Afaceriștii Dinu Pescariu și Claudiu Florică scapă de pușcărie în dosarul Microsoft, dar li se confiscă 22,7 milioane de dolari

0
2926
Claudiu Florică (stânga) și Dinu Pescariu vor să rămână și cu banii după ce au scăpat de închisoare. FOTO: Digi24

Afaceriștii Dinu Pescariu și Claudiu Florică au scăpat de pușcărie în dosarul Microsoft, pe motiv că faptele s-au prescris, dar statul român va încerca să recupereze de la ei suma de 22.787.515 dolari, scrie jurnalistul Ionel Stoica în publicația ziare.com.

Potrivit deciziei date pe 24 martie 2020 de Tribunalul București, s-a constatat că a intervenit prescripția faptelor penale de care erau acuzați Pescariu și Florică într-unul din procesele intentate de DNA pentru spălare de bani. Dosarul era disjuns din ancheta Microsoft.
Judecătorul a dispus încetarea procesului penal în cazul celor doi. Totuși, instanța a stabilit că statul va trebui să le confiște sumele de bani care au făcut obiectul infracțiunii: 10.858.479 de dolari în cazul lui Claudiu Florică și 10.858.479 de dolari în cel al lui Dinu Pescariu. Se adaugă alți 1.070.557 de dolari de la un al treilea personaj, Dragoș Șerban, parte în tranzacțiile financiare din acest caz.

A fost menținut sechestrul asigurator pus de procurorii DNA pe conturile bancare, bunurile mobile și imobile ale celor trei. Pescariu și Florică au făcut apel la această sentință: sunt nemulțumiți că au scăpat doar de pușcărie, vor să păstreze și banii.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Mașinăria de falsificat semnături a PSD. „Ne cam doare degetul” / „Să le pun motor la cur, la mâini?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here