miercuri, februarie 28, 2024
AcasăLumeaUn nou atac. Americanii au încercat să-l ucidă cu rachete și pe...

Un nou atac. Americanii au încercat să-l ucidă cu rachete și pe un alt lider al milițiilor irakiene pro-Iran. Bilanțul: 6 morți

-

Un nou raid aerian american a avut loc sâmbătă dimineaţa în Irak, la o zi după cel în care au fost uciși doi lideri importanți care lucrau pentru Teheran: generalul iranian Qassem Soleimani și mujahedinul irakiano-iranian Abu Mahdi al-Muhandis.

De data asta, a fost vizat un comandant al miliţiilor pro-iraniene Hashd al-Shaabi, la nord de Bagdad, potrivit televiziunii de stat irakiene.

Acest comandant, a cărui identitate n-a fost dezvăluită, face parte din rețeaua construită de Qassem Soleimani în Irak, o coaliţie de paramilitari irakieni pro-Iran, transmite Agenția France Presse (AFP).

- Advertisement -

Postul de televiziune irakian nu a precizat identitatea comandantului vizat de rachetele americane, nici dacă acesta a fost ucis sau nu.

Atacul a făcut „morţi şi răniţi”, a precizat pentru France Presse o sursă din cadrul poliţiei irakiene, fără a oferi însă un bilanţ exact.

Agenția Reuters, citând o sursă a armatei irakiene, transmite și câteva cifre: cel puţin 6 persoane au fost ucise şi alte 3 sunt rănite grav în urma atacului aerian care a vizat miliţiile şiite ale Forțelor Populare de Mobilizare din Irak, sprijinite de Iran, în apropierea taberei Taji de la nord de Bagdad.

- Advertisement -

Două dintre cele trei vehicule care alcătuiau convoiul milițiilor au fost găsite arse, iar șase cadavre – incendiate, a afirmat sursa militară.

Atacuile au avut loc la ora locală 1.12, puțin după miezul nopții.

Grupările paramilitare ale Forțelor Populare de Mobilizare din Irak au dat știrea cu o nuanță diferită. Ele au anunţat sâmbătă că un atac aerian care i-a vizat pe luptătorii lor a lovit un convoi de medici, nu de lideri militari. „Surse primare confirmă faptul că atacul a vizat un convoi de medici aparţinând Forțelor Populare de Mobilizare din apropierea stadionului Taji din Bagdad”, se arată într-un comunicat al milițiilor irakiene pro-Iran.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cine erau cei doi mujahedini ai Teheranului lichidați de o rachetă americană: „Generalul” iranian și „Inginerul” irakian

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -