Se va destrăma AUR ca PP-DD? George Simion vorbește deja de „trădători” și face apel la „unitate”

0
8023

Adunătura pestriță de oportuniști, penali, demagogi și trompete ale Rusiei din AUR dă deja semne de dezintegrare, exact așa cum s-a întâmplat nu demult cu un alt partid-fantomă celebru, PP-DD.

Președintele formațiunii intrate pe neașteptate în Parlament, George Simion, a avut duminică o postare ciudată pe Facebook, vorbind despre „trădători“ și „oamenii cu orgolii prea mari“.

„Trădători au fost și se vor mai găsi mereu, cu duiumul: nu trebuie să îi lăsăm să ne abată de la ce avem de făcut“

Fostul șef de galerie devenit președinte de partid parlamentar face apel la unitate și invită membrii AUR la “discuții interne” în perioada următoare: „APEL CĂTRE TOȚI MEMBRII ȘI SIMPATIZANȚII AUR. Dragii mei, a trecut o lună de când am dat o palmă serioasă sistemului care ne conduce de 30 de ani și care se credea atotstăpânitor asupra vieții și opiniilor noastre. Este numai unul din primii pași. Avem multe bătălii de câștigat de acum înainte. Sistemul caută să se răzbune pentru înfrângere sau să ne aducă sub ascultare. O va face cumpărându-i pe cei mai slabi dintre noi, introducând intrigi și manipulând. La asta se pricep cel mai bine: la distrus. Trădători au fost și se vor mai găsi mereu, cu duiumul: nu trebuie să îi lăsăm să ne abată de la ce avem de făcut. La fel se vor găsi oameni cu orgoliu prea mare care nu vor înțelege până la capăt valoarea UNITĂȚII noastre și vor încerca să bage zâzanie în rândurile noastre. Unde nu vor reuși cu bani, vor încerca să ne învrăjbească unii împotriva celorlalți. Prin ce suntem noi puternici este numărul și unitatea noastră: zeci de mii de oameni uniți, vaccinați împotriva manipulărilor“.

„Se exercită multe presiuni asupra noastră, în acest moment, pentru că refuzăm sedii, refuzăm milioane de euro“

Simion spune că se fac presiuni asupra sa pentru a accepta sedii și milioane de euro, dar că va rezista: „Se exercită multe presiuni asupra noastră, în acest moment, pentru că refuzăm sedii, refuzăm milioane de euro, ne încăpățânăm să menținem organizarea și principiile după care am mers până acum. Ni se șoptesc în ureche vorbe frumoase despre ce am putea face cu banii care ni se oferă. Vom rezista pentru că altfel nu vom putea schimba Țara (…)“.

Un discurs asemănător avea în 2012-2013, la scurt timp după intrarea în Parlament, un alt demagog ajuns între timp și după gratii. Dan Diaconescu se folosea de televiziunea sa pentru a înființa, în 2011, Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD). Tractată de emisiunile postului OTV, formațiunea intra în Parlament în 2012, unde devenea a treia formațiune politică a țării, cu 14,65% în Senat și 13,99% în Camera Deputaților. La scurt timp după intrarea în Parlament, traseiștii, oportuniștii și demagogii din PP-DD începeau să plece la alte formațiuni politice – în principal PSD.

Partidul-televiziune PP-DD a urcat în preferințele unei anumite categorii de public cu promisiuni vagi: dreptate socială, anularea taxelor și impozitelor, mărirea pensiilor și a salariilor, reducerea TVA, eliminarea salariilor pentru președintele țării, membrii guvernului și parlamentari etc.

Asemănările AUR cu retorica și traiectoria PP-DD, din 2012. Aceleași promisiuni vagi și nerealizabile, aproximativ același “scor”, acum aceleași acuzații de “trădare”

Dan Diaconescu a ajuns la pușcărie pentru corupție, iar partidul s-a dezmembrat rapid. Au apărut informații că locurile eligibile în Parlament pe listele PP-DD fuseseră cumpărate de diverse personaje în căutare de imunitate. În 2015, formațiunea a dispărut, fiind absorbită de un alt partid-balama care clama “interesul național”: UNPR.
Multe din temele lui Dan Diaconescu se regăsesc azi în retorica lui George Simion și a celorlalți lideri AUR ajunși și ei în Parlament, cu circa 10% din voturile exprimate pe 6 decembrie 2021: dreptate socială, îndemnul adresat oamenilor de a nu mai plăti taxe și impozite, bunăstare și creșteri de venituri pentru populație, muncă voluntară a demnitarilor etc.

La această retorică, AUR a mai adăugat doar o componentă conservatoare, religioasă și naționalistă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Păzea, Șoșoacă se înarmează! „De mâine voi face cerere pentru permis de port-armă. Trebuie să mă apăr cumva”

* Atac macabru al lui Roșca Stănescu la adresa lui Orban: „Va trebui să plece de la PNL, cu picioarele înainte sau cu picioarele pe altă parte!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.