Avertisment teribil de la OMS: „În următoarele 6-8 săptămâni, peste jumătate din populația Europei se va infecta cu varianta Omicron a Covid!”. Temeri majore pentru țările din est

2
2915
Hans Kluge, directorul OMS pe Europa, este "adânc îngrijorat" de impactul pe care valul Omicron îl va avea când va lovi partea centrală și de est a continentului, unde mare parte din populație e nevaccinată

Varianta Omicron a Covid va infecta, în următoarele două luni, peste 50% din populația Europei, avertizează Hans Kluge, directorul Organizației Mondiale a Sănătății pentru Bătrânul Continent, scrie publicația britanică The Guardian. Responsabilul cere o măsuri imediate pentru a evita blocarea sistemelor publice de sănătate din cauza „mareei Covid”.

„Un val Omicron” care mătură Europa de la Vest la Est riscă să scufunde sistemul medical al țărilor de pe continent, avertizează OMS. Hans Kluge spune că Europa a înregistrat mai mult de 7 milioane de noi cazuri în prima săptămână din 2022, dublu față de rata de infectare din precedentele două săptămâni, și că peste 1% din populație a luat Covid în acest interval. „La această rată, peste 50% din populația regiunii va fi infectată cu Omicron în următoarele 6-8 săptămâni“, spune Kluge, care afirmă că rata de transmisie este „fără precedent”.

Impactul va fi mai devastator acolo unde rata de vaccinare e mai scăzută, precum în Europa Centrală și de Est, a prezis expertul OMS, acesta declarându-se „adânc îngrijorat” pe măsură ce Omicron se extinde către Est. „N-am văzut încă adevăratul său impact în țările unde nivelurile de vaccinare sunt scăzute și unde vom vedea mult mai multe cazuri servere printre nevaccinați”.

În Danemarca – țară cu o rată de vaccinare foarte înaltă –, cazurile de Omicron „au explodat în săptămânile recente”, rata de spitalizare în rândurile pacienților nevaccinați și infectați cu Omicron de-a lungul Crăciunului fiind de 6 ori mai mare decât a celor vaccinați.
În România, medicul și cercetătorul Octavian Jurma a avertizat luni, pe Facebook, că vom trece de 10.000 de cazuri începând de marți, iar săptămâna viitoare vom ajunge la 25.000 de cazuri pe zi. Bilanțul raportat de autorități marți a fost puțin sub estimarea lui Jurma: 8.861 de noi infectări, dar oricum de două ori mai mare decât cel raportat cu o zi înainte. Și numărul deceselor a început să crească. Marți s-au raportat 43 față de 16 luni.

Momentan, marea necunoscută este reacția populației nevaccinate în fața Omicron. În vest, rata mortalității este în continuare destul de scăzută raportat la ascensiunea fulminantă a numărului de infectări. În SUA au fost luni 673.837 de cazuri și 1.002 decese. În Franța – 93.896 de cazuri și 280 de decese. În Italia – 101.762 cazuri și 227 decese. Dar aceste țări au peste trei sferturi din populație vaccinată.

Marea îngrijorare e legată de țările precum România și Bulgaria, unde peste 50% din populație nu e imunizată. O idee despre ce ne așteaptă ne putem face privind spre Rusia, unde luni au fost raportate 15.830 de noi infectări și 741 de morți, după ce duminică fuseseră 16.246 de cazuri și 763 de morți. Rusia are, de asemenea, o acoperire vaccinală foarte scăzută.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ponta a încercat să dea o țeapă cu gecile de campanie, dar a pierdut procesul. Partidul său trebuie să plătească un milion de euro!

* Dîncu zice că PSD și PNL ar putea candida pe liste comune în 2024, precum USL în 2012! „Participăm împreună la alegeri dacă vom câștiga în cultura colaborării”

* Irinuca arată cât de bărbătește i-a dat papucii Dragnea: Mi-a trimis un SMS și pe urmă m-a blocat

Dorințele bolnave ale actorului Mihai Mălaimare: ieșirea României „din ghearele UE”, interzicerea votului pentru românii din diaspora, naționalizarea averilor

Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* Circarii din Parlament scapă nepedepsiți. Sancțiuni simbolice pentru comportamentul deviant al aleșilor

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (56) / La șosea

* Negocieri de formă, Rusia vrea război! Amenință că tratativele cu SUA pot fi sistate „abrupt”. Poftește la prada numită Ucraina. „Moscova nu va face niciun fel de concesii”

* Un faimos cântăreț de jazz din Kârgâzstan a fost bătut și torturat fiindcă ar fi participat la protestele din Kazahstan „pentru 200 de dolari”!

* Radu Paraschivescu, dezlănțuit: „Singura certitudine pe care o am este că Srdjan Djokovici este un idiot!”

* VIDEO. Simona Halep începe anul cu un turneu câștigat la Melbourne, înainte de Australian Open. Este primul triumf după 16 luni

2 COMENTARII

  1. OMS este o flasneta de propaganda a fricii. Gata cu vrajeala ca au pus lumea pe butuci. OMS nu a fost in stare sa anunte in 2019 COVID-ul si nici nu a aflat originea pandemiei. Ce se intampla de 2 ani este o dictatura sanitara ca place Big Pharma. Factura o sa o platim dupa cand efectele economice se vor resimti din plin. Bataia de joc pe care o platica elita mondiala la adresa vulgului este sfidatoare si nesimtita.

  2. BarbuGiu, vorbesti prostii. Cei mai mari castigatori ai pandemiei sunt tovarasii tai chinezi, unde se fabrica marea majoritate a mastilor de protectie. Fata de China, castigurile Big Pharma din vaccinuri sunt nimic. Plud ca Big Pharma castiga din otc-urile promovate din plin in mass media (ibuprofene, aspirine, vitamine s.a.m.d.) mult mai mult decat din vaccinurile anti-covid. Dar na, trebuia sa se exprime si mintea ingusta cumva. Asta e problema cu internetul si social media: orice idiot se poate exprima catre lume, si – mai grav – opinia idiotului agresiv capata importanta mai mare decat a unuia competent in domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here