Banditism la Chișinău. Misterioasa dispariție a deputatului Gațcan

0
855
Ștefan Gațcan și demisia venită nu se știe de unde, semnată nu se știe în ce condiții

Nu este nimeni vinovat pentru faptul că România nu are o politică externă bună. E adevărat că, în mai puțin de un an, de când ministru este domnul Aurescu, nu poți să faci minuni. Guvernarea PSD a distrus totul.

Necazul este acela că, și în problema legăturii cu Republica Moldova, dăm rateuri. Nu este vina Rusiei, nici măcar a Ungariei, că noi nu suntem capabili. Este doar vina noastră. Dacă o să pierdem Republica Moldova, va fi din cauza noastră!

Trebuie să înțelegem faptul că situația la Chișinău este una deosebit de gravă! Dispariția – gurile rele spun răpirea – deputatului Ștefan Gațcan îmi aduce aminte de renumitul caz privind dispariția deputatului Vlad Cubreacov, din anul 2002.

Ștefan Gațcan, care a fost ales deputat din partea PSRM în circumscripția Hâncești, a anunțat că părăsește partidul. El era cel mai recent deputat, fiind ales în plină pandemie. Din cauza acestor alegeri s-a răspândit coronavirusul și mai mult.

A doua zi după ce anunță că părăsește PSRM și aderă la Pro Moldova (partid creat și condus de Andrian Candu, finul oligarhului Plahotniuc), Gațcan dispare cmisterios. Apare imediat un video de pe un câmp. Video în care se vede că el nu vorbește liber, ci citește un text. Oare cum a ajuns Gațcan pe câmp când mașina lui era în parcarea Parlamentului?

Nici până la momentul în care scriu aceste rânduri, nu se știe unde este domnul Gațcan. Unii spun că a trecut granția cu România. Nu se știe unde se află și nici dacă este liber.

Am amintit acest caz ciudat ca să arăt cum, în Moldova din stânga Prutului, banditismul a ajuns la nivel de Parlament. Nici măcar Plahotniuc nu-și permitea așa ceva. El era mai subtil.

Situația asta se întâmplă la granița României. Eu mă tem că este doar începutul. Asta pentru că anul acesta vor avea loc alegeri prezidențiale la Chișinău.

Este clar că răfuiala a atins cote deja alarmante. Semnele indică faptul că Dodon e disperat.

Ceea ce mă doare pe mine este faptul că România nu este mai atentă la situația de peste Prut. Nici măcar mediatic. Câte instituții de presă din România au publicat ceva legat de această știre? Eu am văzut că doar emisiunea „Jocuri de Putere”, cu Oreste, a realizat o ediție pe această temă.

E dureros ce se întâmplă peste Prut, dar mai dueros este faptul că presa din România nu comentează.

La fel cum este dureros faptul că nu avem nici măcar un post de televiziune de la Chișinău prezent pe cablu în România.

Închei cu mesajul că, pentru prima dată, vă spun sincer, îmi este frică să mai merg la Chișinău. Pur și simplu, îmi este frică să mai merg în Republica Moldova.

Paul Szasz Sebeș

(Opiniile îmi aparțin și nu implică redacția Ziaristii.com)

DE ACELAȘI AUTOR:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here