Ministrul Cîmpeanu, subalternul plagiatorului Ciucă, minte grosolan, pretinzând că nu există o definiție oficială a plagiatului

5
905
Sorin Cîmpeanu (dreapta) a mințit cu nerușinare la DCNews, pretinzând că nu există o definiție juridică a plagiatului și că românii fură munca altora fără să știe că e ceva rău în asta

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației ținut în brațe de președintele Klaus Iohannis, a făcut vineri declarații absolut scandaloase, pentru care în orice țară un demnitar ar trebui să-și dea imediat demisia. Într-o cauționare nemernică a impostorilor din mediul academic, Cîmpeanu a susținut, la DcNews.ro (site-ul lui Bogdan Chireac), că nu există o definiție validă juridic a plagiatului!

Ministrul, pe care șeful statului l-a pus să coordoneze programul „România educată”, a spus textual: „Ați văzut pe undeva o definiție a plagiatului validă juridic? Eu n-am văzut. (…) Nu ne-am obosit să-l clarificăm la nivel juridic, legislativ“.

Sunt niște minciuni sfruntate, pentru că legislația românească definește clar și fără echivoc, chiar în două locuri diferite, ce înseamnă plagiatul.

Ministrul îi cauționează pe plagiatori, care, bieții de ei, nu știu că nu e bine să furi: „Mulți dintre acești tineri nici măcar nu-și dau seama că greșesc atunci când fac aceste lucruri“

Acesta a mers și mai departe cu nemernicia, pretinzând că românii plagiază fără să știe și fără să vrea: „Mulți dintre acești tineri nici măcar nu-și dau seama că greșesc atunci când fac aceste lucruri. Nu realizează că e ceva ce nu este în regulă. Dacă nu li se spune, nu li se explică, și am avut nu numai copii, știți foarte bine că am avut și adulți care n-au știut. (…) Bine, la vremea respectivă e drept că nici nu erau reguli, pentru că regulile au apărut prima oară în 2006, după aceea în 2011. Nici acum nu sunt clare“.

În vara anului trecut, însuși Sorin Cîmpeanu a cerut să-i fie analizată teza de doctorat, dar nici măcar până acum Universitatea de Agronomie n-a dat vreo decizie!

Actualul ministru al Educației este perceput nu doar drept omul lui Iohannis, dar și unul dintre apărătorii fenomenului plagiatului în mediul academic. În ultimii ani, toată elita României tremură de teamă să nu ajungă cineva la lucrările de doctorat cu care politicieni, ofițeri și înalți funcționari din administrație s-au umplut de diplome și titluri academice. Sute dintre acești indivizi au fost dați în vileag, descoperindu-se adevărate rețele mafiote care au funcționat sub coordonarea și protecția unor înalți demnitari.

Însuși premierul Nicolae Ciucă a fost prins că a copiat o mare parte din teza sa de doctorat din 2003. În apărarea sa s-a mobilizat tot sistemul, inclusiv celălalt premier român dovedit plagiator, Victor Ponta.

Emilia Șercan, jurnalista care în ultimii ani a dat în vileag numeroase rețele de plagiatori dintre politicieni, ofițeri de la Academia de Poliție și, de curând, pe generalul de armată Nicolae Ciucă, l-a pus la punct pe mincinosul ministru al Educației.

Emilia Șercan: „Am văzut nu doar o definiție, chiar două în legislația din România! Când dublul academician lansează petarde de astea, înseamnă că urmărește vreo nouă nemernicie juridică“

Dublul academician Sorin Cîmpeanu, ministru al Educației, spunea astăzi într-un interviu că nu există o definiție a plagiatului.

«Ați văzut pe undeva o definiție a plagiatului validă juridic? Eu n-am văzut. (…) Nu ne-am obosit să-l clarificăm la nivel juridic, legislativ», a declarat competentul ministru al Educației, care are la minister o cohortă de specialiști în științe juridice, care fac non-combat fățiș în procesele în care plagiatorii au dat în judecată Ministerul Educației, făcându-le jocurile în loc să apere interesele statului.

Da, domnule dublu academician, eu una am văzut nu doar o definiție, chiar două în legislația din România.

Poftiți, mură în gură.

Art. 4, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 206 din 27 mai 2004 privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare:

«Plagiatul – expunerea într-o operă scrisă sau o comunicare orală, inclusiv în format electronic, a unor texte, expresii, idei, demonstraţii, date, ipoteze, teorii, rezultate ori metode ştiinţifice extrase din opere scrise, inclusiv în format electronic, ale altor autori, fără a menţiona acest lucru şi fără a face trimitere la sursele originale».

Această definiție e din legea care promovează etica în cercetarea științifică, dar, na, o știe doar comunitatea academică onestă din România; doar ăia care nu sunt dubli academicieni.
În plus, mai există și o prevedere care sancționează penal plagiatul în Legea nr. 8/1996 a drepturilor de autor, care zice așa la art. 197 alin. (1):

«Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă fapta persoanei care își însușește, fără drept, în întregime sau în parte, opera unui alt autor și o prezintă ca o creație intelectuală proprie».

Când dublul academician lansează petarde de astea, înseamnă că urmărește vreo nouă nemernicie juridică, așa cum a făcut în vara trecută cu modificarea legislației CNATDCU.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

George Simion a fost luat pe sus de jandarmii spanioli și aruncat în stradă, după ce a încercat să intre cu forța la Conferința suveraniștilor europeni

* Minciunile lui George Simion i-au șocat până și pe suveraniștii europeni, care l-au dat afară din hotel. Liderul AUR pretindea că a semnat un document la care n-a avut acces!

Vîntu îl face praf pe Călin Georgescu: “Dobitocul ăla nu are cunoştinţe elementare”

* Scandal uriaș în USR. Cioloș amenință cu demisia și cu reînființarea PLUS, Barna îi răspunde dur: „Să arunci partidul în aer acum e iresponsabil“

Orban către Cîțu: „Băi, nesimțitule!”. În ședința solemnă a Parlamentului, la 15 ani de la aderarea României la UE, Cîțu le-a dat cuvântul Dianei Șoșoacă și la 3 AUR-iști, nu și lui Orban

Arșinel era director deși lua pensie de handicap de gradul 2, care presupune „pierderea totală a capacității de muncă”!

Aristotel Căncescu – 7 ani și 10 luni de închisoare, pentru corupție. Sentință definitivă, fostul baron liberal e deja în arest

Încă o condamnare pentru Mazăre și Strutinsky: câte 5 ani pentru fapte de corupție. Au de plătit și aproape 7 milioane de lei

Prostie bubuitoare: PNL-ista Violeta Vijulie crede că, la 95 de ani, regina Marii Britanii bea zilnic 5-6 „cupe de vin românesc”, care are „energii pozitive nemaiîntâlnite”, datorită „solului binecuvântat”! Prințul Charles a învățat-o să tragă la măsea!!!

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (79) / „Iliescu şi Militaru or să ne termine!”

5 COMENTARII

  1. Campeanu insusi este suspect de plagiat din moment ce nu isi prezinta lucrarea de doctorat. Ciuca si Campeanu sunt doar 2 indivizi din lunga lista a plagiatorilor care au ocupat sau ocupa functii publice importante. In Romania sunt cu siguranta cateva zeci de mii de posesori de doctorate placiate din cei aproximativ 80000 de posesori de doctorate.

  2. Nenorocirea este că banii noștri se duc în buzunarul hoților ăstora care n-au nici o rușine să iasă în față chiar dacă put de la o poștă a impostură.Banii noștri ai tuturor ! Mizerabila educație trebuie sa ai sa-ți însușești munca altuia

  3. Până când aceste Satane comuniste vor fi promovate în funcții publice de către pălmașul român nu vom avea liniște și pace pe pământ.
    Deșteaptă-te, odată, române!
    Ca să nu mai vorbim de ziariști-securiști precum Chirieac & subalternii.

  4. Dar cum aceste Satane au procreat și după 1990, procentul prin care să scăpăm de ele este infinitezimal. Suntem sortiți sau blestemați să fim conduși, fără rușine, de astfel de creaturi hidoase, malefice, nerușinate, mincinoase, aș zice comice dacă ele nu și-ar bate joc chiar de noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here