vineri, aprilie 12, 2024
AcasăNewsAcțiune antimafia uriașă a DIICOT: 457 de percheziții simultan în București și...

Acțiune antimafia uriașă a DIICOT: 457 de percheziții simultan în București și 3 județe. 367 de persoane duse la audieri!

-

Vastă operațiune a DIICOT în dimineața zilei de miercuri: procurorii și mascații au dat buzna, simultan, la 457 de locuințe din București și alte 3 județe. Sunt vizate mari rețele ale Mafiei. Sunt căutate să fie duse la interogatoriu un număr uriaș de persoane: 367!

Conform Parchetului Antimafia, este vorba de dosare care sunt în lucru din 2018, rețelele mafiote având filiale în București, Prahova, Giurgiu și Neamț. Procurorii urmăresc grupuri infracționale organizate specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică și trafic de droguri.

Extensia acestor grupări mafiote este în exteriorul țării și duce în special către Occident.

Comunicatul DIICOT

La acest moment, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii  DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului cu consecințe deosebit de grave. 

- Advertisement -

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul DIICOT, începând cu anul 2018. 

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Acțiunea relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de persoane și de minori, precum și  orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, parte a eforturilor autorităților române de aplicare a legii, de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional. 

- Advertisement -

Totodată, sunt vizate și grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte aflate în competența de investigare a DIICOT care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor. Acțiunile urmăresc, în final, crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor și nu în ultimul rând protecția victimelor infracțiunilor.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Restaurație PSD-istă: Marian Neacșu, condamnat definitiv pentru corupție, va fi secretarul general al Guvernului Ciucă

Revolta se extinde, PNL în pragul imploziei. Ciucu, Sighiartău și Gorghiu îl fac praf pe Cîțu, Motreanu îi cere demisia

* Raluca Turcan îl acuză pe Florin Cîțu de „comportament de tip interlop”. Acum două luni îl susținea frenetic să ia șefia PNL

Primarul Ciucu (PNL) citează, resemnat, din Leonard Cohen: „Toată lumea știe, căpitanul a mințit / Băieții buni au pierdut / Barca se scufundă”

Și Ana Blandiana se revoltă! „După perioada Dragnea, îmi e din nou rușine. PNL va ieși distrus din această poveste. Klaus Iohannis e principalul vinovat. Totul s-a învârtit în jurul unui personaj inventat de el”

Primar PNL: „În maximum 6 luni vom avea un nou Congres, deoarece astăzi PNL nu are un lider!“

Ciucă a cerut să fie indexate și pensia sa și cea a soției („pensii de serviciu”), dar și pensiile speciale! Cei doi au acum 4.600 de euro pe lună, de la MApN

* VIDEO. Teoria dementă a unui fruntaș AUR la dispariția antivaccinistului Făgădaru: „Ne-au omorât un camarad. Avea sacul negru pregătit sub monitor” / „Criminalii așa au omorât mii de oameni nevinovați la ATI, cu protocoalele lor” / „Nemernicii l-au sacrificat ca să-l dea exemplu”

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -