Andrea Bocelli: „Am avut coronavirus, acum donez plasmă pentru cercetare”. Și soția sa, și copiii lor s-au infectat

0
4418

Tenorul italian Andrea Bocelli este unul dintre artiștii cei mai implicați în atragerea atenției publice asupra pericolului reprezentat de pandemia de Covid-19. Recent, artistul a dezvăluit că a fost purtător de coronavirus și a decis să-și doneze plasma pentru cercetare.

Conform cotidianului La Repubblica, Andrea Bocelli (61 de ani) a fost la centrul de donare al Spitalului Cisanello din Pisa pentru a dona plasmă, cu scopul de a ajuta cercetările privind găsirea unui tratament pentru bolnavii de Covid-19. Artistul a fost una dintre persoanele pozitive la testul coronavirus; după cum a declarat de curând, confirmarea i-a venit pe 10 martie.

La ieșirea din spitalul Cisanello, Andrea Bocelli a declarat că a avut doar „un pic de febră”, fiind un pacient fără simptome evidente. S-au contaminat și soția sa Veronica (și ea și-a donat plasma), și cei doi copii.

În timpul acestei lungi carantine, Andrea Bocelli s-a numărat printre personalitățile artistice cele mai implicate în operele de caritate. Maratoanele sale muzicale au contribuit la strângerea de fonduri atât pentru cercetare, cât și pentru tratarea persoanelor atinse de nemilosul virus.

„Am trecut foarte bine peste boală, chiar dacă a trebuit să anulez foarte multe concerte, a declarat Andrea Bocelli la ieșirea din Spitalul Cisanello, unde a donat plasmă în centrul transfuzional condus de profesorul Francesco Meninchetti.

„A fost o experiență extrem de neplăcută. Era ca și cum aș fi trăit un coșmar, deoarece aveam senzația că nu mai am controlul asupra destinului meu. Speram să mă trezesc dintr-un moment în altul. Acest virus a pus în genunchi întregul mapamond, iar eu nu reușesc nici măcar acum să mă obișnuiesc cu nenorocirea care ne-a lovit pe neașteptate”, a spus Bocelli.

„Este nevoie de mult timp, dar va trebui să facem multe reflecții după ce va trece această epidemie. Mulțumesc lui Dumnezeu că nu sunt politician și că nu sunt în locul celor care trebuie să ia decizii în aceste momente. Sunt conștient de situația pe care virusul a creat-o în prima fază, dar acum este un comportament care nu îmi pare normal. Prea mult alarmism în această perioadă. Era de înțeles la început, dar după trei luni avem tratamente, virusul se pare că a devenit mai slab, trebuie privită situația din alt punct de vedere”, a mai spus artistul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Lista celor 103 municipii cu zone metropolitane pe 30 km, în care nu e obligatorie declarația pe proprie răspundere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.