Poveste din filmele cu proști pe șantierul podului de la Doamna Ghica, din Sectorul 2, care încurcă de un an traficul în cartierul bucureștean Colentina: Termoenergetica sparge asfaltul abia turnat: a uitat că mai e o conductă de modernizat, scrie HotNews.ro! Compania municipală care ține de Primăria București își dăduse avizul pentru turnarea asfaltului, anunțând în scris că nu mai are nicio lucrare de executat în zonă.
Cazul este antologic și emblematic despre felul în care companiile de stat știu să lucreze în România. Termoenergetica și-a dat avizul pentru finalizarea lucrărilor la pasaj, s-a turnat asfalt, se pregătea repornirea circulației, după care compania a revenit și a înștiințat Primăria Sectorului 2 că trebuie să facă lucrări de modernizare care vor dura două luni!
Dacă Termoenergetica se ține de promisiune, atunci asfaltul va putea fi turnat din nou la pasaj la mijlocul lunii noiembrie, când se va fi instalat deja sezonul ploios, ceea ce poate duce la alte întârzieri.
Primarul Sectorului 2: „Termoenergetica ne-a dat aviz pentru finalizarea lucrărilor la pasaj, nu a specificat că mai trebuie să facă lucrări. Acum ne pune în situația în care fără această intervenție va suferi de frig un cartier întreg“
Termoenergetica a fost condusă până de curând de finul Gabrielei Firea, David Alexandru Burghiu (35 de ani), unul dintre bugetarii indispensabili ai României. După venirea lui Nicușor Dan la conducerea Primăriei, Burghiu a căzut tot în picioare, fiind mutat administrator special la Radet. Acesta face parte mai departe din Consiliul de Administrație al Termoenergetica, laoaltă cu alte personaje fidele Gabrielei Firea, precum celebra Speranța Cliseru, fostul prefect al Capitalei implicat în 10 august 2018 în represiunea violentă a manifestației anticorupție.
Pe șantierul de la Doamna Ghica, asfaltul care va fi spart din nou este pe porțiunea dintre Șoseaua Petricani și Doamna Ghica, adică va traversa intersecția.
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a spus pentru HotNews ca n-a avut încotro și a trebuit să dea aviz acestei lucrări, altfel locuitorii din zonă ar fi stat în frig la iarnă: „În acest moment, în acea zonă se află o conductă care poate transporta doar apă caldă menajeră, nu și pentru încălzire. Termoenergetica ne-a explicat că pentru ca acea zonă să aibă căldură la iarnă, are nevoie să facă o intervenție care durează două luni de zile. Lucrările vor începe undeva pe 20 septembrie. Soluția ar fi fost să știm de această lucrare dinainte și să se facă intervențiile înainte de turnarea asfaltului. Din păcate suntem încă în urmă cu planificarea intervențiilor și deși Termoenergetica ne-a dat aviz pentru finalizarea lucrărilor la pasaj, în momentul în care a dat acel aviz nu a specificat că mai trebuie să facă lucrări în zonă. Asta ne pune în situația în care fără această intervenție va suferi de frig un cartier întreg, cu această intervenție, pe 150 m, urmând să se lucreze pe o bucată pe care s-a mai lucrat deja, de la intersecția Doamna Ghica până spre școală”.
Actualul director nu știe „ce-a fost înainte“, dar dă asigurări că lucrarea e importantă
Actualul director al Termoenergetica, Claudiu Crețu, intrat în funcție pe 1 iulie, adică acum două luni și jumătate, afirmă că nu știe ce s-a întâmplat înainte de venirea sa: „Am avut în ultimele două săptămâni discuții cu Trustul în care să ne sincronizăm și să ne coordonăm pe lucrarea respectivă, să dureze cât mai puțin. Ce a fost în trecut, înainte să vin eu aici, nu știu să vă spun. Lucrarea asta este foarte importantă, trebuie făcută, dacă tot se lucrează acum. Ar fi păcat să o facem după ce se termină lucrările la pasaj“.
Finanțarea pasajului de la Doamna Ghica este asigurată de Primăria Sectorului 2 (30 milioane lei) și de Primăria Capitalei (110 milioane lei). Lucrările sunt executate de Trustul de Clădiri Metropolitane.
Acum două luni, primarul general Nicușor Dan promitea că în această toamnă „vor fi gata lucrările la sol. Vom reuși să avem două benzi pe sens, adică să revenim la ce era înainte de pornirea acestui șantier“. Apoi va fi finalizat și podul propriu-zis, care trece pe deasupra intersecției.
Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!
La noi, in preajma Bucur Obor, in 3 ani s-a turnat si s-a spart de 2 ori pe luna. Cum turnau, cum spargeau din nou in maxim 3 zile. In acelasi loc. La un calcul grosso modo, pe acolo trec 72 de conducte, tevi, etc.
Veniți și-n Constanța, de exemplu, și veți constata că ceea ce se critică (PE BUNĂ DREPTATE!!!) în articol, în legătură cu Bucureștiul, aici este… OBICEI (!!!), deee… 31 de ani de zile, iar NOI, CONSTĂNȚENII, NE-AM… RESEMNAT, DEMUUULT: ACEST ORAȘ: VA FI, MEREUUU…, GĂURIT!!!
SCUZE, corectăm (în penultimul rând): „(…) ACEST ORAȘ VA FI (…)”.
Se reasflateaza , se sparge si ciclul se reia. Banii curg in firmele de partid si ale securistilor.
Bordurile se schimba sezonier…
Panselele costa multi euro bucata…
Si lista continua…