marți, mai 28, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaANALIZĂ. De ce continuă Ucraina să se bată cu îndârjire pentru niște...

ANALIZĂ. De ce continuă Ucraina să se bată cu îndârjire pentru niște poziții fără importanță în Severodonețk și Lisiceansk: “Îi uzează pe ruși, care vor suplini mai greu decât ucrainenii pierderile suferite“

-

Experții occidentali au început să caute răspuns la întrebarea de ce Ucraina continuă să lupte cu îndârjire, în pofida unor pierderi zilnice uriașe, pentru pozițiile fără nicio importanță strategică din Severodonețk și Lisiceansk. Această decizie, surprinzătoare pentru mulți, se explică – afirmă Phillips P. Obrien, profesor de studii strategice și redactor șef la revista „War in History”, prin faptul că ucrainenii și-au calculat că rușii suferă pierderi chiar mai mari, pe care le vor înlocui mai greu decât ei.

Ucrainenii impun, în esență, un război de uzură, cu pierderi masive de ambele părți, în care va ceda prima tabăra care rămâne fără rezerve. Este, într-o anumită măsură, strategia pe care URSS a adoptat-o în 1943 pe Frontul de Est cu Germania.

Există informații că ucrainenii pregătesc, în acest moment, circa 700.000-1.000.000 de oameni pentru a-i trimite pe front. Și în privința resurselor materiale balanța ar putea înclina spre Ucraina, care continuă să primească echipament din partea SUA și a altor țări NATO. În acest timp, Rusia se confruntă cu un moral foarte scăzut al trupelor, epuizarea stocurilor de tancuri moderne, pierderi mari și probleme continue în aprovizionarea frontului. Generali americani, britanici și australieni care analizează războiul sunt de părere că, în următoarele luni, inițiativa va trece de partea Ucrainei.

- Advertisement -

Profesorul de strategie Phillips P. Obrien: „E normal să presupunem că ucrainenii cred pagubele pe care le suferă rușii vor fi mai greu de recuperat decât cele pe care le suferă ei. Să sperăm că își fac calculele corect“

Autoritățile ucrainene au fost mult mai deschise în ultimele zile cu privire la luptele din Donbass și, luate împreună, informațiile oferă o imagine interesantă (și care dă de gândit) a strategiei lor și a modului în care se desfășoară bătălia.

Cel mai bun loc pentru a începe trebuie să fie interviul președintelui Zelenski, în care acesta a declarat că Ucraina suferă 60-100 de morți pe zi și până la 500 de răniți. Aceasta este o rată foarte mare a victimelor. Deși această rată a victimelor nu îi descurajează să continue, ba chiar ei intensifică luptele în regiune. În primul rând, ucrainenii rămân pe poziții avansate, Severodonețk / Lisiceansk, chiar și atunci când ar putea să se retragă și să-și scurteze linia, deoarece drumul de ieșire de acolo este deschis.

Și mai frapant este faptul că ucrainenii au întărit teatrul din Donbass, trimițând mai multe trupe în toată regiunea, după toate aparențele. Acest lucru este frapant. Din nou, nu există niciun motiv pentru a face acest lucru, cu excepția faptului că ei cred că este în interesul lor strategic.

- Advertisement -

Așadar, este foarte sângeros, dar ucrainenii sunt hotărâți să îi forțeze pe ruși să lupte prin orașe și chiar își întăresc trupele. În acest caz, ar fi normal să presupunem că ei cred două lucruri:

1) că cer un tribut (adică pierderi umane și materiale – n. red.) și mai mare de la ruși.

2) pagubele pe care le suferă rușii vor fi mai greu de recuperat decât cele pe care le suferă ucrainenii.

Cu siguranță, acest lucru face ca luptele din Donbass să sune ca o bătălie teribilă, de uzură. Cea mai bună dovadă pe care o avem că strategia ucraineană funcționează este incapacitatea rușilor de a avansa, chiar și după toate bombardamentele de artilerie.

Să sperăm că ucrainenii își fac calculele corect. Ei par să creadă că pot afecta cu adevărat armata rusă în acest fel.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Membrii UE au ajuns neașteptat la un acord de embargo asupra petrolului rusesc. Acum se renunță la 67%, iar până la sfârșitul anului – la 90%

* Rusia: „Crește riscul unei confruntări directe cu NATO”

* VIDEO. „Am primit atât de multe rachete Harpoon, încât putem scufunda întreaga flotă rusă din Marea Neagră!”

* INTERCEPTĂRI. Militarii ruși, gata să-l ucidă pe generalul Solodciuk, venit să-i oblige să atace. „Puștiul ăsta a scos cuiul grenadei și i-a spus generalului: «Hai, împușcă-mă, hai! O să explodăm împreună aici!»”

* Raport secret britanic: armata rusă ar putea intra în colaps din cauza pierderilor uriașe – peste 30.000 de militari. Putin consideră că e “un preț acceptabil”

* O ucraineancă refugiată în Anglia a văzut cum bunurile ei din Lugansk erau furate de ruși cu tancul!

* Rușii îi torturează cumplit pe prizonierii capturați la Azovstal. Militarii sunt bătuți, electrocutați, strangulați, strânși cu cleștii și li se injectează medicamente experimentale

* Dintre cei doi „soldați răniți” pe care i-a vizitat Putin la spital, cel puțin unul era fals! În trecut, el jucase și rolul de „muncitor” într-o fabrică vizitată de dictator

* Procurorul plagiator Bogdan Licu se pensionează la 52 de ani, cu o „specială” de 28.000 de lei pe lună. El va deveni judecător CCR, numit de PSD, dar și cu voturile PNL

Securistan: coaliția PSD-PNL a inițiat o lege care dă puteri uriașe SRI. Țara va fi controlată prin intermediul serviciilor secrete, ca pe vremea comunismului

* Cioloș şi 4 „locotenenți” ai săi au demisionat din USR, care rămâne cu doar 3 europarlamentari din 8! Noul partid al lui Cioloș nu va fi PLUS, ci REPER

* Firele acțiunii de compromitere a jurnalistei Emilia Șercan duc direct la vârful statului. „Operațiunea a fost pusă la cale la două ore după ce i-am reclamat ministrului Bode scurgerea unei probe din dosarul penal”

* Real Madrid nu e o echipă, e o legendă! Nici nu trebuie să se mai prezinte la stadion, te bate doar cu istoria

* Dinamo a retrogradat la 74 de ani de când era înființată de bolșevicul Teohari Georgescu, sub ocupație sovietică

* CNA doarme, Radu Banciu continuă cu derapajele morbide la adresa lui Dinamo: „Să aveți morminte fără cruci, ca la animale!”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -