Marca românească “Pegas”, sub care se produc biciclete, a fost atacată în instanță de germanii care produc tot biciclete, dar sub numele “Pegasus”. Nemții cer anularea mărcii românești, scrie Profit.ro.
Brandul de biciclete “Pegas” a apărut în România pe vremea comunismului, în 1972, iar vehiculele erau produse la Uzina Mecanică Tohan. A dispărut după Revoluție, dar marca a fost înregistrată la OSIM în 2010. În 2012 a fost revitalizat de 5 parteneri. În 2015, în afacere a intrat actualul CEO al eMag, Iulian Stanciu. Acum, bicicletele “Pegas” sunt făcute la Atelierele Pegas din București și Iulian Stanciu e unic acționar.
Brandul de biciclete “Pegasus” a fost înregistrat în 1984 de compania germană ZEG Zweirad-Einkaufs-Genossenschaft EG, care a fost fondată în 1966.
În 2017, Oficiul European pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) a decis că “Pegas” și “Pegasus” sunt denumiri similare și nu pot funcționa amândouă în UE.
Așa că acum compania germană a cerut instanței anularea certificatului eliberat de OSIM pentru “Pegas” și radierea acesteia de la Registrul Național al Mărcilor.
Directorul executiv al companiei Network One Distribution (NOD), Andrei Militaru, a spus însă pentru Profit.ro că lupta în instanță va continua, pentru că mărcile de biciclete românească și germană au apărut și s-au dezvoltat independent una de alta, iar aderarea la UE a generat astfel de conflicte artificiale.
Oooo… NELĂMURIRE: dacă „Pegas”-ul de la Tohani era produs încă din… 1972 (!), atunci… în 1984, când au început nemții (R.F.G.!) să fabrice „Pegasus”, oareee… germanii NU erau în situația de care acum ne acuză pe noi?????????!!!