul manager se acuză reciproc, paguba rămâne

Costel Lupașcu, managerul interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie, explică pentru Adevărul: „Principala problemă este că avem această maşină de spălat, dar nu o putem pune în funcţiune pentru că reţeaua electrică a spitalului nu face faţă consumului de curent electric. Este necesară o maşină de spălat cu barieră septică, numai că punerea în funcţiune necesită investiţii suplimentare, bani suplimentari“.

- Advertisement -

Lupașcu spune că, atunci când a ajuns mașina de spălat din Italia, s-a descoperit că folosirea ei ar putea să ardă toată rețeaua electrică a spitalului. Pentru rezolvarea problemei ar fi nevoie de o nouă investiție, de circa 10.000 de euro, pe lângă cei 20.000 deja dați pe mașina de spălat.

În schimb, fosta manageră a spitalului, Cristina Bahrin, spune că, din contră, mașina de spălat e de putere medie, iar imposibilitatea de a folosi provine din incompetența noului manager, care a renovat spațiul alocat mașinii de spălat, apoi și-a dat seama că n-are cabluri de grosimea necesară. Bahrin afirmă că au fost studiate toate caracteristicile aparatului înainte de achiziționarea sa: „Dumnealui a amenajat un spaţiu, a pus gresie şi faianţă şi când să o pună în priză şi-a dat seama că nu are un cablu dozat corect. Când a amenajat, trebuia să amenajeze inclusiv pentru punerea în priză a maşinii de spălat. Îmi este greu să cred că o maşină de 30 de kilograme nu poate fi pusă în priză. Cu siguranţă, noi ne-am uitat la toate caracteristicile“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Teroriștii lui Lukașenko și-au scos prizonierul la „vorbitor”. Deși bătut, acesta își laudă torționarii!

* UE, Marea Britanie și Ucraina izolează aerian Belarusul. Nicio aeronavă a lui Lukașenko nu mai poate zbura în spațiul aerian al celor 29 de țări

* Drulă scoate firmele de pază de la metrou și le înlocuiește cu Jandarmeria. Baronul sindical Rădoi, nemulțumit

* Emilia Șercan i-a distrus pe șantajiștii care conduceau Academia de Poliție: 3 ani de închisoare + 80.000 de lei daune morale + muncă în folosul comunității + funcții pierdute

* Lazarus a mințit! A fost internat cu Covid, iar acum se află în izolare la domiciliu. „Stau cu Miliția la ușă!”

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriu DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

* 137 de români din două autocare, reținuți în Franța. Toți aveau teste Covid false!

* Cele mai frumoase povești din fotbalul european. Recordul lui Lewandowski, revanșa lui Suarez, șansa lui Ronaldo, eșecul lui Neymar, norocul lui Chelsea, renașterea lui Liverpool

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -