Pierzătorii din „echipa câștigătoare”: Violeta Vijulie a fost dată afară de la ANFP după doar 4 luni, ca să-i facă loc unui PSD-ist din „echipa Dăncilă”

6
5616
Violeta Vijulie astă-vară, la mare, în timpul Școlii de Vară a PNL, după ce a fost numită șefa ANFP

La patru luni după ce se bucura că eliminarea USR de la guvernare a readus-o în fruntea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), liberala gălăgioasă Violeta Vijulie a fost dată afară încă o dată, pe 3 ianuarie, pentru a-i face loc unui PSD-ist cu proptele mai mari. În locul PNL-istei, premierul Ciucă l-a numit pe Vasile-Felix Cozma, consilier PSD în Consiliul Județean Bihor.

Nicolae Ciucă a semnat luni decizia de demitere a Violetei Vijulie de la ANFP, instituție al cărei președinte are rangul de secretar de stat, scrie News.ro.

Membră PNL din 2003, Vijulie a părut că mizează oportun, astă-vară, pe „echipa câștigătoare” a lui Florin Cîțu în lupta internă din PNL, după ce la începutul anului trecut fusese îndepărtată de la șefia ANFP pentru ca în loc să fie pus un membru USR – Liviu Mălureanu. Vijulie ocupase postul de vicepreședinte la ANFP în intervalul ianuarie – octombrie 2020, iar între octombrie 2020 și februarie 2021 – pe cel de președinte.

Așteptata victorie a lui Cîțu la Congresul PNL și eliminarea USR de la guvernare păreau de bun augur pentru Violeta Vijulie, care a fost readusă, pe 13 septembrie 2021, în fruntea ANFP.

În acest timp, liberala avea intervenții care se doreau tăioase – dar unele erau de-a dreptul isterice – în emisiunile TV, acuzând și criticând inamicii politici ai PNL și ai „echipei câștigătoare”. Uneori, efectul obținut era însă contrar. Cu trei zile înainte să fie repusă șefă la ANFP, ea stârnea hohote de râs în studioul Antenei 3 afirmând că „niște mahări de la AUR l-au luat pe sus pe domnul Florin Roman“. După ce a reușit să-și recapete seriozitatea, moderatoarea a întrebat-o ce-a vrut să spună, iar Violeta Vijulie s-a afundat în ridicol: „Mahări, adică gorile!”.

Conform DEX, „mahăr” nu înseamnă „gorilă, bodyguard” etc, ci “șef, personaj puternic, important, influent”.

Până la urmă, victoria Violetei Vijulie a fost de scurtă durată. ANFP a fost dat de PNL pe mâna PSD, care l-a pus în loc pe fostul șef al agenției din perioada Guvernului Dăncilă.

Florentina-Violeta Vijulie (44 de ani) este sora jurnalistei Elena Vijulie, șefa site-ului Europa Liberă și soția scriitorului Stelian Tănase.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Daniel Ghiță (deputat PSD), declarații imbecile: „Hohenzollern, familie degenerată formată din hoți, sperjuri, trădători și criminali” / „A ținut poporul român în sărăcie, nedreptate, abuzuri infinite“

* GRGORE CARTIANU: Dracii (Povești la gura sobei)

* „Plugușor” șocant al PSD despre aliați: „S-a sculat mai an / Prezident sasan / Și-a încalecat / Pe un cîț drogat, / Cu pene de graur, / Cu foame de aur, / Cu frâu securist, / Cu jeg PNL-ist“

Dezlănțuire de ură a unui anti-vaccinist român din Suedia față de fiica sa, doctorița Laura Ghibu, care a îndrăznit să-i pună la punct idolii conspiraționiști: Dana Budeanu, Monica Pop și popa Terheș

* S-au băgat conspirații noi la Antena 3. Delirul actorului Florin Zamfirescu: „Este războiul puterilor contra popoarelor!”

* Credincioșii au părăsit slujba când preotul și-a început predica anti-vaccinistă și conspiraționistă

Radu Moraru către Șoșoacă: „Diana, draga mea, te implor: ia-mă consilier!” / „Ești inteligentă, Kovesi e zero pe lângă tine” / „Te-aș pune șefa procurorilor din România, să bagi spaima în toți” / „Dacă facem echipă, nu ne mai învinge nimeni”

Deputat USR: „Nu-l voi ierta pe Victor Socaciu. A primit peste rând rinichii care ar fi salvat doi copii. Am fost la înmormântarea lor”

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (51) / Zborul spre iad

* Șumudică l-a dat afară pe nepotul lui Erdogan!

6 COMENTARII

  1. Imi este antipatica aceasta Vijulie, dar de ce politicienii isi permit sa se joace cu functiile? Daca au demis-o, sa explice care sunt motivele.
    E clar ca e necorespunzatoare, dar A NU MOTIVA DEMITERILE A DEVENIT O OBISNUINTA. Dupa cum a devenit o cutuma sa numesaca la sefia lor NU persoane competente, ci protejati.
    Daca e incapabila, de ce a fost numta? Cel care a numit-o sa deconteze!
    Este unul dintre motivele care fac ca institutiile statului sa nu functioneze, sa fie VARZA, iar STATUL sa fie ca o RABLA TRACTATA DE NISTE GLOABE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here