Adina Florea le-a dat ultimatum două zile celor de la DNA să-i transmită dosarul Tel Drum. Procuroarea-horror vrea cu orice preț să-l salveze pe Dragnea

1
23268
Adina Florea, procuror România
Adina Florea a devenit istorie pentru sistemul de justiție, iar Secția Specială, o pată neagră, FOTO: Digi24, captură video

Adina Florea, procurorul-șef adjunct al Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), a solicitat astăzi Direcției Naționale Anticorupție (DNA), pentru a patra oară, ca dosarul Tel Drum, în care este cercetat Liviu Dragnea, să fie transmis către SIIJ, cunoscută ca „Secția Specială” sau „Secția lui Tudorel”.

Solicitarea apare într-o ordonanță semnată de Adina Florea și consultată de G4Media.ro.

Potrivit ordonanței, Florea solicită din nou predarea dosarului nr. 986/P/2014, susținând că acesta constituie mijloc de probă în soluționarea unui dosar aflat pe rolul Secției de investigare a infracțiunilor magistraților (SIIJ) cu nr. 1164/P/2018 și care ar viza un magistrat.

Adina Florea le-a dat și un ultimatum procurorilor DNA pentru transmiterea dosarului Tel Drum: vineri, 22 februarie, adică peste două zile.

Deocamdată nu se cunosc detalii referitoarte la dosarul 1164, invocat de procurorul Adina Florea.

Precedentele trei încercări de a lua dosarul de la DNA

Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) au mai încercat de trei ori să preia dosarul „Tel Drum” în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal, în primele două cereri fără să fie invocat nici un temei legal, iar în ultima solicitare pe motiv că în cauză ar fi cercetaţi şi magistraţi, potrivit unui răspuns oficial al DNA transmis marți AGERPRES.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată în răspuns că „la datele de 21 decembrie 2018, 17 ianuarie, 31 ianuarie, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie a formulat, consecutiv, trei cereri prin care solicita transmiterea dosarului anterior menţionat”.

Potrivit DNA „în primele două cereri nu s-a invocat nici un temei legal de preluare a acestui dosar, motiv pentru care au fost cerute clarificări din partea DNA”.

„În ultima solicitare a Secţiei, datată 31 ianuarie 2019, s-a invocat împrejurarea că DNA nu ar mai avea competenţă de soluţionare a acestui dosar, deoarece unele dintre persoanele împotriva cărora se efectuează urmărirea penală au calitatea de magistraţi”, mai notează Direcţia în răspuns.

În acest context, în 14 februarie, DNA a răspuns Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie şi a arătat că „nu există nici un criteriu care să atragă competenţa Secţiei, niciuna dintre persoanele faţă de care se efectuează urmărirea penală neavând calitatea de magistrat”.

Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul „Tel Drum” în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here