„Armata și serviciile au trădat poporul român. Erau ca o haită de lupi”. Ce s-a întâmplat în ședința secretă unde s-a hotărât ca „specialii” să fie vaccinați primii. Dezvăluirile lui Cristian Ghinea

5
1658
"Esențialii": Iohannis și Ciucă s-au înfuriat, în primăvara lui 2021, după ce USR s-a opus ca "lucrătorii speciali" din Armată, serviciile secrete și Ministerul de Interne să fie vaccinați în centre secrete, înaintea populației

Fostul ministru Cristian Ghinea, de la USR, a povestit miercuri audienței din librăria Humanitas Cișmigiu, unde își lansa cartea „Cine a făcut România. Răscrucile noastre”, teribila ședință secretă de Guvern de la începutul anului 2021, în care s-a decis vaccinarea anti-Covid peste rând a „specialilor”. Ghinea a dezvăluit că în acel moment, urmărind prestația absolut scârboasă a generalului Nicolae Ciucă – ministru al Apărării în Guvernul Cîțu –, și-a pierdut orice considerație față de ofițer.

În plină pandemie, „în care ne era frică de moarte” și era „senzația că nu aveam vaccinuri pentru toată lumea care trebuia să se vaccineze”, s-a organizat o ședință secretă de Guvern pentru a se discuta vaccinarea peste rând, prin circuite separate și care nu erau publice, a „lucrătorilor esențiali”, rememorează Ghinea. „Erau ca o haită de lupi”, toți voiau să se declare speciali și să se vaccineze înaintea populației, relatează fostul ministru.

În timp ce poporul era îndopat la televiziuni, pe rețelele de socializare, site-urile ortodoxiste și suveraniste cu teorii conspiraționiste despre CIP-urile din vaccinuri, solzii care le cresc celor vaccinați, bolile cumplite și sterilitatea „până la a treia generație”, cei cu acces la informații – „lucrătorii esențiali” – se grăbeau, în secret, să se imunizeze împotriva Covid.

Mai mult decât atât, Ghinea povestește că generalul Ciucă a șantajat Guvernul Cîțu, avertizând că dacă nu va primi privilegii, Armata nu se va implica în campania de vaccinare!

La momentul respectiv, USR a dezvăluit circuitele secrete pentru Armată, serviciile de informații și MAI. Vlad Voiculescu a fost la un pas de a fi demis pentru că a dat publicității aceste aranjamente. În final, așa cum relatează și Ghinea, s-a ajuns la un compromis, centrele secrete de vaccinare fiind, teoretic, deschise pentru publicul larg. Însă după acest episod, atacurile de la posturile TV ale oligarhilor, dar și dinspre PNL, s-au intensificat la adresa lui Vlad Voiculescu și a USR. Iohannis, profund nemulțumit, a început tatonările pentru marea sa trădare: îndepărtarea USR și readucerea PSD la guvernare.

Mai jos, relatarea lui Cristian Ghinea – ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene în Guvernul Cîțu – despre episodul din ședința secretă de Guvern ținută în martie 2021, pe tema favorizării „lucrătorilor esențiali” la vaccinarea anti-Covid.

„Generalul Ciucă ținea, așa, un discurs vexat: «Dacă Guvernul nu are nevoie de Armată, Armata nu se implică!». În următorul sfert de oră mi-am dat seama că, de fapt, era ceva abject! Era o trădare! Armata voia să se vaccineze înaintea poporului!”

„Am primit în plex acea ședință de Guvern secretă în care s-a aprobat să trecem la programul național de vaccinare. O spun explicit și în carte: în acel moment, Armata și serviciile secrete au trădat poporul român!

În acel moment dramatic, în care ne era frică de moarte, a fost cel mai dramatic moment al istoriei noastre, în care… Acum ne amintim de diverse nebunii din pandemie, dar uităm că stăteam în Guvern cu măști pe față ore în șir și aveam o responsabilitate a modului în care vaccinăm populația. Și cu senzația că nu aveam vaccinuri pentru toată lumea care trebuia să se vaccineze. Și ce-au făcut Armata și serviciile secrete? Și-au creat centre speciale, să se vaccineze ei! Să se vaccineze militarii și cei din serviciile secrete!

Asta e o trădare! Asta e o trădare a idealului iluminist, egalitar, liberal pe care s-a creat statul modern român! Că nu este posibil ca, într-o situație de criză, tu să te gândești cum să te separi de popor! Și povestesc (arată spre carte – n. red.) cât de șocat am fost și cum mi-am pierdut respectul față de generalul Ciucă, care era ministrul Apărării și colegul meu.

