„Au venit să fure bani negri la păcănele”. Acuzații grave, despre metode mafiote, la ONJN – o instituție din subordinea Guvernului. Premierul Ciucă și-a revocat semnătura după 5 zile

1
1762
Acuzatorul: Tudor Simota

La o instituție importantă din subordinea Guvernului, Oficiliul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), organism unde se învârt miliarde de euro, fiind o vacă de muls pentru oricine puna mâna pe ea, au loc evenimente halucinante. O luptă teribilă pentru bani și putere între oameni care populează partidele politice și care-și impun „marionetele” la conducere.

Funcția de președinte a instituției (ONJN controlează și reglementează bănoasa piață a jocurilor de noroc), post care are rang de secretar de stat, este ocupată politic și, în urma negocierilor din Coaliție, le aparține liberalilor. Liderii PNL și-au numit un om de paie la vârf, în persoana lui Alin Tiberiu Teodor, instalat președinte pe 29 martie 2021. În acel moment, premier era Florin Cîțu, iar președinte al partidului – Ludovic Orban.

Noul conducător este un fost inspector mărunt din zona Olt, aflat în slujba senatorul Liviu Voiculescu, un personaj controversat, care a avut probleme cu legea de pe urma jocurilor de noroc, fapt care i-a atras porecla de „senatorul păcănelelor”.

Timp de un an și 3 luni, președintele ONJN și ceilalți pe care i-a cooptat în conducere, în special consilierul Dan Ghiță, au fost preocupați să-l scape de Voiculescu de pușcărie (au dat o directivă conform căreia jocurile „la negru” să nu mai fie sancționate cu închisoarea, ci să fie pedepsite doar contravențional) și, mai important, au pus la cale o lovitură de proporții.

Premierul Ciucă, umilit

Dezvăluirea legată de tunul pus la cale de Liviu Voiculescu îi aparține unei persoane din interiorul instituției, directorul general Tudor Simota, un funcționar public trecut pe la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Arad, Ministerul de Finanțe și Loteria Română. Acesta a intrat în atenția publică în 2015, când a suspendat licența unor case de pariuri și și-a atras antipatia a mii de jucători la pariuri, care s-au ales cu amenzi.

În timp, Simota a prezentat noii conduceri de la PNL dovezi potrivit cărora se punea la cale un furt de proporții la ONJN. Drept urmare, pe 16 iunie, premierul Nicolae Ciucă a luat decizia de înlocuire a lui Alin Tiberiu Teodor chiar cu Tudor Simota. Practic, premierul recunoștea problemele din instituție.

La 5 zile distanță, pe 20 iunie, Simota era schimbat de același premier cu Mihail-Silviu Pocora, care provine din vechea conducere. Decizia arată cât de puternice au fost presiunile asupra lui Ciucă, astfel încât să-l schimbe pe Simota, în condițiile în care noul șef nici nu apucase să semneze vreun act, astfel că, teoretic, n-avea ce culpă să-i impute.

Într-un interviu video pentru Playresponsibly, Tudor Simota a dat în vileag combinațiile politice care se fac pentru a aduce „bani negri” pentru partid.

„Instituția a fost condusă de un personaj deplin incompetent”, susține funcționarul, care pretinde că are și probe, trimise decidenților politici. El a povestit cum a fost schimbat din funcție fără să i se fi imputat nimic.

Un om politic pe care nu l-a numit, dar care ar putea fi chiar premierul, i-a spus telefonic: „Liviu de la Olt face presiuni”.

Este vorba despre Liviu Voiculescu, combinator politic, fost ofiţer de poliţie surprins la diverse petreceri ale interlopilor, inclusiv ale liderilor din clanul Duduienilor. Ales în 2020 pe lista PNL, a ajuns până în Comisia de Control a Serviciului de Informații Externe (SIE).

Liviu Voiculescu nu este bine înfipt doar în PNL. Surse din lumea politică susțin că are spatele asigurat și de Paul Stănescu, baronul PSD din zona Olt.

VIDEO: Acuzațiile lui Tudor Simota

Cum se pot fura bani la păcănele

Dar ce anume punea la cale „gașca Voiculescu”? Slot machines sau păcănele sunt aparate care se găsesc în incintele sălilor de jocuri sau ale caselor de pariuri. Dacă nu se află sub controlul autorităților, devin surse de făcut bani negri. Povesteșete un om din domeniu.

„Cineva care are 5 păcănele într-o sală de jocuri poate face bani mulți de pe urma lor. Pune o foaie A4 lipită pe unul dintre aparate, pe care scrie «Defect», pe un altul se face că-l repară și-i obligă astfel pe jucători să joace la celelalte 3 pe care le are în sală, dar pe care le-a măsluit înainte să nu dea niciun câștig. La sfârșitul zilei, desface aparatele măsluite pline cu banii jucătorilor, îi scoate și-i bagă în buzunar. Nu plătește taxe, nu plătește impozite”.

În mod normal, autoritățile au acces la situația tuturor operatorilor. Pe un panou de comandă se aprind becurile roșii la ONJN, dacă aparatele sunt măsluite, apărând că nu dau câștiguri jucătorilor pentru o perioadă mai lungă. Cine controlează instituția, acela controlează și situația din teritoriu, iar banii ajung la mafioți.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Roxana, românca sfâșiată de rechin, era inspector la ANAF Suceava. Dăduse 1.900 de euro pe excursia în Egipt

* Viața, afacerile și combinațiile lui Peter Imre, care a murit la 60 de ani. Era ginerele lui Teodor Meleșcanu și avea o avere de zeci de milioane de euro

* Pariul meu cu Peter Imre, tăiat de Patriciu. Olimpiada lui Oprescu

* Ex-senatorul Cosmin Preda (PSD), băgat în conducerea ANRE pe salariu de 7.000 de euro pe lună!

* VIDEO. Occidentul începe să pompeze cu adevărat armament în Ucraina. Biden: vom livra 140.000 de sisteme antitanc, 600 de tancuri, 500 de tunuri, lansatoare de rachete avansate, sisteme antiaeriene

* Incredibilul colaps economic al Rusiei. Primele date: producția de mașini a scăzut cu 97,6%, frigidere – 58,1%, mașini de spălat – 59,2%, vagoane de tren – 59,8%

VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Regimul Putin l-a arestat ca „dezertor” pe portarul naționalei de hochei a Rusiei, vicecampion olimpic în acest an. Legitimat la un club din SUA, Ivan Fedotov va fi dus cu forța la recrutare și, posibil, trimis pe frontul din Ucraina

* Simona Halep intră ca uraganul în „sferturi” la Wimbledon: 6-1, 6-2 cu jucătoarea nr. 4 a lumii! Parcurs grozav: 8-0 la seturi, 49-22 la ghemuri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.