Alo, PSD, Sputnik, se aude? Directorul OMS: “Pandemia continuă să accelereze. În doar 8 zile s-au înregistrat un milion de noi cazuri”

1
1409

În timp ce, în România, PSD și propaganda rusească își văd mai departe de discursul conspiraționist, îmboldind oamenii să ignore precauțiile, președintele Organizației Mondiale a Sănătății face apeluri disperate, după sosirea ultimelor cifre globale.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, președintele OMS, a declarat luni, citat de AFP, că “pandemia de Covid-19 continuă să accelereze pe plan mondial. Ultimul milion de cazuri a fost semnalat într-un interval de doar 8 zile!”.

„A fost nevoie de 3 luni pentru ca primul milion de cazuri să fie semnalate, însă ultimul milion de cazuri a fost semnalat în doar 8 zile“

Statistica – așa-zisele “cifre” invocate de liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru a justifica o teorie conspiraționistă potrivit căreia guvernul și președintele ar falsifica datele din țară – este înspăimântătoare la nivel mondial.

Etiopianul din fruntea OMS a afirmat, într-o conferință virtuală organizată de emirul din Dubai, că „a fost nevoie de trei luni pentru ca primul milion de cazuri să fie semnalate, însă ultimul milion de cazuri a fost semnalat în doar opt zile“.

Lucrurile nu stau deloc bine într-un moment în care populația, pe bună dreptate, dă semne de oboseală psihică după luni de restricții, iar economia pare la limita rezistenței. „Ştim că pandemia este mai mult decât o criză sanitară, este o criză economică, socială şi, în numeroase ţări, politică. Efectele ei se vor face simţite timp de decenii”, a adăugat Ghebreyesus.

Președintele OMS este în acest moment controversat și contestat totodată, fiind acuzat cu argumente de lideri ai unor țări occidentale că a făcut jocurile Chinei astă-iarnă. El a întârziat deliberat declararea stării de pandemie și nu a avertizat la timp restul țărilor despre ce se petrece în China. În “fereastra” de câteva săptămâni deschisă de etiopian, peste 5 milioane de chinezi au părăsit țara către toate colțurile globului, ducând virusul cu ei peste tot.
Din acel moment, a fost doar o chestiune de timp până când “bomba biologică” a explodat, aruncând în recesiune și lockdown întreaga planetă.

După China, virusul s-a extins progresiv. Următoarea țară lovită puternic a fost Iran – care nici azi, la 6 luni distanță, nu izbutește să țină sub control virusul. În ultimele 24 de ore, iranienii au raportat 2.573 de noi cazuri.

Epicentrul pandemiei mondiale este acum în America de Sud și India

Apoi, pandemia a explodat cu forță devastatoare în Italia. La rând au urmat alte țări din Occident – mai ales Spania, Marea Britanie, Franța, Belgia. Centrul și Estul Europei au scăpat ceva mai ieftin de primul val.

Au venit la rând, apoi, Turcia și Rusia.

Marea nenorocire s-a produs în Statele Unite, unde molima a început să facă ravagii la câteva luni după ce își arătase colții în Europa. SUA are astăzi peste 2,36 milioane de cazuri și peste 122.000 de morți. În ultimele 24 de ore au fost alte 3.936 de cazuri.

Au venit la rând, apoi, America de Sud și India – unde s-a și mutat epicentrul pandemiei. Brazilia a ajuns la peste un milion de cazuri și peste 50.000 de morți, cu 16.851 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore. Enorm de multe cazuri, raportat la totalul populației, se înregistrează în Peru (peste 250.000), Chile (peste 236.000) și Columbia (peste 65.000).

India urcă vertiginos și aici, ca și în Bangladesh și țările sărace din Africa, temerile sunt majore că ar putea urma un carnagiu. India se apropie de 500.000 de cazuri confirmate. În ultimele 24 de ore s-au consemnat 15.183 de noi infectări. Mexicul este, de asemenea, în plină pandemie, cu peste 20.000 de morți.

Pandemia, faza pe România: PSD vrea să ridice toate restricțiile, pentru că virusul „nu există” sau „nu e chiar așa periculos”

În România, după ce a organizat mitinguri de protest și campanii de dezinformare pe rețelele de socializare, PSD, sprijinit de Pro România și aparatul de propagandă rus, încearcă să elimine starea de alertă și toate restricțiile.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a decretat că numărul îngrijorător de cazuri din ultimele zile – în creștere puternică față de acum 2-3 săptămâni – este fals. Guvernul, în cârdășie cu președintele Iohannis și Oculta mondială – susține PSD – inventează cazuri ca să oblige oamenii să poarte mască, iar cu termometrele vrea să le fure datele personale.

PSD a anunțat că va introduce cât mai curând moțiune de cenzură, pentru că s-a instaurat dictatura, iar starea de alertă a fost prelungită abuziv, fără aprobarea Parlamentului.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

FOTO+VIDEO. Sorina, la un an de America. „Familia Șărămăt o învăța să ne dea foc la casă și să fugă” / „Bătăi cu cureaua pe pielea goală și cu urzica” / „A fost pregătită de asistenta maternală «să țipe, să se tăvălească pe jos, să se țină de balustradă, să facă pe ea»” / „Au învățat-o să toarne o cafea în capul doamnei psiholog”

„Îmi stropesc patul cu lacrimile mele. Viaţa mea de iad s-a apropiat!”. Lovită de Covid-19, necredincioasa Ozana citează din psalmii lui David

1 COMENTARIU

  1. Fac o propunere , toți membrii PSD din parlament și admiratorii lor să-i mute în județele roșii . . închise județele păzite de armată…acolo pot sta liniștiți fără mască , să stea claie peste grămadă ,…… să vedem câți vor mai rămâne până la toamnă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here