vineri, noiembrie 22, 2024
AcasăDezvăluiriOmul-cheie pentru pilele de la Ape ale ministrului Costel Alexe: primarul din...

Omul-cheie pentru pilele de la Ape ale ministrului Costel Alexe: primarul din Vatra Moldoviței. Acesta i-a angajat în Primărie, pentru câteva zile, și pe protejata „animalului politic” Avram, și pe tatăt directorului Mețler

-

Coincidență interesantă, observată de Ziaristii.com: atât Simona Iancu (protejata „animalului politic” Petru Avram), cât și Stelian Mețler (tatăl directorului general adjunct de la Apele Române) au „intrat în sistem” prin angajări fictive la aceeași Primărie: Vatra Moldoviței din județul Suceava. De acolo au fost transferați la Apele Române.

Legea nu permite ocuparea fără concurs a posturilor din instituții de stat precum Administrația Națională Apele Române a persoanelor care nu au experiență în sistemul public. De aceea, pentru a evita concursul, tânăra Simona Iancu și pensionarul Stelian Mețler au fost angajați mai întâi, câteva zile, la o primărie. Culmea: amândoi la aceeași primărie, cea din Vatra Moldoviței, județul Suceava.

Simona Iancu își amintește că a fost angajată „3 zile”, iar stagiul lui Stelian Mețler a fost de 8 zile. Faptul că au plecat imediat arată nu aveau de gând să lucreze în acea primărie, după cum nici primăria nu conta pe ei. E posibil ca cei doi nici să nu fi trecut vreodată pe acolo, doar actele să fi circulat prin e-mail sau prin alte mijloace electronice. Iar dacă au trecut pe la vatra Moldoviței, au făcut-o doar pentru a-l saluta pe primarul Virgil Saghin și să-i transmită toate cele bune din partea „domnului ministru” Costel Alexe și, după caz, a „domnului director” Petru Avram ori a „fiului meu”, Constantin Mețler.

Omul de afaceri Virgil Saghin (PNL) se afla atunci la cel de-al treilea mandat de primar în vatra Moldoviței. Între timp, l-a obținut și pe cel de-al patrulea. Semnătura lui Saghin a fost decisivă în angajarea fictivă a celor două pile PNL-iste pe filiera Costel Alexe: Simona Iancu și Stelian Mețler.

- Advertisement -

Jurnaliștii de la Ziardesuceava.ro scriu că, potrivit consătenilor Simonei Iancu din Țigănași, județul Iași, aceasta este nepoata soției lui Virgil Saghin. Unchiul-primar a încercat să-și ajute nepoata, dându-i „hârtia” de care avea nevoie. Și dacă tot s-a creat filiera, ministrul Costel Alexe sau directorul general adjunct Constantin Mețler a folosit-o și în cazul pensionarului Stelian Mețler.

Virgil Saghin, primarul din Vatra Moldoviței

Angajați-fantomă la Primăria Vatra Moldoviței

1. Tânăra Simona Iancu, ospătăriță cu aspirații, a fost angajată la Primăria comunei Vatra Moldoviței, unde – spune ea – a lucrat doar trei zile. A fost detașată la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, deși nu știe nici măcar care e malul drept și malul stâg ale unui râu. Protectorul ei: Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași, director la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad.

Petru Avram se prezintă ca fiind un „animal politic” mânat de ambiția de a ajunge „cel puțin ministru”. El este om de bază, pe linie politică, al fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, actualul președinte al Consiliului Județean Iași.

- Advertisement -

2. Pensionarul Stelian Mețler (69 de ani) a fost angajat pe 22 iunie 2020 la Primăria din Vatra Moldoviței. Opt zile mai târziu, pe 1 iulie 2020, a fost detașat la Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani. Stelian Mețler este tatăl lui Constantin Mețler, director general adjunct la Administrația Națională Apele Române, numit în funcție de fostul ministru Costel Alexe.

Ca angajat la Ape Botoșani, Stelian Mețler a cumulat salariul (6.077 de lei, 3.555 de lei net) cu pensia (în jur de 3.000 de lei), încasând lunar, în total, aproape 7.000 de lei. Înainte de a „lucra” la Ape, Mețler-senior fusese șef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani (nicio legătură între cele două joburi!).

O comună de 4.000 de oameni, în care se află Mănăstirea Moldovița

Vatra Moldoviței (în germană, Watra Moldawitza) este o comună din județul Suceava, Bucovina. Este formată din trei sate: Vatra Moldoviței, Paltinu și Ciumârna.

Conform recensământului din 2011, populația comunei Vatra Moldoviței este de 4.099 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, din 2002, când se înregistraseră 4.659 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (93,97%), cu o minoritate de ucraineni (4,48%) și una de germani (0,25%). Pentru 1,31% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.

Primarul comunei este, din 2008, Virgil Saghin, aflat la al patrulea mandat consecutiv. Consiliul Local este format din reprezentanți a trei partide: PNL (8 membri), PSD (3) și Uniunea Ucrainenilor din România (2).

În satul Vatra Moldoviței pot fi vizitate Mănăstirea Moldovița, Muzeul Mănăstirii Moldovița și ruinele vechii Mănăstiri Moldovița, aflate la aproximativ 500 de metri de actuala mănăstire.

Mănăstirea Moldovița

Mănăstirea Moldovița a fost ctitorită în anul 1532 de voievodul Petru Rareș. Pictura sa a fost realizată în anul 1537 de pictorul Toma de la Humor, care a realizat și desenele murale ale Mănăstirii Humor. Pe lângă imaginile biblice, pe pereții mănăstirii se regăsesc reprezentate figurile lui Platon, Aristotel, Sofocle și Pitagora, deoarece aceștia sunt considerați deschizători de drumuri ai creștinismului. Mănăstirea este înscrisă din anul 1993 în patrimoniul cultural UNESCO.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Ospătărița Simona, angajată la Apele Române deși nu știe care-i malul drept și care malul stâng! A fost suficient să cunoască un „animal politic” din PNL. Cîțu și Sighiartău cer încetarea imediată a acestor practici

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -