Un spital din Botoșani a cumpărat mașină de spălat de 20.000 de euro, care stă nefolosită pentru că arde rețeaua electrică!

0
1255

20.000 de euro a costat mașina de spălat ultramodernă adusă în ianuarie acest an la Spitalul de Pneumoftiziologie Botoșani și care, de atunci, n-a fost folosită nici măcar o singură zi, scrie Adevărul!

Aparatul a fost achiziționat de conducere fără prea multe evaluări, iar după cumpărare s-a descoperi că rețeaua electrică nu face față.

Supermașina de spălat a fost cumpărată anul trecut din Italia de fosta conducere a spitalului. A sosit în România acum 4 luni și, de atunci, ocupă spațiul unei anexe a unității medicale.

Fostul și actualul manager se acuză reciproc, paguba rămâne

Costel Lupașcu, managerul interimar al Spitalului de Pneumoftiziologie, explică pentru Adevărul: „Principala problemă este că avem această maşină de spălat, dar nu o putem pune în funcţiune pentru că reţeaua electrică a spitalului nu face faţă consumului de curent electric. Este necesară o maşină de spălat cu barieră septică, numai că punerea în funcţiune necesită investiţii suplimentare, bani suplimentari“.

Lupașcu spune că, atunci când a ajuns mașina de spălat din Italia, s-a descoperit că folosirea ei ar putea să ardă toată rețeaua electrică a spitalului. Pentru rezolvarea problemei ar fi nevoie de o nouă investiție, de circa 10.000 de euro, pe lângă cei 20.000 deja dați pe mașina de spălat.

În schimb, fosta manageră a spitalului, Cristina Bahrin, spune că, din contră, mașina de spălat e de putere medie, iar imposibilitatea de a folosi provine din incompetența noului manager, care a renovat spațiul alocat mașinii de spălat, apoi și-a dat seama că n-are cabluri de grosimea necesară. Bahrin afirmă că au fost studiate toate caracteristicile aparatului înainte de achiziționarea sa: „Dumnealui a amenajat un spaţiu, a pus gresie şi faianţă şi când să o pună în priză şi-a dat seama că nu are un cablu dozat corect. Când a amenajat, trebuia să amenajeze inclusiv pentru punerea în priză a maşinii de spălat. Îmi este greu să cred că o maşină de 30 de kilograme nu poate fi pusă în priză. Cu siguranţă, noi ne-am uitat la toate caracteristicile“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Teroriștii lui Lukașenko și-au scos prizonierul la „vorbitor”. Deși bătut, acesta își laudă torționarii!

* UE, Marea Britanie și Ucraina izolează aerian Belarusul. Nicio aeronavă a lui Lukașenko nu mai poate zbura în spațiul aerian al celor 29 de țări

* Drulă scoate firmele de pază de la metrou și le înlocuiește cu Jandarmeria. Baronul sindical Rădoi, nemulțumit

* Emilia Șercan i-a distrus pe șantajiștii care conduceau Academia de Poliție: 3 ani de închisoare + 80.000 de lei daune morale + muncă în folosul comunității + funcții pierdute

* Lazarus a mințit! A fost internat cu Covid, iar acum se află în izolare la domiciliu. „Stau cu Miliția la ușă!”

* La o zi după Ion Dichiseanu, a murit un alt mare actor: Bogdan Caragea, consăteanul lui Grigore Cartianu

* Sinecură și pentru Carmen Dan: a fost angajată la Uniunea Notarilor Publici din România! Bani mulți, muncă puțină

Tehnici mafiote: Dragnea a lăsat un plic cu 40.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii, pentru aranjorul întâlnirii cu Trump

* Rechizitoriu DNA: Meleșcanu a fost complicele lui Dragnea în numirea ilegală a unui consul pentru 45.000 de euro

* 137 de români din două autocare, reținuți în Franța. Toți aveau teste Covid false!

* Cele mai frumoase povești din fotbalul european. Recordul lui Lewandowski, revanșa lui Suarez, șansa lui Ronaldo, eșecul lui Neymar, norocul lui Chelsea, renașterea lui Liverpool

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here