vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNewsS-au băgat conspirații noi la Antena 3. Actorul Florin Zamfirescu, delir cu...

S-au băgat conspirații noi la Antena 3. Actorul Florin Zamfirescu, delir cu mințile îmbâcsite de dezinformări: „Este războiul puterilor contra popoarelor!”

-

Antena 3 a început 2022 în forță, cu noi conspirații înșirate delirant, în prime-time, la emisiunea Subiectiv, moderată de Răzvan Dumitrescu. Invitat în studioul televiziunii lui Dan Voiculescu, actorul Florin Zamfirescu a debitat enormități, fake-news-uri și concluzii eronate pe bandă rulantă, nestingherit în vreun fel de moderator.

Printre altele, actorul – fost purtător de cuvânt al PRM – a spus că atât lui, cât și moderatorului Dumitrescu le-a părut rău că a căzut socialismul în 1989, că tot ce se întâmplă acum e o conspirație pentru reducerea populației planetare și a remarcat, cu subînțeles, că manifestațiile împotriva restricțiilor au loc doar în țările democratice, nu în Rusia și China, unde „nici nu vreau să văd” așa ceva.

Toată emisiunea, de la un cap la altul – 31 de minute – a fost un delir greu de imaginat, instigat și întreținut abil de moderatorul Răzvan Dumitrescu, el însuși sancționat de nenumărate ori de CNA pentru intoxicări și dezinformări pe tema pandemiei.

Punctul de plecare al emisiunii l-a reprezentat manifestația împotriva restricțiilor care a avut loc pe 1 ianuarie în Olanda, unde forțele de ordine s-au ciocnit cu protestatarii. Concluzia lui Zamfirescu a fost că e un război al guvernelor împotriva popoarelor. Asta, deși în toate țările s-a întâmplat ca și în România: numărul celor ieșiți în stradă a fost relativ redus, această minoritate compensând însă prin agresivitate și vehemență.

Cum a ajuns fake-news-ul despre așa-zisul plan de reducere a populației planetare să viruseze mintea unui actor. Zamfirescu a luat de bună știrea falsă difuzată acum 3 ani de Gândește.org

Actorul – care în trecut afirmase, printre altele, că din cauza lui Soros sunt refugiați în Europa – și-a luat elan, spunând că se simte intoxicat de termeni precum pandemie, Covid și vaccin, de care nu vrea să mai audă, și a remarcat cu subînțeles că, iată, doar în țările democratice sunt manifestații împotriva restricțiilor, nu și în Rusia sau China, unde nici nu vrea să vadă. Așa ar trebui să fie peste tot, spune Zamfirescu – să nu fie nicăieri proteste.

- Advertisement -

Șirul aberațiilor nu s-a oprit. Actorul pretinde că totul reprezintă un plan de reducere a populației la nivel planetar, iar drept dovadă a adus așa-zisa declarație a șefei FMI, Christine Lagarde, privind faptul că trebuie făcut ceva pentru că oamenii trăiesc prea mult.

Această așa-zisă știre a fost încă de acum 3 ani demontată ca fiind falsă. Apărută pe Breibart, un site conspiraționist de extremă dreapta din SUA specializat în fake-news-uri, „informația” nu s-a confirmat: Lagarde nu spusese așa ceva, dar în 2016 afirmase, într-o conferință la MIT, că trebuie regândit sistemul de pensii odată cu creșterea speranței de viață.

Afirmația inițială, modificată și reinterpretată, a fost difuzată în presa română de site-ul conspiraționist Gândește.org în cheia unui complot al elitelor occidentale pentru uciderea bătrânilor! Florin Zamfirescu a legat pandemia de acest fake-news pentru a trage concluzia că guvernele n-au cum să dorească binele oamenilor atât timp cât vor să-i omoare. Moderatorul Antenei 3 n-a intervenit, pentru a-i atrage atenția invitatului că propagă un fals.

- Advertisement -

Pentru Zamfirescu, perioada comunistă a fost una în care poporul lua deciziile, spre deosebire de acum, unde părerea oamenilor nu mai contează

O altă minciună spusă de Zamfirescu a fost aceea potrivit căreia el ar fi crescut, în comunism, într-o societate democratică, în care poporul hotăra și lua deciziile, spre deosebire de situația actuală, unde nu mai contează ce spun oamenii! Este o răsturnare totală și de necrezut a realității pe care, de asemenea, moderatorul n-a rectificat-o.

Ca dovadă că nu mai contează votul oamenilor, actorul invocat campania Antenei 3 – pentru care postul a și fost amendat de CNA cu 5.000 de lei – privind așa-zisa fraudare a alegerilor la Sectorul 1 de către Clotilde Armand. În loc să-i spună că nu există dovezi privind frauda și că postul a fost sancționat pentru minciunile proferate, Răzvan Dumitrescu i-a răspuns invitatului că poate cazul fraudei comise de Clotilde Armand a fost unul izolat!

Exemplele pot continua la nesfârșit, întreaga emisiune desfășurându-se în același mod, cu concluzii greșite pornind de la fake-news-uri, prejudecăți și premise false. În seara zilei de 2 ianuarie 2022 a fost, de fapt, la Antena 3, o demonstrație despre cum conspirațiile care au inundat spațiul public pot afecta judecata unui om lipsit de capacitatea de a înțelege și verifica informațiile.

Un fragment din dialogul între moderatorul Răzvan Dumitrescu și actorul Florin Zamfirescu

Florin Zamfirescu: Dacă eu aș fi picat din lună și nu aș cunoaște aceste imagini aș spune că este războiul puterilor contra popoarelor. Popoarele au început să devină mai slabe și ușor de învins de către puterile conducătoare.

Moderator: Ceea ce se întâmplă, se întâmplă în țări democratice…

Zamfirescu: Păi, da’, știu! Că din China și din Rusia nu am văzut! Și nici nu vreau să văd! Ar fi bine să nu existe pe nicăieri! Guvernele au ajuns atât de puternice prin tehnologie încât nu se mai tem de revolta populară. Știți ce înseamnă asta? Eu nu vreau să dau definiție. Înseamnă că bătălia e pierdută. Gata, tehnologia a încălecat… Noi ne temem de inteligența artificială. Asta e!

Moderator: N-ar trebui să ne temem de prostia artificială?

Zamfirescu: Tehnologie poate să fie și prostie pentru că o folosești cum vrei. Cu o mașină poți să calci un om. Tehnologia n-are morală. Se pare că Guvernele au ajuns stăpâne pe o tehnologie care le face să nu se mai teamă de popor. Socotesc că e un moment, poate 2022, un moment de cotitură absolută.

Moderator: În ce sens?

Zamfirescu: În sensul că nu populația, nu masa… Așa am crescut, poporul hotărăște! Ei se fac! Mai există și alegeri, și majorități… Dar nu funcționează. De când am văzut scenele cu Clotilde Armand, de la Sectorul 1, mi-am dat seama că nu contează deloc să te duci la vot. Mai bine nu te duci! Peste tot se întâmplă așa.

Moderator: Suntem în al doilea an. Cum credeți că va fi 2022, dacă începe în felul ăsta?

Zamfirescu: Eu mi-am propus să nu pronunț în emisiune termeni care ne-au intoxicat, efectiv, în acest timp: vaccin, Covid… Am alergie! (…) Nu mai cred în nicio alegere pentru că nu sunt adevărate. La Uniunea Europeană nu e nimeni ales. Am auzit-o pe o parlamentară româncă vociferând extraordinar de argumentat și nu s-a schimbat nimic.

Moderator: Dacă nu mai contează opinia…

Zamfirescu: Toate aceste lucruri sunt dictate de undeva de sus, cine vreți, Dumnezeu, sau natura, care pornește cutremure, dar care sunt cumva dirijate cu un scop. Ne-am înmulțit prea mult pe glob ca număr, cei care își iau sarcina să împuțineze numărul ăsta cred că ei hotărăsc, dar sunt doar instrumente. Li s-a dat posibilitatea să câștige miliarde. Oamenii, indiferent de nivel, vorbesc prostii. Cred că am ajuns la un nivel pe glob al schimbărilor, al pedepselor. Eu nu zic că va veni Judecata de Apoi. Poate asta e! Gorbaciov a fost dirijat să prăbușească socialismul. Că el n-a vrut! El a vrut să întărească! Bine, unora le-a convenit. Nu ne-a convenit mie și dumneavoastră, dar altora le-a convenit!

Moderator: Nouă ne-a convenit atunci, pentru că am spus că în sfârșit iese România de sub gheara URSS.

Zamfirescu: Și a ieșit?

Moderator: Păi, a ieșit!

Zamfirescu: Important e că e sub o gheară! România e veșnic sub o gheară. Dar nu contează. (…) Libertatea nu mai există! Lăsați-mă, domnule, în pace! Conducătorii lumii se temeau și spuneau ce-i de făcut că suntem prea mulți pe glob, că trebuie să facem ceva, Christine Lagarde, și acum aceiași au atât de multă grijă să nu ne îmbolnăvim, să nu pățim ceva! Lumea nu-i tâmpită! Lumea știe! Și ce nu știe, simte! Subteran circulă toate și nu poți minți în față! Ăsta e secolul minciunii! (…) Aici, în România, s-au luat mai puține măsuri dure și iată că o ducem mai bine! (…)

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Revelionul de coșmar al lui Mălin Bot: a ajuns la urgență cu logodnica sa, care a fost operată la miezul nopții dintre ani

* FOTO+VIDEO. Revelionul TV girat de Rareș Bogdan: „Asta-i marfă de gagică / Du-te fără frică!”. Spaima pensiilor speciale a dat-o pe „Pușca și cureaua lată / Ce bărbat eram odată”

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* Șoc în sondajul lui Palada: PSD în picaj, AUR trecut de 20%, PNL prăbușit la 15%, USR are 12%. Partidul lui Orban intră direct pe locul 6

* Deputat USR: „Nu-l voi ierta pe Victor Socaciu. A primit peste rând rinichii care ar fi salvat doi copii. Am fost la înmormântarea lor”

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

* Pentru nenorocirile făcute în anii ’90, îi plătim lui Răzvan Theodorescu peste 5.000 de euro pe lună!

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (49) / Portavocea neagră

Rusia și-a ales campionii din România în 2021: Cristoiu, Roșca Stănescu, Ciutacu, Anca Alexandrescu, Răzvan Dumitrescu

* Președintele Chinei începe anul cu o minciună enormă și cu o amenințare: după Hong Kong, vrea și Taiwanul! Se anunță război în Extremul Orient

- Advertisement -

3 COMENTARII

  1. Oribil personaj. Promotor al mizeriei comuniste. Stie ca sunt multi care gandesc asa si crede ca el le apare ca un sosoc care ii mangaie pe crestet si le pronunta „gandirea” comod conservata din lipsa de capacitate de a intelege lumea actuala…Florin Zamfirescu e grotesc. Un bolsevic jalnic, nu si-a gasit alta vocatie !

  2. VARANU IA BANI DIN TOATE PARTILE. IA MILIOANE DE EURO PENTRU CATEVA MINUTE PE ZI PROPAGANDA PROVACCINARE.

    IN REST MERCENARII SI SOLDATII VARANULUI TOARNA PROPAGANDA, CONSIPRATII, ZOAIE VARANE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -