miercuri, octombrie 23, 2024
AcasăSportPatricia Țig o învinge pe aroganta Bouchard după 7 mingi de meci...

Patricia Țig o învinge pe aroganta Bouchard după 7 mingi de meci ratate, triumfă la Istanbul și devine „racheta” nr. 2 a României

-

Trei premiere pentru Patricia Maria Țig (26 de ani):

  • câștigă un turneu din circuitul WTA (la Istanbul);
  • urcă în Top 60 al tenisului mondial;
  • devine cea de-a doua jucătoare a României (locul 58), după Simona Halep (2), depășindu-le pe Irina Begu (77) și Sorana Cîrstea (82).

Patricia Țig a abordat turneul de la Istanbul de pe poziția a 88-a în lume, dar cele 5 victorii consecutive de la Istanbul au urcat-o 30 de locuri.

Finala cu canadianca Eugenie Bouchard a fost dramatică. Scorul final: 2-6, 6-1, 7-6. Patricia Țig a ratat 7 mingi de meci, în setul decisiv: trei la 5-3 (pe propriul serviciu), trei la 6-5 și una la 6-3 în tie-break (toate patru, pe serviciu adversarei), dar a fructificat-o pe cea de-a 8-a (pe serviciul canadiencei).

Titlul de la Istanbul îi aduce Patriciei Țig un premiu în valoare de 25.000 de dolari, dar și 280 de puncte în clasamentul WTA.

- Advertisement -

Parcursul Patriciei Țig (locul 88 WTA) la Istanbul

  • Finală: 2-6, 6-1, 7-6 cu Eugenie Bouchard (Canada, 272)
  • Semifinale: 6-3, 6-3 cu Tereza Martincova (Cehia, 136)
  • Turul 3: 6-3, 6-1 cu Rebecca Peterson (Suedia, 48)
  • Turul 2: 6-2, 6-0 cu Misaki Doi (Japonia, 81)
  • Turul 1: 6-3, 7-5 cu Olga Danilovici (Serbia, 174)

Bouchard: anul magic 2014 și aroganța stupidă din 2015

Eugenie Bouchard (26 de ani) e jos în clasamentul mondial, abia pe poziția 272 (va urca vreo câteva zeci de locuri după calificarea în finală la Istanbul), dar în 2014, la 20 de ani, era considerată un fenomen: juca finala la Wimbledon, semifinale la Australian Open și Roland Garros, „optimi” la US Open și urca pe locul 5 mondial!

Bouchard a fost extrem de arogantă într-un meci de Cupa Federației câștigat de România cu 3-2 la Montreal, în fața Canadei, în aprilie 2015. Ea a refuzat să dea mâna cu Alexandra Dulgheru, înainte confruntării directe. Motivația a fost arogantă și stupidă: „Nu am nimic cu ea. Nu cred în ideea de a-i ura succes adversarei mele înainte de meci. După ce vom juca, îi voi strânge mâna, indiferent de ce se va întâmpla”.

A primit apoi două lecții strașnice. Deși era mare favorită, Bouchard a fost învinsă și de Alexandra Dulgheru, și de Andreea Mitu! Apoi a făcut un adevărat „complex românesc”: Simona Halep a bătut-o pe unde a prins-o, iar Patricia Țig i-a răpit șansa de a câștiga un turneu WTA după 6 ani de „secetă”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Atac dement al lui Radu Banciu la adresa Simonei Halep: “Nu te poate chema Simona Iuruc! Rimează cu Ciuruc. De ce n-a putut fi iubita lui Monfils? Că el e îndrăgostit de una mai nasoală decât Halep!”

VIDEO. Într-o clipă de nesăbuință, Djokovici a pierdut tot! A fost descalificat de la US Open, după ce, nervos, a lovit cu mingea în gât o arbitră de linie

* VIDEO. Gol fabulos, de la 59 de metri, marcat de cel mai bun spaniol adus la Dinamo. A avut nevoie de 26 de minute

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -