Rafila cere „cuiva” – nu se știe cui – măsuri urgente: „În valul 5 estimăm 800.000 de infectări cu Covid”. Alo, doctore, trezirea! Ești ministrul Sănătății, nu deputat din opoziție!

3
1626
Alexandru Rafila îi cere urgent ministrului Sănătății să ia măsuri înaintea valului 5 pandemic. A uitat că e chiar el cel care ocupă funcția!

Ajuns pe post de agent constatator al nenorocirilor pandemiei doctorul Alexandru Rafila, ministrul PSD al Sănătății, estimează că în perioada următoare se vor înregistra circa 800.000 de infectări. Venit la putere cu un discurs vehement acuzator, în care-i indica pe fostul premier Cîțu și miniștrii Sănătății din ultimii doi ani drept responsabili pentru nepregătirea adecvată a epidemiei de Covid, PSD-ul s-a dovedit, până la urmă, campionul iresponsabilității, refuzând să ia fie și cea mai firavă măsură de prevenție. Drept urmare, specialiștii – în frunte cu Rafila – estimează o catastrofă de proporții.

Într-un interviu difuzat de Antena 3 luni seara, ministrul PSD a părut că se dedublează, având un discurs de observator de pe margine și nu de șef al sistemului de sănătate din România. El a spus că introducerea certificatului verde pentru angajați ar fi putut să domolească ascensiunea valului 5 și să mai elibereze presiunea de pe sistemul medical. Dar certificatul verde a fost blocat tocmai de coaliția PSD-PNL, cu acordul președintelui Klaus Iohannis! Cei de la Antena 3 au evitat să-i atragă atenția lui Rafila că tocmai el este cel care ar trebui să ia măsurile pentru că are puterea și că n-are cui altcineva să-i ceară măsuri urgente.

În loc să anunțe planuri și măsuri energice de reducere a numărului de victime, ministrul Rafila face bilanțuri, dă sfaturi și sugestii

Alexandru Rafila, care ar fi trebuit să aibă rolul de locomotivă a pregătirilor pentru uriașul val de infectări ce va urma în România după ce doi ani a spus că predecesorii Nelu Tătaru, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă n-au fost buni la Ministerul Sănătății, se ocupă acum de statistici, sfaturi și sugestii.

El a anunțat că suntem deja pe un trend ascendent al numărului de infectări (lucru pe care-l știe toată lumea), că de la jumătatea lunii ianuarie creșterea bilanțului zilnic va fi accelerată și că, dacă în valul precedent au fost aproximativ 400.000 de cazuri confirmate, în valul cinci este estimată o dublare – adică 800.000.

Realmente de neînțeles, în toată intervenția lui Rafila, este cui anume îi cere el să se ia măsuri și să se introducă urgent certificatul verde. Ministrul PSD al Sănătății vorbește de parcă tot Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă ar fi la minister, iar la guvernare ar fi coaliția PNL-USR, și nu cea PSD-PNL, care are în Parlament o majoritate de 70% și ar putea trece legea certificatului verde în două zile, dacă ar dori.

Declarațiile curioase, de agent constatator și membru al opoziției, pe care ministrul Sănătății, doctorul Alexandru Rafila, le-a dat luni seara despre pandemie

„Deja cazurile cresc. Important este când ajungem la o creștere galopantă, dacă ajungem la o astfel de creștere. Fac un disclaimer, că am mai spus o dată data de 15 ianuarie și erau telespectatori care au considerat că eu sunt un soi de clarvăzător și spun cu precizie și ora. Nu vreau să spun nici ora. Deci, în jurul datei de 15 ianuarie, probabil că o să începem să asistăm la o creștere mai rapidă a numărului de cazuri. Cât de rapidă va fi, câte persoane vor fi afectate, rămâne de văzut. În valul 4 am avut circa 400.000 de îmbolnăviri confirmate, prin diagnostic. 

Câte îmbolnăviri vom avea în valul 5 rămâne de văzut – noi estimăm probabil o dublare a numărului de cazuri în acest val. (…) De evitat, nu ar fi reușit să îl evite, dar cu siguranță profilul valului 5 ar fi fost diferit. Pentru că una este să ai 25-50.000 de cazuri într-o zi și cu o creștere în decurs de 2-3 săptămâni să ajungi, să zicem, de la 5.000 de cazuri la 25.000 de cazuri și altceva este să ai o creștere care este mult mai lentă și să ai într-o săptămână 5.000, 6.000, 9.000, după care să mergi pe un trend descrescător. 

Certificatul verde ar fi putut să frâneze creșterea, adică modul de creștere al numărului de cazuri și lucrul acesta oferea o relaxare a sistemului de sănătate care nu ar fi fost pus în pericol așa cum ar putea să fie dacă numărul de cazuri înregistrate în câteva zile este extrem de mare.

Cu cât întârzie adoptarea unui astfel de document, certificat electronic COVID, sigur că și eficacitatea lui devine tot mai puțin relevantă. Rămâne să vedem dacă acest trend crescător se confirmă, dacă se va accelera transmiterea și, atunci, sigur, că trebuie să găsim și soluții la situația de fapt.

Nu știu să vă spun în acest moment, probabil că săptămânile următoare vor fi hotărâtoare și vom avea un răspuns legat de acest certificat. Cu cât se introduce mai târziu în evoluția unui val pandemic, cu atât utilitatea lui scade.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* GRGORE CARTIANU: Dracii (Povești la gura sobei)

* „Plugușor” șocant al PSD despre aliați: „S-a sculat mai an / Prezident sasan / Și-a încalecat / Pe un cîț drogat, / Cu pene de graur, / Cu foame de aur, / Cu frâu securist, / Cu jeg PNL-ist“

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* S-au băgat conspirații noi la Antena 3. Delirul actorului Florin Zamfirescu: „Este războiul puterilor contra popoarelor!”

* Credincioșii au părăsit slujba când preotul și-a început predica anti-vaccinistă și conspiraționistă

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

Deputat USR: „Nu-l voi ierta pe Victor Socaciu. A primit peste rând rinichii care ar fi salvat doi copii. Am fost la înmormântarea lor”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (51) / Zborul spre iad

* Șumudică l-a dat afară pe nepotul lui Erdogan!

3 COMENTARII

  1. Rafila stie ce face.
    Imaginati-va un val 5 suficient sa faca knock-out sistemul sanitar si armata.
    In paralel cu inceperea invaziei rusesti in Ukraina si Moldova. Cine i-ar opri sa ocupe si Dobrogea?

    Ce manie sa explici orice tradare si sabotaj prin simpla prostie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here