Un nou atac. Americanii au încercat să-l ucidă cu rachete și pe un alt lider al milițiilor irakiene pro-Iran. Bilanțul: 6 morți

1
2423

Un nou raid aerian american a avut loc sâmbătă dimineaţa în Irak, la o zi după cel în care au fost uciși doi lideri importanți care lucrau pentru Teheran: generalul iranian Qassem Soleimani și mujahedinul irakiano-iranian Abu Mahdi al-Muhandis.

De data asta, a fost vizat un comandant al miliţiilor pro-iraniene Hashd al-Shaabi, la nord de Bagdad, potrivit televiziunii de stat irakiene.

Acest comandant, a cărui identitate n-a fost dezvăluită, face parte din rețeaua construită de Qassem Soleimani în Irak, o coaliţie de paramilitari irakieni pro-Iran, transmite Agenția France Presse (AFP).

Postul de televiziune irakian nu a precizat identitatea comandantului vizat de rachetele americane, nici dacă acesta a fost ucis sau nu.

Atacul a făcut „morţi şi răniţi”, a precizat pentru France Presse o sursă din cadrul poliţiei irakiene, fără a oferi însă un bilanţ exact.

Agenția Reuters, citând o sursă a armatei irakiene, transmite și câteva cifre: cel puţin 6 persoane au fost ucise şi alte 3 sunt rănite grav în urma atacului aerian care a vizat miliţiile şiite ale Forțelor Populare de Mobilizare din Irak, sprijinite de Iran, în apropierea taberei Taji de la nord de Bagdad.

Două dintre cele trei vehicule care alcătuiau convoiul milițiilor au fost găsite arse, iar șase cadavre – incendiate, a afirmat sursa militară.

Atacuile au avut loc la ora locală 1.12, puțin după miezul nopții.

Grupările paramilitare ale Forțelor Populare de Mobilizare din Irak au dat știrea cu o nuanță diferită. Ele au anunţat sâmbătă că un atac aerian care i-a vizat pe luptătorii lor a lovit un convoi de medici, nu de lideri militari. „Surse primare confirmă faptul că atacul a vizat un convoi de medici aparţinând Forțelor Populare de Mobilizare din apropierea stadionului Taji din Bagdad”, se arată într-un comunicat al milițiilor irakiene pro-Iran.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cine erau cei doi mujahedini ai Teheranului lichidați de o rachetă americană: „Generalul” iranian și „Inginerul” irakian

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here