Bătut de jandarmi pe 10 august, europarlamentarul Vlad Gheorghe sare în ajutorul ucrainenilor care fug de ruși

0
3660

Europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR) anunță crearea unui grup de voluntari și donatori care va avea ca scop ajutorarea refugiaților din Ucraina, în cazul în care Rusia va ataca această țară. 

De profesie avocat, Vlad Gheorghe a devenit europarlamentar, pe lista USR, după ce imaginile suprinse în timp ce era bătut de jandarmi, în Piața Victoriei, pe 10 august 2018, i-au oripilat pe milioane de români și s-au viralizat pe rețelele de socializare.

Îngrijorat de situația din Ucraina și de semnalele tot mai clare care arată că Rusia va ataca această țară, el a anunțat crearea unui grup de voluntari care are ca scop ajutorarea refugiaților care vor sosi în România.

Vlad Gheorghe amintește că „sunt peste 150.000 de oameni în comunitatea românească din Ucraina, iar pentru ei și pentru toți ceilalți cetățeni în nevoie avem datoria să întindem o mână de ajutor”.

Europarlamentarul anunță și crearea unui grup de Facebook, Uniți pentru Ucraina, și îndeamnă oamenii să i se alăture.

Vlad Gheorghe
Europarlamentarul Vlad Gheorghe, bătut de jandarmi pe 10 august, în Piața Victoriei

Anunțul lui Vlad Gheorghe, pe Facebook

„Uniți pentru Ucraina!

Din păcate, agresiunea Rusiei asupra vecinilor noștri din nord este o realitate din ce în ce mai apropiată și trebuie să fim pregătiți să-i ajutăm.

Românii au demonstrat în toate momentele de criză că sunt Oameni. Am creat un grup pentru voluntari, donatori, toți cei care vor și pot să-i ajute pe cei ce vor fi nevoiți să fugă din fața războiului.

Sunt peste 150.000 de oameni în comunitatea românească din Ucraina, iar pentru ei și pentru toți ceilalți cetățeni în nevoie avem datoria să întindem o mână de ajutor.

Cu siguranță vor exista structuri de stat și internaționale care să ajute, cu siguranță societatea civilă se va mobiliza. Ca europarlamentar, am luat împreună cu colegii mei din delegația USR toate măsurile posibile prin atribuții să evităm un conflict, vom solicita ajutor de urgență pentru Ucraina, dar dincolo de politică, suntem și rămânem oameni, mai ales în momente ca astea.

Să fim pregătiți să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi! Suntem mereu mai puternici împreună!

Chiar acum ne organizăm. Încă nu știm exact ce se va întâmpla. Vedem de la zi cu zi ce probleme vom avea de rezolvat.

Dacă Rusia atacă Ucraina, există o probabilitate destul de mare să avem refugiați din Ucraina în Republica Moldova și România.

Caz în care trebuie să pregătim alimente, haine de iarnă și servicii specifice. Prin urmare vom avea nevoie de voluntari pricepuți la colectare, depozitare, transport, coordonatori locali în zonele în care ajung refugiații.

Ne vom organiza pe grupuri de intervenție și pe centre de acțiune. Pe măsură ce ne organizăm, revin cu actualizări pe grup.

Să sperăm că nu va fi nevoie. Dar lucrurile nu arată prea bine. Vă țin la curent. #PuterniciÎmpreună.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Liiceanu face zob cooperativa Gâdea – Antena 3: daune morale de 20.000 de euro, după un proces de calomnie! „Vidanjorul lui Voiculescu” afirmase, abject, că filosoful și-a bătut soția când era însărcinată

* PSD l-a rezolvat și pe Nelu Barbu de la B1 TV: jupân la Registrul Auto Român, cu 2.500 de euro pe lună! E a 8-a sinecură a sa în 5 ani. Dăncilă îl trimisese consul la Shanghai, Orban l-a revocat

* Rusia nu-și mai poate face mendrele în România! Patru evenimente care rescriu istoria, în două zile. Ambasadorul Kuzmin a fost convocat să dea explicații despre Deveselu și tezaur, șeful NATO vine la București, Guvernul român face ședință la Chișinău

* Să mulțumim Cerului, în română și ucraineană, că Putin nu a negociat cu Trump belicoasele-i pretenții!

Un general rus dezvăluie adevăratul motiv pentru care Putin vrea să invadeze Ucraina: să-și păstreze bogăția furată de la popor! „Îi cerem să renunțe la politica criminală de provocare a unui război. Demisia!”

Cel mai dur atac al lui Nicușor Dan la adresa Antenei 3: „Minte isteric, pentru a o pune pe Firea din nou primar”; „o mașinărie infernală”, care „manipulează, dezinformează, distorsionează, înveninează”, face „presiuni josnice”

Procurorii dau iama în căpeteniile AUR: dosare penale pentru George Simion, Călin Georgescu și Diana Șoșoacă! Georgică-muștiuc e încadrat la ultraj, Prostul Solemn la cultul fasciștilor, iar Senatoarea Urlătoare are mai multe capete de acuzare

Tatăl lui George Simion, condamnat penal pentru că a bătut 5 polițiști! Ulterior, a lovit și un reporter. „E scandalagiu, îi place băutura. Dacă mergi la el, ai grijă! E foarte violent!”

Pensii speciale de magistrat, date pe furiș de PSD-iști. Propunere de extindere a numărului de beneficiari

* SERIAL (84) / Căpitanul Ceaușescu, prizonier în camion

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.