Boc a „rezolvat” problema școlilor clujene năpădite de Covid: s-au înființat „din pix” 300 de locuri noi în spitale!

0
1182
Emil Boc, primarul unui oraș în care Covidul a pus la pământ sistemul de învățământ

Profesorii din Cluj-Napoca sunt epuizați psihic și fizic în plin val 5 al pandemiei și furioși pe conducerea orașului, care a falsificat datele privind capacitatea spitalelor pentru ca învățământul să nu intre în online, acuză Lucia Cojocaru, lidera Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean (SLIPC), conform site-ului Cluj 24.

Orașul unde este primar Emil Boc a ajuns la un nivel-record de 35 de infectări Covid la 1.000 de locuitori – iar datele oficiale trebuie înmulțite cu 5 pentru a avea o cifră apropiată de realitate, spun specialiștii. Practic, riscul de a te îmbolnăvi este uriaș, iar în școli e prăpăd, deoarece copiii nu sunt vaccinați și nici nu știu să se protejeze.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunțase că, tocmai din cauza epidemiei scăpate de sub orice control, învățământul din Cluj-Napoca intră în sistem online începând de luni.

Dar, între timp, conducerea orașului “a descoperit” 300 de paturi noi în spitale, anunțând că se va merge mai departe pe prezență fizică în școli!

Conform regulilor în vigoare, învățământul dintr-un oraș sau județ trece în online dacă sunt ocupate minimum 75% din paturile destinate pacienţilor Covid, în orașul sau județul respectiv.

Numai că, în acest moment, aproape că nu mai există cadre didactice care să facă acest lucru, pentru că toată lumea e bolnavă. Lucia Cojocaru a povestit: „Lumea este disperată, pentru că sunt foarte multe cazuri de îmbolnăviri în rândul colegilor noștri, dar și al elevilor. Problema este că foarte mulți nu mai pot să suplinească, iar dacă, totuși, suplinesc, aceste suplimentări nu se plătesc. Oamenii sunt epuizați psihic și fizic și au fost șocați când au aflat că nu se intră în online după ce chiar ministrul Educației anunțase cu câteva zile înainte că se va trece la Cluj în acest sistem de luni. Iar acum ne trezim că, din pix, s-au făcut 300 de paturi de spital în plus pentru bolnavii de Covid“.

Deși ea însăși profesoară, sindicalista pare să nu înțeleagă noțiuni elementare de biologie și se întreabă, ridicol, de ce se mai infectează oamenii dacă s-au vaccinat. Covid este un virus care atacă în special căile respiratorii, la fel ca și virusul gripei obișnuite. La fel ca și în cazul acesteia, vaccinarea previne formele grave de îmbolnăvire și protejează într-o oarecare măsură împotriva infectării, dar până azi nu s-a inventat niciun vaccin 100% eficient. Cel antigripal are eficiență de 50-60%, iar cele anti-Covid au ajuns ca protecție cam tot pe-acolo după apariția noii tulpini Omicron, care diferă în mare măsură de cele precedente.

Lucia Cojocaru se întreabă: „De ce ne-am mai vaccinat? Clujul are peste 70% personal din învățământ vaccinat și totuși infectările continuă. Mă întreb unde se va ajunge în acest ritm, câtă vreme nu s-a trecut la învățământul online “.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

George Simion a fost luat pe sus de jandarmii spanioli și aruncat în stradă, după ce a încercat să intre cu forța la Conferința suveraniștilor europeni

* Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

Vîntu îl face praf pe Călin Georgescu: “Dobitocul ăla nu are cunoştinţe elementare”

* Scandal uriaș în USR. Cioloș amenință cu demisia și cu reînființarea PLUS, Barna îi răspunde dur: „Să arunci partidul în aer acum e iresponsabil“

Orban către Cîțu: „Băi, nesimțitule!”. În ședința solemnă a Parlamentului, la 15 ani de la aderarea României la UE, Cîțu le-a dat cuvântul Dianei Șoșoacă și la 3 AUR-iști, nu și lui Orban

Arșinel era director deși lua pensie de handicap de gradul 2, care presupune „pierderea totală a capacității de muncă”!

Aristotel Căncescu – 7 ani și 10 luni de închisoare, pentru corupție. Sentință definitivă, fostul baron liberal e deja în arest

Încă o condamnare pentru Mazăre și Strutinsky: câte 5 ani pentru fapte de corupție. Au de plătit și aproape 7 milioane de lei

Prostie bubuitoare: PNL-ista Violeta Vijulie crede că, la 95 de ani, regina Marii Britanii bea zilnic 5-6 „cupe de vin românesc”, care are „energii pozitive nemaiîntâlnite”, datorită „solului binecuvântat”! Prințul Charles a învățat-o să tragă la măsea!!!

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (79) / „Iliescu şi Militaru or să ne termine!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here