sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăMainAcuzații teribile aduse Secției Speciale: luare de mită și reactivarea rețelor de...

Acuzații teribile aduse Secției Speciale: luare de mită și reactivarea rețelor de infractori. Printre beneficiari, Puiu Popoviciu

-

Acuzații și suspiciuni extrem de grave vizează procurorii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), supranumită Secția Specială. Magistrații SIIJ sunt văzuți acum de sistemul judiciar ca niște persoane corupte, care iau mită pentru a ajuta infractori și care execută ordine politice.

Procurorul Bogdan Pîrlog, copreședintele Asociației Inițiativa pentru Justiție, a declarat pentru Ziare.com că Secția Specială a reactivat rețelele de corupție din magistratură, după ce DNA reușise să le limiteze influența. Potrivit lui Pîrlog, printre beneficiarii acestor evenimente s-a numărat și fugarul Puiu Popoviciu.

Pîrlog nu este primul magistrat care acuză așa ceva. Într-un interviu de anul trecut, Crin Bologa, procurorul-șef al DNA, afirma exact același lucru: SIIJ îi protejează pe magistrații corupți și îi atacă pe cei cinstiți!

Înființată de Liviu Dragnea și Tudorel Toader pe 22 octombrie 2018, Secția Specială a fost gândită de puterea PSD, acum doi ani, ca o unealtă prin care urmau să fie terorizați procurorii și judecătorii care mișcă în front și nu execută comenzile politice.

- Advertisement -

SIIJ a reactivat rețelele de corupție din Justiția anilor ’90, acuză procurorul Pîrlog. Ideea de a-l ancheta pe Frans Timmermans ne-a umplut de ridicol

Era un efort al mafiei reprezentate de Dragnea pentru a recăpăta controlul, așa cum fusese pe vremea lui Cătălin Voicu. Dar în doi ani, sub comanda Adinei Florea, SIIJ n-a reușit să condamne niciun magistrat. În schimb, a deschis anchete și dosare pe numele unor judecători care au condamnat clientela mafiei.

Secția Specială a fost și protagonista unor inițiative de-a dreptul umoristice: i-a deschis dosar penal pentru constituire de grup infracțional organizat lui Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, pe motiv că a întocmit un raport MCV nefavorabil regimului Dragnea!

Procurorul Bogdan Pîrlog spune că anchetele ridicole sau cu dedicație ale acestei secții au avariat foarte tare imaginea României în Europa. Pîrlog a declarat, pentru ziare.com, că s-ar impune, pur și simplu, expertiza psihiatrică pentru șefa secției, Adina Florea. În plus, sincronizarea discursului SIIJ cu cel al avocaților lui Puiu Popoviciu, la Londra, naște suspiciuni majore.

- Advertisement -

Procurorul Bogdan Pîrlog despre Secția Specială: “Par că acționează efectiv ca la o comandă. S-au reactivat rețelele de corupție din anii ‘90 din magistratură“

“(…) Pentru actul de justiție însă, operaționalizarea SIIJ a reprezentat un cost enorm. În primul rând, avem suspiciunea că s-au reactivat rețelele de corupție din anii ‘90 din magistratură, care de bine, de rău, erau inhibate de activitatea DNA. Acum, însă, nu mai au nicio frică. Imaginea de protecție cu privire la orice deviație, dacă aparții grupului de interese potrivit, pe care a proiectat-o SIIJ-ul, este ceea ce a făcut cel mai mult rău.

Restul, tentativele lor penibile și abuzive de anchete, ne-au făcut praf imaginea în toată Europa. Cercetarea lui Frans Timmermans pentru constituire de grup infracțional organizat având ca obiect întocmirea raportului MCV, constituie un abuz și a făcut un rău imens României. Inițiativa pentru Justiție a cerut atunci public ca Adina Florea să fie dusă la expertiză psihiatrică! Până în prezent, nu avem date ca această verificare să fi fost efectuată.

Și, după cum se vede mai nou, par că acționează efectiv ca la o comandă. Vă mărturisesc că în sistemul judiciar au apărut tot mai multe întrebări cu privire la procurorii SIIJ și posibilitatea favorizării unor făptuitori în schimbul unor foloase materiale necuvenite. Spre exemplu, în cazul continuării urmăririi penale față de judecătorul Tudoran, aceasta pare făcută ca să-l ajute direct pe Puiu Popoviciu. Practic, sesizarea se mulează pe concluziile puse și apărările din fața instanței britanice. Oricum, ilicitul unor astfel de acte nu ar avea cine să îl cerceteze, pentru că ar trebui să se cerceteze ei pe ei!

Cât despre activitatea efectivă a Secției Speciale, o știm: în 2019, au lucrat două rechizitorii și au avut două achitări. Acum, cred că au ajuns la trei rechizitorii și două achitări. Una este a procurorului Eugen Stoina, cu alcoolemia, deci nu au fost în stare să facă un dosar de alcolemie, și dosarul cu procurorul de la Slobozia, care amendase un polițist. Ăsta este rezultatul final al Secției Speciale“.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Eram la Scroviștea, cu soțul meu. Stănescu și Dragnea mi-au cerut amnistia și grațierea”. În cartea ei, Dăncilă susține că, dacă ar fi fost la Guvern pe 10 august 2018, represiunea ordonată de Dragnea și Carmen Dan n-ar fi avut loc

- Advertisement -

5 COMENTARII

  1. 80% dintre magistrați sunt corupți, la ce să ne așteptăm, dacă ar începe o reorganizare se pot da unii AFARĂ iar care ar rămâne s-ar gândi de două ori să facă matraprazlâcuri !!

  2. Aceasta individa profund corupta si paralela cu functia ce o detine poate fi pentru cetatenii cinstiti ‘ persona non grata’ ; dar atata timp cat este sustinuta si tinuta in brate (la propriu) de colegul ei constantean devenit judecator constitutional , nesimtita floarea ne rade la toti in fata. Romanie tara de vis.. si mafie pe masura.

  3. Aici, în Constanța, acest cuplu de amanți, Cristian Deliorga (numit de către P.S.D. la Curtea Constituțională, printre … „CEI NOUĂ DUMNEZEI AI ROMÂNIEI”!) și Adina Florea, sunt (DE MUUUUUULTȚI ANI!) cunoscuți ca fiind… „SACU’-și-PETECU'”!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -