Aleph News: În avionui prăbușit la Milano se aflau și două fiice ale unui jurnalist român

0
3492

Noi detalii despre avionul YR-PDV prăbușit duminică peste un cartier de case de la periferia orașului Milano, la scurt timp după ce decolase de pe aeroportul Linate cu destinația Olbia (Sardinia). Presa italiană confirmă că pilotul aeronavei era român, se numea Dan Petrescu și avea 30 de ani – o spune explicit „Corriere della Sera”.

Dan Petrescu, pilotul avionului privat, este fiul lui Dan Ștefan Petrescu (68 de ani), pe care destule personaje din lumea business-ului și a finanțelor îl considerau a fi fost cel mai bogat român și cel mai influent jucător din piața imobiliară. Averea lui Dan Ștefan Petrescu era estimată la 3 miliarde de euro.

Printre pasagerii care au pierit în tragedie se numără și o franțuzoaică de 65 de ani, născută în România, precizează „Corriere della Sera”. Ar putea fi soția miliardarului Dan Ștefan Petrescu, despre care se știe sigur că se numără printre victime.

Dan Ștefan Petrescu și soția sa aveau rezidența la Monte Carlo.

O informație șocantă a fost lansată duminică seara de Aleph News, televiziunea lui Adrian Sârbu: la bordul avionului prăbușit la Milano se aflau și două fiice ale unui jurnalist român! Nu sunt furnizate detalii.

O altă victimă a fost bebelușul de câteva luni pe care Dan Ștefan Petrescu și soția sa îl botezaseră cu o zi înaintea zborului fatal spre Sardinia. Micuțul se afla la bord împreună cu părinții săi, buni prieteni ai familiei Petrescu.

MAE se mișcă greu în weekend: a reușit să confirme doar „doi cetățeni români, cu dublă cetățenie”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat, printr-un comunicat, că printre persoanele decedate în urma prăbușirii avionului se numără și doi români cu dublă cetăţenie.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Milano, s-a autosesizat în urma informațiilor publicate de presa italiană cu privire la prăbușirea unui avion de mici dimensiuni la periferia orașului Milano și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile italiene pentru a obține informații referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular, din cercetările efectuate până la acest moment rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Consulatul General al României la Milano continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedurile specifice, respectiv facilitarea repatrierii corpurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Tragedie la Milano: cel mai bogat român a murit împreună cu soția sa și fiul lor, în avionul prăbușit peste o casă! Aeronava era pilotată de fiul miliardarului rezident la Monte Carlo

* În avionul prăbușit la Milano se afla și bebelușul de câteva luni pe care tocmai îl botezase miliardarul Dan Petrescu

* Furioasă că a pierdut președinția USR-PLUS, „tabăra Barna” a impus radierea „PLUS”: partidul se va numi USR!

EDITORIAL. Marea înfrângere a unui politician mărunt: Klaus Iohannis

* CTP: „Ești președintele țării de 7 ani și spui că «statul a eșuat»? În loc să spui: «Eu am eșuat. Dacă statul a eșuat, și eu am eșuat»”

* Cîțu l-a demis pe șeful USR-ist din Sănătate pentru că n-a făcut ceea ce însuși Cîțu i-a interzis prin OUG!

* Premierul Cîțu l-a numit la Justiție pe sinecuristul perfect: membru în 17 Consilii de Administrație, toate la stat, în toate guvernările! Bonus: masterand al Academiei SRI

* OPINIE. Țara prizelor defecte. România, locul unde se trăiește și se moare în flăcări, ritualic, sub blestemul lui „las-o, bă, că merge și așa!“

* Fostul președinte Saakașvili s-a întors în Georgia după 8 ani de exil și a fost arestat, cu o zi înainte de alegeri. Stătea ascuns într-un apartament și s-a dat de gol pe Facebook

* FOTO. Noua Arcă a lui Noe: yachtul nuclear al salvării planetei. Vor urca în el doar bogaţii lumii şi experţii în schimbări climatice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here