Agitație în culisele Sistemului: oligarhul Dan Voiculescu îl șantajează pe Ciolacu. Patronul Antenei 3 amenință că-l susține pe Geoană la prezidențiale dacă nu primește mai multe locuri pe listele PSD

3
2572
Mircea Geoană a fost susținut de oligarhul Dan Voiculescu și trustul său de presă la alegerile prezidențiale din 2009, dar a pierdut în fața lui Traian Băsescu

În culisele sistemului care controlează România au început deja presiunile și luptele în vederea celor 4 rânduri de alegeri care vor avea loc în 2024: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Oligarhul Dan Voiculescu îl șantajează pe Marcel Ciolacu, amenințând că-l va susține pe Mircea Geoană la alegerile prezidențiale dacă nu primește un număr mare de locuri eligibile pe listele PSD.

Patronul trustului de presă care deține Antena 3 și Antena 1 repetă același joc pe care-l face de peste un sfert de secol – în schimbul susținerii mediatice, vrea ca PSD să-i asigure un număr de locuri eligibile pentru oamenii pe care vrea să-i trimită în Parlamentul European, Parlamentul României și la diverse primării, consilii locale și consilii județene din țară.

Dan Voiculescu ar vrea să-i ofere susținere mediatică lui Mircea Geoană care intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din toamna viitoare, scrie Dan Tăpălagă în G4Media.ro, citând surse politice.

De fapt, este obișnuitul joc al lui Dan Voiculescu. Acesta profită de conjunctură, deoarece Marcel Ciolacu are la rându-i ambiții mari, visându-se președintele României. Liderul PSD are susținerea sistemului, mizează și pe serviciile secrete, pe toată puterea dată de funcția de premier, care vine la pachet cu resursele statului. Scenariul e deja pregătit, ar urma ca lui Marcel Ciolacu să i se pregătească în turul II un adversar din partea extremei drepte, astfel încât, prin comparație, românii să îl considere un rău mai mic.

Însă Marcel Ciolacu este un personaj fără anvergură, fără charismă, fără cultură generală și cu atât mai puțin politică – un fost bișnițar de blugi în piața din Buzău, „o cizmă”, după cum îl caracteriza activistul Valeriu Nicolae după ce i-a studiat îndeaproape traiectoria. Fără sprijinul puternic al televiziunilor controlate de oligarhi, care ar urma să ascundă publicului românesc toate bubele lui Ciolacu, acesta nu are nicio șansă.

În acest context, susținerea asigurată de Dan Voiculescu devine vitală. Oligarhul securist transmite pe canale subterane semnale că vrea să-l sprijine pe Mircea Geoană, băiatul fostului general de Securitate din regimul comunist Ioan Geoană. Acum secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană desfășoară deja de un an, prin intermediul soției sale, Mihaela Geoană, o intensă activitate de lobby, căutând sprijinul partidelor din sistem pentru a candida din nou la funcția de președinte. Prima oară, în 2009, Geoană a fost învins la limită de Traian Băsescu.

La fel ca și în 2009, Geoană caută susținerea sistemului. Dan Tăpălagă scrie în G4Media.ro că ar fi vorba de un nucleu reprezentat de PSD, PUSL (partidul lui Dan Voiculescu), ALDE și, eventual, un alt partiduleț ecologist.

Numai că acest proiect nu se potrivește cu planurile lui Marcel Ciolacu. Dan Voiculescu profită de situație și transmite PSD-ului că nota de plată va fi foarte mare dacă vrea ca milioanele de spectatori ai Antenelor să fie direcționați către Ciolacu și social-democrați anul viitor. Concret, oligarhul vrea un număr mare de oameni puși de el pe listele eligibile ale PSD în alegerile locale, europarlamentare și parlamentare.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Al doilea „Colectiv” în guvernările Iohannis-PSD: doi morți și 56 de răniți în iadul de la Crevedia. Afacerea criminală a primarului PSD din Caracal

* Filiera mafiei PSD care a asigurat protecția „baronilor gazului” din Caracal. Primarul-nabab e omul lui Paul Stănescu

* Abia vârât în Guvern, Ponta emite abjecții anti-occidentale: „Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român!”. Mesajul șocant e transmis, practic, de Guvernul României către statele care au sărit să ne ajute cu marii arși în explozia de la Crevedia

* Evul Mediu PSD: Ciolacu și „baronii gazului” din clanul Doldurea, zugrăviți ca voievozi împreună cu Brâncoveanu și Basarab într-un tablou din restaurantul primarului de Caracal!

* Toți știau ce se întâmpla la stația GPL ilegală a primarului PSD! Martori: mirosea a gaz tot timpul, poliția păzea intrarea. 7 instituții fuseseră sesizate, dar plângerile au fost „îngropate” până când totul a sărit în aer

* Imensa nesimțire a lui Ciolacu, întrebat despre primarul PSD care patrona bomba cu gaz de la Crevedia: „Și eu sunt fiul cuiva, fiecare dintre noi e copilul cuiva. Nu e în atribuția mea de serviciu să iau legătura cu tatăl nimănui”

* Bancuri cu PSD: Ciolacu îl dă afară din partid pe primarul din Crevedia, dar nu și pe cel din Caracal, patronul stației GPL ilegale care a sărit în aer și mare sponsor al partidului!

PSD și-a trimis avocata din Constanța să salveze de pușcărie beizadeaua drogată care a omorât doi tineri

Stolojan: „Reforma de acum a pensiilor speciale e o caricatură. Cei care se revoltă contra PNRR nu înțeleg nimic”

Încă o pensionare rușinoasă, după cea a șefului DNA: procurorul general „a tras pe dreapta” la 50 de ani, cu o pensie de peste 5.000 de euro!

3 COMENTARII

    • Banditul securist Felix a jefuit toată viața dar acum s-a pocăit, să-l iertăm, maică … 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here