Acasă Justiție Astăzi se convoacă toate adunările generale ale Parchetelor din România, pentru a...

Astăzi se convoacă toate adunările generale ale Parchetelor din România, pentru a decide ce e de făcut după ordonanța horror a lui Tudorel

Judecătorul Cristi Danileț a anunțat miercuri seară, într-o postare pe Facebook, că astăzi, joi, „se convoacă toate adunările generale ale parchetelor din România, la cererea secției de procurori a CSM”.

Danileț nu-și mai face iluzii: „politicul, prin mâna ministrului justiției, vrea să preia în totalitate controlul asupra justiției penale”. De aceea, „se impune o reacție a magistraților care, în opinia mea, nu se mai pot limita doar la comunicate și îngrijorări exprimate în scris”.

Textul lui Cristi Danileț

„Cred că este clar pentru toată lumea că politicul, prin mâna ministrului justiției, vrea să preia în totalitate controlul asupra justiției penale. Instrumentele cele mai importante sunt două: Parchetul, pentru că investighează dosarele cu politicieni și oameni de afaceri, respectiv organele care anchetează magistrații (Inspecția Judiciară și SIIJ nou-creată). Cu alte cuvinte, cine poate numi, dar mai ales revoca șefii parchetelor, respectiv șefii organelor de anchetare a magistraților, ține în mână tot sistemul.
Prin modificările aduse legilor justiției și prin OUG adoptată ieri, toată această putere este transferată ministrului justiției. El este cel mai puternic om din sistemul de justiție, deși el nu trebuie să facă parte din sistemul de justiție, ci el este parte din sistemul de execuție al statului.
În atare condiții, se impune o reacție a magistraților care, în opinia mea, nu se mai pot limita doar la comunicate și îngrijorări exprimate în scris. Mâine se convoacă toate adunările generale ale parchetelor din România, la cererea secției de procurori a CSM.
Până la această oră nu există vreo reacție din partea judecătorilor din CSM.”

Reacția Secției de procurori din CSM. Secția de judecători doarme

CITIȚI ȘI:

loading...

3 COMENTARII

  1. D-le judecator Danilet, tot respectul pentru atitudinea si curajul dvs.! Initiativa sectiei de procurori din CSM este salutara, trebuie sa se miste hotarat sistemul justitiei, asociatiile profesionale am vazut ca au initiative foarte bune, la fel.

  2. Idee a fost buna, era necesara aceasta intrunire, este necesar „verdictul” procurorilor reuniti.
    Ar fi necesar si verdictul judecatorilor reuniti, desi s-ar parea ca puterea are printre judecatori multi complici, in primul rand la CSM.
    Se simte nevoia nu numai a exprimarii celor mai indicati sa se exprime, magistratii, juristii, dar si a formularii unor analize temeinice asupra modificarilor impuse de putere. Poate ca exista juristi cu orgoliu profesional in aceasta tara. Poate ca sunt platiti din bani publici si niste consilieri ai presedintelui, specialisti in Drept!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările