Primul cadru medical ucis de coronavirus: o asistentă din Constanța, de 54 de ani, revenită recent din Turcia

0
5950
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța

Primul cadru medical din România care moare în pandemia de coronavirus, fiind infectat cu Covid-19, este o asistentă edicală din Constanța. Avea 54 de ani și călătorise luna trecută în Turcia. După revenirea în țară, n-a mai trecut pe la spital.

Anunțul sec al Grupului de Comunicare Strategică: „Deces 117. Femeie, 54 ani, jud. Constanța. Revenită din Turcia pe data de 13.03.2020, confirmată pe data de 19.03.2020 în SCBI Constanța. Avea condiții medicale pre-existente (obezitate morbidă); bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni. Data decesului: 02.04.2020”.

Așadar, femeia a revenit din Turcia pe 13 martie, nu s-a mai întors la serviciu (pentru că se simțea rău), a mers să-și facă testul de coronavirus la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, iar pe 19 martie a primit rezultatul: pozitiv. Era infectată cu agresivul virus.

La 20 de zile de când s-a întors din Turcia, la două săptămâni după ce a primit vestea infectării cu coronavirus, asistenta medicală a murit.

Statistic, este decedatul cu numărul 117 în această pandemie necruțătoare. Ea devine însă primul cadru medical răpus de Covid-19 în România. Cu precizarea că nu meseria de asistentă medicală a purtat-o spre moarte, ci călătoria făcută în Turcia, unde a contractat virusul.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here