În acea ceartă, repet, într-o ședință secretă de Guvern, în care toți săreau pe Vlad Voiculescu (ministrul Sănătății – n. red.), să-i bage acolo… Și ăla de la Curtea de Conturi, și ăla de la Consiliul Concurenței… Toți stăteau la ușă să se declare speciali, că ei vor să fie vaccinați înaintea celorlalți! Erau, efectiv, ca o haită de lupi care voiau să se bage pe sub ușă, în față, la vaccinare.

Generalul Ciucă ținea, așa, un discurs vexat: «Dacă Guvernul nu are nevoie de Armată, Armata nu se implică!». Și m-am gândit: «Băi, dar ce-o fi făcut Vlad Voiculescu? Nu lasă Armata să ajute poporul?». Eram așa, într-un fel de… Cu eroii în uniformă care salvează copiii. Și zic: «Ce dracu’ face ăsta, mă?».

Și în următorul sfert de oră mi-am dat seama că, de fapt, era ceva abject! Era o trădare! Armata voia să se vaccineze, tot personalul Armatei, înaintea poporului! Și separat de popor, în centre de vaccinare secrete și separate! Am fost efectiv șocat. Și am luat cuvântul în acea ședință de Guvern și am spus exact asta.

Erau două luni de când eram la guvernare. O criză pe care am evitat-o, putea să pice Guvernul pe chestia asta. Am ieșit de acolo și eu, și Dan Barna (la acel moment vicepremier – n. red.), și Vlad Voiculescu făcând declarații vexate pe acest subiect. Care a fost știrea? «USR face scandal!». Și compromisul făcut acolo sunt convins că n-a fost respectat. Pentru că, din ce am auzit, sunt absolut convins că au trecut peste ce am agreat în acel Guvern.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Europarlamentar român: „Criminalii din Guvern refuză banii UE pentru că nu pot să-i fure!” Solicitare oficială către Comisia Europeană să respingă cererea lui Ciolacu de a tăia din PNRR finanțarea de 740 de milioane de euro pentru spitale

* VIDEO. Lui Ciolacu i-a explodat în nas minciuna „9,4%”! Acum își contrazice propria mitomanie: de un an tot clămpănea că „nu putem mări pensiile din cauza plafonului de 9,4% din PIB, pus de USR în PNRR”

* În plină criză, Guvernul Ciolacu dă ilegal 180.000 de euro televiziunii lui Pandele, ca să trimită caravana lui Mircea Radu prin Europa

* VIDEO. Ură viscerală și propagandă rusească delirantă în emisiunea lui Marius Tucă. Istoricul Armand Goșu desființează minciunile „analistului” Hartmann: „Nimeni, în afara lui Putin, nu susține asta!”

* EDITORIAL. Nunta lui Cherecheș. Etalarea obscenă a avuției și puterii în fața gloatei flămânde

* Nașul TV, sancționat de CNA pentru că Radu Moraru n-a găsit tunelurile de sub Bucegi! Drumul secret spre Egipt rămâne ascuns

* VIDEO. Mahalagioaica Amalia Bellantoni a stricat deschiderea anului școlar la Belciugatele! Vrea să predea franceza, dar părinții elevilor nu o acceptă, pentru că a luat nota 5,2 la concurs și nu știe această limbă!

* Miza politică a lui Teodosie „Mache” Tomitanul – scaunul de Patriarh al BOR, oferit de o posibilă guvernare naționalist-filetistă „de AUR”

* Suspendare maximă pentru Simona Halep: 4 ani! Două abateri grave: dopaj și modificarea pașaportului biologic. Românca ar putea reveni abia la 35 de ani

* ANALIZĂ. Edi Iordănescu a scos maximum posibil cu o echipă modestă: 2-2 în Elveția, 1-1 cu Israel, 2-0 cu Kosovo. Adversarii au jucători mai buni

5 COMENTARII

  1. Cam ce ar trebui să mai facă gașca de bandiți bolșevici PCR-USL pentru ca poporul să nu-i mai voteze ? 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  2. Asa se intampla cand indivizi inferiori ajung sa conduca o tara.
    Ei nu stiu ca un conducator trebuie sa puna interesul tarii, al poporului pe primul plan. Vad putere ocazia de a obtine avantaje pentru ei. Atat ii duce mintea, asta e structura lor: lacomie, sarlatanie si tampenii.
    Prostia nu doare, obraznicia nici atat. Cine i-a pus acolo este vinovat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here