Sluga nu mai ascultă?! Tudorel îl „frige” pe Dragnea: „În lipsa urgenței, nu poate fi adoptată o Ordonanță de Urgență!”

2
3882
Dragnea și Toader, complici împotriva justiţiei

A fost o săptămână grea pentru Liviu Dragnea! În planificarea lui, trebuia să fie săptămâna izbăvitoare, în care scapă de toate dosarele penale, printr-o simplă ordonanță de urgență. Dar a urmat un scenariu uluitor, în trei acte.

1. Miercuri, Dragnea a făcut presiuni teribile pentru ca Guvernul să adopte ordonanța de urgență care să-l scape de dosare, dar presiunile Europei au blocat ticăloșia.

2. Vineri, la Călărași, a răbufnit și l-a atacat dur pe ministrul Justiției, Tudorel Toader, că nu dă odată ordonanța salvatoare.

3. Sâmbătă, Toader i-a transmis clar lui Dragnea: nu are de gând să dea ordonanța!

Tudorel Toader a folosit Facebook pentru a-i transmite mesaje lui Dragnea. Iar liderul PSD trebuie să fi stat cu ochii pe pagina de socializare a ministrului Justiției, întrucât acesta a recurs la trucul său tradițional: după o oră, și-a șters fiecare postare (uneori cu avertisment, alteori nu).

Precizările lui Toader au venit după atacul de vineri al lui Dragnea. Liderul PSD declarase, furios: „Domnul Toader a tot anunţat că va da nişte ordonanţe de urgenţă, care de fapt nu s-au dat şi despre care nu are intenţia să le dea vreodată. Domnul Toader să înţeleagă că nu mai poate continua aşa, trebuie să înceteze cu această atitudine! (…) A fost o greşeală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da aceste Coduri prin ordonanţe de urgenţă, ca să ajungă la final să se meargă, din câte am înţeles, cu vreo 7-8 articole la Bruxelles, într-o mare umilinţă”.

Precizările lui Tudorel Toader

Prima precizare

„Simple precizări!

Sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunțate în controlul a posteriori, față de o normă juridică în vigoare. Nu sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronunțate în controlul a priori, față de proiecte de lege.

PS: Legiuitorul poate să renunțe la proiectul de lege supus controlului a priori. Dacă legiuitorul continuă procesul de legiferare, atunci trebuie să respecte soluțiile declarate neconstituționale.”

A doua precizare

„O simplă precizare!

În lipsa urgenței, nu poate fi adoptată o Ordonanță de Urgență!”

PS: această postare va fi ștearsă după o oră!”

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Diferența dintre România și țările care au democrație consolidata este ca in aceste state importante sunt instituțiile care sunt respectate di aparate de tot felul de ingerinte politice pe când la noi in Românica Mare se apăra persoanele , instituțiile sunt puse la zid. Halal democrație și păcat de morții din Decembrie 1989 măcar pentru ei și pentru familiile lor ar fi trebuit sa avem cel mai mare respect.
    ROMÂNIA ȘI-A BĂTUT JOC DE TOT CE ÎNSEAMNĂ DEMOCRAȚIE DOAR AM MIMAT-O IN DISPREȚUL ROMANULOR CARE REDPECTE L E G E A !!! POLITICIENII DOAR MIMEAZĂ DAR NE ÎNTREBAM SUNT OARE EI POLITICIENI? CATEGORIC NU !!!!!

  2. Nu m-as lua dupa Toader, poate sa faca orice surpriza, de orice fel, este un individ care nu prezinta nicio garantie, nici buna nici rea.
    Genul de om cu care regreti ca ai avut orice relatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here